Σελίδες

3 Νοε 2011

Το «όχι» σαν «ναι» στην αστική διαχείριση

Να διαστρεβλώσει και να φέρει στα μέτρα του την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα που προανήγγειλε η κυβέρνηση, επιχείρησε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real». Απομονώνοντας φράσεις από τη χτεσινή ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ, «που όλο το προηγούμενο διάστημα έθετε διαχωριστικές γραμμές, λέγοντας ότι αυτό που μας χωρίζει είναι το ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ και άρα δεν μπορούμε να βρεθούμε σε κοινές κάλπες και σε κοινούς αγώνες (...) λέει ότι εάν υπάρξει δημοψήφισμα πρέπει όλοι να βρεθούμε στο ΟΧΙ ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή δε συμφωνούμε με το ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ». Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να αντικαταστήσει την κυβέρνηση στην ισοπεδωτική ερμηνεία της θέσης που παίρνει το κάθε κόμμα απέναντι στο ενδεχόμενο ερώτημα του δημοψηφίσματος. Οπως η κυβέρνηση θέλει να τσουβαλιάσει το ΟΧΙ του ΚΚΕ με αυτό της ΝΔ (το επιχείρησε ήδη από προχτές ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο), έτσι και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προσεταιριστεί το ΟΧΙ του ΚΚΕ, γιατί αυτό τον βολεύει στην προσπάθειά του να παραπλανήσει το λαό με «αντιμνημονιακά» δήθεν μέτωπα.
Το ΚΚΕ ξεκάθαρα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι το περιεχόμενο που καλεί το λαό να δώσει στο ΟΧΙ συνίσταται σε «αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα διαγράψει μονομερώς ολόκληρο το χρέος», σε «κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής», σε εναντίωση στην πολιτική του «ευρωμονόδρομου», του οποίου θιασώτης είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, για άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το ΚΚΕ ποτέ δεν έθεσε σαν προϋπόθεση για συμπόρευση μαζί του τη γενική συμφωνία με τις θέσεις του. Οπως η γενική συμφωνία με τη στρατηγική του ΚΚΕ δεν είναι όρος για να αναγνωρίσει κανείς και στην κάλπη τη συνέπεια με την οποία πολεμά το κεφάλαιο, την ΕΕ και τα κόμματά της, να συστρατευθεί στο κάλεσμα του Κόμματος για ψήφο υπέρ του ΟΧΙ, αναγνωρίζοντας την επαλήθευση των εκτιμήσεών του για την ιμπεριαλιστική ΕΕ. Αντιθέτως, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δίνει στο ΟΧΙ περιεχόμενο κατάφασης στην ΕΕ και στην εξουσία των μονοπωλίων. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε το λαό να «βγει μπροστά» για αλλαγή φρουράς στη διαχείριση του συστήματος, με παράλληλη θωράκιση της ΕΕ, για την οποία εκτίμησε ότι δεν κινδυνεύει από τις λαϊκές αντιδράσεις.
Οπως είπε, «δημοψηφίσματα που έγιναν (...) στη Γαλλία, στην Ιρλανδία, όπου οι απαντήσεις των λαών ήταν αρνητικές, αλλά παρ' όλα αυτά και παρά τα εκβιαστικά διλήμματα και τους εκβιασμούς περί διάλυσης της Ευρώπης, δεν είδαμε κάτι τέτοιο»! Εφερε και το παράδειγμα της Ισλανδίας για να δηλώσει ότι «αυτό που έγινε την επόμενη μέρα ήταν οι εκβιαστές πιστωτές να ξανακάτσουν στο τραπέζι και να διαπραγματευτούν με καλύτερους όρους», υπονοώντας ότι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα για να δυναμώσει τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης στην ΕΕ! Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λέει ΟΧΙ στο ερώτημα του δημοψηφίσματος, επειδή ακριβώς λέει ΝΑΙ στην ΕΕ και τη στρατηγική της, που τσακίζει το λαό και τα δικαιώματά του. Από τέτοια ΟΧΙ, που στην ουσία στρέφονται εναντίον του, έχει χορτάσει ο λαός. Είναι σαν τα ΟΧΙ της ΝΔ στο μνημόνιο, με παράλληλη στήριξη όλων των μέτρων που αυτό περιέχει. Να μην τσιμπήσει ο λαός στις λαθροχειρίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί προκαταβολικά να νοθεύσει τη βούλησή του και να φέρει στα μέτρα του συστήματος τα σημάδια της ριζοσπαστικοποίησης που πληθαίνουν στις λαϊκές συνειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου