Σελίδες

18 Ιαν 2011

ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΡΩΝΤΑΣ ΩΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!
ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΡΤΕΛ
   Σε αναβρασμό κινητοποιήσεων βρίσκονται αυτές τις ημέρες φαρμακοποιοί, δικηγόροι και μηχανικοί, κόντρα στην επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας!

   Η Κυβέρνηση, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι το νομοσχέδιο ομπρέλα για το τσάκισμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, θα μείνει ως έχει παρά την αρχική της διάθεση να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών.
Φαίνεται όμως, πως οι όποιες παραχωρήσεις συμφωνήθηκαν αρχικώς (πχ να μη θιγεί το ωράριο για τα φαρμακεία κλπ), κόπηκαν εκ των υστέρων, κατόπιν άνωθεν παρέμβασης από την τρόικα!

Έτσι λοιπόν, αυτές τις ημέρες οι τρεις θιγόμενοι κλάδοι βρίσκονται σε ξεσηκωμό κινητοποιήσεων!

   Φαρμακοποιοί: Σε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίεςπροχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19, 20, 21 Ιανουαρίου αλλά και τις ίδιες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας (26 – 28 Ιανουαρίου)! Μάλιστα τα φαρμακεία του Πειραιά ήταν κλειστά χτες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη. Οι φαρμακοποιοί, αντιδρούν σε μέτρα όπως ηαπελευθέρωση του ωραρίου και τα πληθυσμιακά κριτήρια για την αδειοδότηση, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα καταστήσουν το χώρο του φαρμάκου, σε χώρο αλωνίσματος μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων!
   Δικηγόροι: Σε τριήμερη αποχή από τις δικαστικές αίθουσες προβαίνουν σήμερα, αύριο και μεθαύριο, όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, πλην του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Οι δικηγόροι αντιδρούν στην άρση τωνγεωγραφικών περιορισμών και τη δυνατότητα ίδρυσης εταιρειών από δικηγόρουςδιαφορετικών δικηγορικών συλλόγων.  Από την άλλη μεριά, η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, θα καταφέρει γρήγορα να εξωθήσει τους ανεξάρτητους δικηγόρους στη μισθωτοποίηση και σε δεύτερο χρόνο θα οδηγήσει στην πλήρη καρτελοποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος!

    Μηχανικοί: Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι μηχανικοί, καθώς το ΤΕΕ κήρυξε συμβολική αποχή από τις δημοπρατήσεις έργων για σήμερα Τρίτη (18/1). Αφορμή, η κατάργηση των ελάχιστων που όπως και με τους δικηγόρους, είναι θέμα χρόνου να οδηγήσει στην κυριαρχία των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων!

   Σε όλα τα παραπάνω, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση της παντελώς εξαφανισμένης και απαξιωμένης Επιτροπής Ανταγωνισμού, να επιβάλειστο ΤΕΕ πρόστιμο € 60.000 για τις ελάχιστες αμοιβές, φτιάχνοντας κλίμα υπέρ του τροϊκανόπνευστου νομοσχεδίου! Φυσικά βέβαια η δήθεν ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού, ούτε έχει δει ούτε έχει ακούσει τίποτα σχετικά με τα ποικίλα καρτέλ που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τις αγορές τροφίμων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης ή για το τραπεζικό καρτέλ!!!

Η κόκκινη γραμμή που ενώνει τις κινητοποιήσεις...

   Σε κάθε περίπτωση η κόκκινη γραμμή που ενώνει τις κινητοποιήσεις των «κλειστών επαγγελμάτων» είναι το γεγονός πως φαρμακοποιοί, δικηγόροι και μηχανικοίδεν αγωνίζονται μόνο για την αξιοπρέπειά τους. Αντίθετα, ο αγώνας τους σκοπό έχει να βάλει φραγμό στην  επαπειλούμενη κυριαρχία ποικιλώνυμων μεγάλων εγχώριων και πολυεθνικών συμφερόντων - καρτέλ στους κλάδους τους. Και με αυτήν την έννοια ο αγώνας φαρμακοποιών, δικηγόρων και μηχανικών, μας αφορά όλους μας στο βαθμό που είμαστε και καταναλωτές!
ΠΗΓΗ : ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου