Σελίδες

31 Δεκ 2011

ΚΟΥΒΑ: 53 χρόνια από τη νίκη της Επανάστασης



Με ποικιλόμορφες εκδηλώσεις γιορτάζει ο κουβανικός λαός την 1η Γενάρη άλλη μια επέτειο της νίκης της Επανάστασης, καθώς φέτος συμπληρώνονται 53 χρόνια. 
Ηταν τότε που ο λαϊκός αντάρτικος στρατός μπήκε θριαμβευτικά στην Αβάνα, ανοίγοντας το δρόμο στη σοσιαλιστική διακυβέρνηση και στη βελτίωση της ζωής όλων των Κουβανών. 
Είχε προηγηθεί το ταξίδι του μικρού πλοίου «Γκράνμα», που στις 2 Δεκέμβρη του 1956 ξεκίνησε από το Μεξικό με 82 αποφασισμένους αγωνιστές προς τη Σιέρα Μαέστρα με σκοπό να ανάψουν τη φλόγα της επανάστασης, να ανατρέψουν το δικτάτορα Μπατίστα και να απαλλάξουν τη χώρα από την εξάρτηση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. 
Ακολούθησε η δημιουργία του Κινήματος 26 Ιούλη με τη δράση οργανωμένων δυνάμεων στις πόλεις, την παράνομη δουλειά που ανέπτυξαν οι κομμουνιστές σε χώρους δουλειάς, στην αγροτιά και τη νεολαία. 
Την 1η Γενάρη του 1959 απελευθερώθηκε η Σάντα Κλάρα και την επόμενη, με ηγέτη τον Τσε, οι επαναστάτες μπήκαν θριαμβευτικά στην Αβάνα. 

Ο δικτάτορας Μπατίστα είχε ήδη εγκαταλείψει τη χώρα και το καθεστώς είχε καταρρεύσει. Λίγες μόλις μέρες αργότερα, έφθασε στην κουβανική πρωτεύουσα ο ηγέτης της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και ανέλαβε πρωθυπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης. 
Με την ανάληψη της εξουσίας από την επαναστατική κυβέρνηση ξεκίνησε η αγροτική μεταρρύθμιση, η εξάλειψη των διακρίσεων με βάση το φύλο και τη φυλή, εξαλείφθηκε ο αναλφαβητισμός, και ο κουβανικός λαός έλαβε το δικαίωμα στην Παιδεία, στην Υγεία, στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό κ.ά.



Σταθερή υπεράσπιση της Κουβανικής Επανάστασης
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας
Με αφορμή τη συμπλήρωση την 1η Γενάρη της 53ης επετείου από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα, η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας το παρακάτω μήνυμα:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Με την ευκαιρία της 53ης επετείου από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης απευθύνουμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα, στο λαό και τη νεολαία της Κούβας θερμό συντροφικό χαιρετισμό.
Η επανάσταση και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα αποτελεί γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας και παράδειγμα για τους λαούς που βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Η εργατική εξουσία, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, η σοσιαλιστική ανάπτυξη όπλισαν τον κουβανικό λαό, του έδωσαν δύναμη να ανταποκριθεί σε σύνθετα καθήκοντα, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, τον προπαγανδιστικό πόλεμο τον ΗΠΑ, να εξουδετερώσει τις πολύμορφες επεμβάσεις, τις απόπειρες υπονόμευσης και ανατροπής της Κουβανικής Επανάστασης.
Ο πολύχρονος ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός και οι κάθε λογής αντεπαναστατικές ενέργειες, που δείχνουν την εχθρική στάση του παλιού κοινωνικοπολιτικού σχηματισμού απέναντι στο σοσιαλισμό, δεν πέτυχαν την υλοποίηση των σχεδίων τους γιατί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πάλη των κομμουνιστών, του κουβανικού λαού και τη διεθνιστική αλληλεγγύη.
Το ΚΚΕ υπερασπίζεται την Κουβανική Επανάσταση και συνεχίζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη για να γίνει ένα σημαντικό βήμα στη διεθνή κινητοποίηση για την απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή των 5 Κουβανών πατριωτών στην πατρίδα τους. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και την επιθετική κοινή θέση της ΕΕ για την Κούβα».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/1/12, 9:17 π.μ.

    Πάλι και ξανά με και σε αυταπάτες ζείται και α..ανιζώσασται! Αυτά τα 24 κομβικά σημεία που αναγράφονται μπορούν μόνο με μια συγκεκριμένη Πολιτική να γίνουν! Αυτή την περίοδο που έχουν πέσει η μάσκες ολόνων, είδαμαι και βλέπουμαι τα πρόσωπα τους, πρόσωπα υποτελή, δουλοπρεπεί, υποτακτηκά και υποταγμένα! Αυτές οι μάσκες καλά κρατούσαν τόσες δεκαετίες σχεδόν 7 δεκαετίες! Οχι ότι πιο παλιά είτανε διαφορετικά, αλλά επί του Ελληνικού Συγκεκριμένου, ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΡΙΖΟΥΝ μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, μετά την τεράστεια καταστροφή! Και είχαμαι μετά την ΤΡΙΠΛΗ Ναζιστοφασιστική ΚΑΤΟΧΗ (Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία), την ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ για ένα ΞΕΚΙΝΗΜΑ τόσο για την Χώρα μας, αλλά και για ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και με προέκταση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Η ΕΛΛΑΔΑ δεν μπόρουσε εκ των Αντικειμενικών Πραγμάτων ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ να γίνει ΟΥΤΕ Αλβανία, ΟΥΤΕ Γιουγκοσλαβία αλλά ΟΥΤΕ μια κοινωνία του λεγώμενου ανατολικού μπλόκ, αντιθέτος, θα γινότανε Χώρα αντιγραφής ακόμη και από την Σοβιετ. Ενωση ! Αυτό το ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, το ΑΙΜΑΤΟΒΑΨΑΝ από τον δεκέμβρη τοθ 44 με αποκορύφωμα τους ΔΥΟ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ που φτιαξαν οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΩΝ με της ΠΛΑΤΕΣ των ΝΕΩΝ Αγγλοαμερικάνικων ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ! Και αυτοί ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ρίχνοντας πλέον της ΜΑΣΚΕΣ τους, δεν της έχουν πλέον ανάγκη, να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ, ΤΗΝ ΠΗΓΗ της ΕπιστημονικήςΦιλοσοφικήςΚοινωνικής Γνώσης που αντλούσαν οι "κλασικοι" Μαρξ,Ενγελς,Λένιν, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Διότι σαυτήν την "ΝΕΑ ΤΑΞΗ/ΕΠΟΧΗ" ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" θα "ΑΝΑΧΘΕΙ" σε "ΣΚΟΥΠΙΔΩΦΑΓΟ", η ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ του ΕΙΝΑΙ κ. ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ! Και Ερχόμαστε ΞΑΝΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ μετά την ναυμαχία της Σαλαμίνας (Ξύλινα τείχη), να αδράξουμαι για την ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ! Χρειαζόμαστε ΕΝΑΝ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ" για να ΚΑΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ και μετά ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ! Οι ΜΕΛΕΤΕΣ των ΕΠΙΤΕΛΙΩΝ μας είναι τόσο αληθινές και σίγουρες σε εφαρμογή, όσο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ! Γιαυτό τα 24 σημεία σας με το ΥΠΑΡΧΩΝ είναι ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ από επίροια ΟΥΣΙΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή