Σελίδες

17 Δεκ 2011

Συνεννοημένη επίθεση στο ΠΑΜΕ



Κλιμακώνεται η εργολαβία που έχει αναλάβει ο ΛΑ.Ο.Σ. στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης να πρωταγωνιστεί στην αντικομουνιστική επίθεση και τη συκοφάντηση του ταξικού κινήματος. 
Μετά τον Γ. Καρατζαφέρη, που τις προάλλες χαρακτήρισε το ΠΑΜΕ «κακοήθη όγκο» για την οικονομία και ζήτησε «εθνικό μέτωπο» για να αναχαιτιστεί η ενίσχυση του ΚΚΕ, χτες, ο Θ. Πλεύρης, υπερασπιζόμενος τους μεγαλοξενοδόχους της Αθήνας, είπε ότι «δεν μπορεί ο ξενοδόχος της Αθήνας καθημερινά να πληρώνει τους κουκουλοφόρους και το κάθε συνδικαλιστικό όργανο, όπως το ΠΑΜΕ, που κλείνει τα πάντα και δεν λειτουργεί τίποτα»... 
Η προσπάθεια να ταυτιστούν οι παρακρατικοί και προβοκάτορες, που από πρώτο χέρι τους ξέρει ο ΛΑ.Ο.Σ., με το ταξικό κίνημα και τη μαζική πολιτική πάλη, είναι εμφανής. 
Οπως εμφανής είναι η συντονισμένη επιχείριση να παρουσιαστούν οι εργατικοί αγώνες και ιδιαίτερα οι ταξικοί, σαν εμπόδιο στην ανάπτυξη της οικονομίας, για να γίνει ευκολότερη η συκοφάντηση και τελικά η καταστολή τους.
***
Καθόλου τυχαία, τις επισημάνσεις του Πλεύρη υιοθέτησε με τη μια ο ΠΑΣΟΚος υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, λέγοντας στον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ.: «Συμφωνώ απολύτως στα θέματα που θέσατε και συμφωνώ με το ότι κανένας δεν μπορεί να βγάλει την ουρά του απ' έξω». Δείχνοντας πως το παιχνίδι ήταν στημένο μεταξύ τους, ο Νικητιάδης πήγε ένα βήμα πιο πέρα και προανήγγειλε ουσιαστικά τη λήψη κατασταλτικών μέτρων από την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», λέγοντας: «Είμαστε τρία κόμματα σε μια κυβέρνηση και αυτά τα τρία κόμματα μπορούν να καθίσουν και να κάνουν ένα σχεδιασμό τώρα για το καλοκαίρι. Μπορούμε τα τρία κόμματα να τον κάνουμε και προτείνω να φωνάξουμε και τον δήμαρχο Αθήνας» - ο οποίος έχει ζητήσει την απαγόρευση, επί της ουσίας, των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας. 
Κάθε τους βήμα αποκαλύπτει το μίσος τους για το λαό, για τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά του. 
Τα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν για την πλουτοκρατία πάνε χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής. 
Θα σπάσουν τα μούτρα τους. 
Το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να το βάλουν στο χέρι, ο λαός αργά ή γρήγορα θα αντεπιτεθεί για να ανατρέψει τη στρατηγική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου