Σελίδες

31 Δεκ 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Συνεχίζουν τον αγώνα με τη δύναμη της ενότητας και της αλληλεγγύης.



Νέα συγκέντρωση των απεργών την Τρίτη, στη 1 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ
Δύο μήνες σκληρού, περήφανου αγώνα έκλεισαν και ξεπέρασαν οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο. Ενωμένοι μένουν στο πόστο του αγώνα, υπερασπιζόμενοι το δίκιο και τις ανάγκες της τάξης τους.
Οπλισμένοι με την έμπρακτη αλληλεγγύη εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών που εκφράζεται έμπρακτα και από κάθε μεριά της χώρας, έδωσαν παλικαρίσια απάντηση και στη νέα πρόκληση της εταιρείας. Επιβεβαιώνοντας πόσο αδίστακτη είναι η εργοδοσία αλλά και ότι αναζητά κάθε τρόπο για να διασπάσει και λυγίσει τους απεργούς, ο Μάνεσης πήρε πίσω την υπόσχεσή του για μη εφαρμογή 5ωρου ή εκ περιτροπής εργασία κτλ. Με ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι απεργοί διαμήνυσαν ότι όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά κλιμακώνουν. 

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη προχωρούν σε νέα συγκέντρωση στη 1 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει νέα τριμερής συνάντηση, για να επαναλάβουν τα αδιαπραγμάτευτα αιτήματα τους: Καμία μείωση ωραρίου και μισθών, επαναπρόσληψη και των 50 απολυμένων. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση, καθώς οι ταξικές δυνάμεις έχουν ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως η έκβαση αυτής της μάχης αφορά κάθε εργάτη και γι' αυτό η αλληλεγγύη πρέπει να μεγαλώνει καθημερινά, με κάθε τρόπο.
Στην πορεία κλιμάκωσης της πάλης τους εντάσσεται και η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη, η επιτυχία της οποίας θα δώσει νέα ώθηση όχι μόνο στους χαλυβουργούς αλλά σε όλους τους εργαζόμενους που καλούνται να απαντήσουν στην αντιλαϊκή λαίλαπα με το δικό τους ταξικό μέτωπο. Η απεργία μπορεί να δώσει στην αλληλεγγύη νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους εργαζόμενους όλης της Αττικής να απαντήσουν στις συντονισμένες προσπάθειες που κάνει η εργοδοσία να επιβάλλει σε κάθε χώρο εργασίας την εξαθλίωση. Για να ανάψει σε όλα τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις η φωτιά της χαλυβουργίας, όπως αναφέρουν οι απεργοί εδώ και καιρό!
Αλλωστε οι χαλυβουργοί δίνουν μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και σκληρή αναμέτρηση, εντάσσοντας σ' αυτήν και άλλες δυνάμεις. Η πύλη του εργοστασίου αποτέλεσε απλά το κέντρο του αγώνα για να απλωθεί παντού. Με τις περιοδείες που συνεχίζουν να κάνουν σε χώρους εργασίας όλων των κλάδων καλώντας τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα. Κινητοποίησαν τις γυναίκες τους σε γειτονιές, σχολεία, συλλόγους εκεί που ζουν οι λαϊκές οικογένειες, για να συζητηθεί πλατιά ποια πολιτική χειροτερεύει τη ζωή τους, γενικά του λαού. Προικίζουν με μαθήματα ταξικής ενότητας και πάλης τα παιδιά τους που σήμερα είναι φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου, αλλά και η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης πάνω στην οποία η λύσσα της εργοδοσίας θα ξεσπάσει ακόμα πιο άγρια αν λυγίσουν οι πατεράδες τους. Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τη περασμένη Τετάρτη στο χώρο του εργοστασίου κάλεσαν να σταθούν στο πλευρό τους αποφασιστικά. Εξάλλου, επιβεβαιώνοντας πως τα συμφέροντα των εργατών είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των εργοδοτών, αυτός ο αγώνας δεν αναδεικνύει μόνο ποια πολιτική εμποδίζει τον εργάτη να δουλεύει με ανθρώπινες συνθήκες, αλλά και ποια πολιτική δεν επιτρέπει στην οικογένειά του να ζει με αξιοπρέπεια, άρα και γιατί όλα τα μέλη της λαϊκής οικογένειας πρέπει να στρατευτούν στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους που αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος που πλήττει την «ανταγωνιστικότητα».
Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Βόλο
Στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου. Συνεδριάσεις συνδικάτων με πρόταση και για απεργία σε συμπόρευση με τους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου
Την απόφασή τους να συμπορευτούν αγωνιστικά με τους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» ανακοίνωσαν σωματεία, συνδικαλιστές και εκλεγμένοι σε μαζικούς φορείς του Βόλου. Με κοινό κείμενό τους καλούν για την Πέμπτη 5 Γενάρη σε συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου. Σημειώνουν πως σήμερα η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται συνολικά αντιμέτωπα με τον ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει το κεφάλαιο και η κυβέρνησή του. Τώρα, τονίζουν, είναι η ώρα να εκφραστεί και στο Βόλο, σ' όλη τη Μαγνησία, η αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου. Να εκφραστεί η αγωνιστική συμπόρευση με σταθερή προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης σε όλα τα εργοστάσια και επιχειρήσεις. Οι χαλυβουργοί στα εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο να απαντήσουν στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας. Να οργανώσουν τον αγώνα τους στο πλευρό των απεργών στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, γνωρίζοντας πως αν ο Μάνεσης δε μείωσε ακόμα τα μεροκάματα και στο Βόλο αυτό οφείλεται στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έχει εκφραστεί από τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Είναι χρέος μας απέναντι στις οικογένειες, τα παιδιά μας να σηκώσουμε τώρα ανάστημα, να επιλέξουμε τον τίμιο δρόμο του αγώνα. Συστράτευση με τους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου, να απλωθεί η σπίθα του αγώνα σε κάθε επιχείρηση.
Ηδη συνδικάτα της περιοχής συνεδριάζουν για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου, με προοπτική να παρθούν αποφάσεις και για απεργία.

1 σχόλιο: