Σελίδες

17 Δεκ 2011

Συνειδητός αποπροσανατολισμός... για να υποτάξουν το λαό.



Στο βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, βρέθηκε προχτές ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης. 
Μεταξύ άλλων, είπε: «Τα γενεσιουργά αίτια όμως της κρίσης της ελληνικής οικονομίας δεν είναι συστημικά. Εχουν να κάνουν με το εσωτερικό μας πρόβλημα και το εσωτερικό μας πρόβλημα έχει να κάνει με τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και συνολικά της χώρας. Αυτή είναι η απάντηση». Κρύβουν συνειδητά από το λαό ότι η κρίση προήλθε από τη συσσώρευση κερδών και την υπερπαραγωγή προϊόντων από τους καπιταλιστές, και ότι δεν είναι συνέπεια μιας κακής διαχείρισης από την πλευρά του πολιτικού συστήματος, όπως την παρουσιάζουν. Θέλουν το σύστημα να μείνει στο απυρόβλητο της λαϊκής πάλης, την οποία φιλοδοξούν να ενσωματώσουν και να ξεγελάσουν με μερεμέτισμα του πολιτικού συστήματος, όπως αυτό που σηματοδοτεί και η προπαγάνδα για αλλαγές στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Είπε ακόμα ο Χρυσοχοϊδης ότι «έχουμε δυνάμεις, έχουμε δυνατότητες, έχουμε τις προϋποθέσεις και οφείλουμε εμείς, οι πολιτικοί, να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο το οποίο θα βοηθά και θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα». Αρα, να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων με φτηνότερους εργαζόμενους και νέα προνόμια και επιδοτήσεις, να ενισχύσουν δηλαδή τους παράγοντες που νομοτελειακά προκαλούν τις κρίσεις στις καπιταλιστικές οικονομίες και οξύνουν την εργασιακή εκμετάλλευση σε συνθήκες ανάπτυξης.
Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μπορούμε να βάζουμε άλλα φορολογικά μέτρα στον ελληνικό λαό. Αν ήταν άλλος λαός, άλλοι πολίτες, άλλη κοινωνία, στις δυτικοευρωπαϊκές κυρίως κοινωνίες, θα είχε γίνει επανάσταση και έκρηξη». Πρώτον, μιλάει προκλητικά, σαν να μην ήταν αυτός ένα από τα βασικά στελέχη που νομοθέτησαν και υπερασπίστηκαν την αφαίμαξη του λαού με τρομοκρατικά ψευτοδιλήμματα περί χάους και καταστροφής αν δεν καλυφθούν τα ελλείμματα και τα χρέη. Σαν να μην είναι αυτός που και σήμερα υπερασπίζεται και προωθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Δεύτερον, τα φορολογικά μέτρα είναι πλευρά μόνο της πολιτικής της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης, συνολικά της πλουτοκρατίας. Για τα μέτρα που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα, ο Χρυσοχοΐδης δε λέει κουβέντα, επειδή ετοιμάζεται, από όποιο πόστο κι αν τον τάξει η πλουτοκρατία, να πρωταγωνιστήσει στις νέες αντεργατικές ανατροπές. Οσο για την έγνοια του σχετικά με τις αντιδράσεις, στις άλλες χώρες της ΕΕ, ξεχνάει ότι εκεί οι ανατροπές έχουν περάσει τμηματικά τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ στην Ελλάδα καθυστέρησαν εξαιτίας ακριβώς της πίεσης που ασκεί και των εμποδίων που βάζει το κίνημα, με πρωτοπόρες τις ταξικές δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση, ομολογούν το φόβο τους: Μήπως ο λαός ριζοσπαστικοποιηθεί, ξεσηκωθεί και συντρίψει την πολιτική και το σύστημα που υπερασπίζονται. Διέξοδος για το λαό είναι να κάνει το συντομότερο τους φόβους τους πραγματικότητα.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/12/11, 5:10 μ.μ.

    Οσοι Το Χάλκαιον Χέρι Βαρύ Του ΦΟΒΟΥ Αισθάνονται, Ζυγόν Δουλείας Ας Εχωσι ! Θέλει ΑΡΕΤΗ Και ΤΟΛΜΗ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/12/11, 5:40 μ.μ.

    ΘΕΜΑ: ΤΑ Ο.Υ.Κ. ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ !
    Το θέμα είναι, εάν οι"φίλοι" της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ Δ.Κ., είναι γνώστες των διάφορων υφών της πραγματικότητας, αλλοιώς κινδηνεύουν να χαρακτηριστούν ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΝΩΣΤΩΝ δυνάμεων που έχουν την Ελλαδα υπό κατοχή μετά την 12/1944 ! Σας θυμίζουμαι, ότι το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΡΑΣΙΝΟΙ/ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) στην Γερμανία, είταν αυτό που έστειλε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά την λήξη του 2ου Καπιταλιστικου Πολέμου τον Γερμανικό στρατό σε ... Πολεμικές Αποστολές (Γιουγκοσλαβία κ.α.) ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ Ε.Δ. ! Οι Ε.Δ./Ο.Υ.Κ. είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ! ΟΧΙ στον ΕΙΣΑΓΩΝΕΝΟ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΛΗΜΕΝΟ και ΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ !
    Υπογραφή: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Ο.Υ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή