Σελίδες

3 Νοε 2011

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ Επιχείρησαν προβοκάτσια σε βάρος της συγκέντρωσης του ΚΚΕ

Επεσε στο κενό η προσπάθεια που κατέβαλαν οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις να παρθεί απόφαση για συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή, σχεδόν την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο με τη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα
Ο επικίνδυνος ρόλος των συνδικαλιστικών παρατάξεων «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και των «Παρεμβάσεων» (στηρίζεται από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο και στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
Οι ίδιες παρατάξεις που πεισματικά αρνούνται να καταδικάσουν τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων προσπάθησαν μέχρι τέλους να πάρει η ΑΔΕΔΥ απόφαση για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια μέρα, ώρα και στον ίδιο τόπο με τη συγκέντρωση του ΚΚΕ που έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί εδώ και μέρες. Συγκεκριμένα, πρότειναν να γίνει συλλαλητήριο την Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα. Εκεί, δηλαδή, όπου ήδη θα έχει ξεκινήσει μία ώρα πριν η συγκέντρωση του ΚΚΕ. Τελικά, το Γενικό Συμβούλιο πήρε απόφαση το συλλαλητήριο να γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι μεθοδεύσεις των δύο παρατάξεων ξεδιπλώθηκαν ως εξής:
Στο χθεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, κατέληξαν και οι δύο - ύστερα από διάφορους ελιγμούς - στην πρόταση, η ΑΔΕΔΥ να διοργανώσει συλλαλητήριο την Παρασκευή.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ είπαν ότι την ίδια ώρα την Παρασκευή δε γίνεται μια απεργιακή συγκέντρωση, αλλά η πολιτική συγκέντρωση ενός κόμματος, η οποία είχε ήδη ανακοινωθεί και ήταν ήδη γνωστή σε όλες τις παρατάξεις πριν κατατεθεί οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Με δεδομένο αυτό και σε συνδυασμό: Αφ' ενός μεν με το γεγονός ότι σε μια κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ είναι εύκολο να παρεισφρήσουν κουκουλοφόροι, αφ' ετέρου ότι ακριβώς τέτοιες προβοκατόρικες ομάδες προχώρησαν σε δολοφονική επίθεση στη διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 20 Οκτώβρη, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ζήτησαν το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ να γίνει σήμερα, Πέμπτη. Την πρόταση αυτή αποδέχθηκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και τελικά λήφθηκε αυτή η απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Ωστόσο, οι δύο παρατάξεις - ΑΠ και «Παρεμβάσεις» - συνέχισαν να επιμένουν και είπαν ότι αφού δεν παίρνει απόφαση η ΑΔΕΔΥ, θα βάλουν το λεγόμενο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων να καλέσει σε συλλαλητήριο την Παρασκευή. Με τη θέση τους αυτή αποκάλυψαν ακόμα περισσότερο τον επιζήμιο ρόλο τους και τις προκλητικές στοχεύσεις τους, αφού από προχθές ο Συντονισμός καλούσε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη και όχι την Παρασκευή! Κάλεσμα που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Τέλος, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ πήρε απόφαση για την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας και καταλήψεις των υπουργείων στις 10 Νοέμβρη και για γενική απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.


Σε ρόλο υπονομευτών
Να υπονομεύσουν την αυριανή πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ προσπαθούν οι δυνάμεις του οπορτουνισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, παίζοντας επικίνδυνο και βρώμικο ρόλο. Συγκεκριμένα, από προχτές, το ΚΚΕ καλούσε σε συγκέντρωση την Παρασκευή στο Σύνταγμα. Παρότι η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) οι «Παρεμβάσεις» (στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) το γνώριζαν, κάλεσαν και οι δύο σε συλλαλητήριο την ίδια μέρα, περίπου την ίδια ώρα το οποίο θα κατέληγε επίσης στο Σύνταγμα! Στην πραγματικότητα, στο όνομα της συνδικαλιστικής κινητοποίησης επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη συγκέντρωση του ΚΚΕ.
Την πρόταση αυτή προσπάθησαν να τη μετατρέψουν σε απόφαση της ΑΔΕΔΥ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Και αφού είδαν ότι η πρότασή τους δεν περνάει είπαν ότι θα βάλουν τον αποκαλούμενο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων - στον οποίο συμμετέχουν - να καλέσει αυτός σε συλλαλητήριο την Παρασκευή. Η θέση αυτή αποκάλυψε ακόμα περισσότερο το ρόλο τους. Ο αποκαλούμενος Συντονισμός είχε ήδη απευθύνει πρόσκληση σε συλλαλητήριο αλλά για σήμερα και όχι για αύριο, Παρασκευή. Πρόσκληση που είχε αναρτηθεί από προχτές σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο!
Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε τα εξής: Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και οι «Παρεμβάσεις», δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο φορές τους τελευταίους τρεις μήνες αρνήθηκαν στην ΑΔΕΔΥ να υπερψηφίσουν πρόταση καταδίκης του προβοκατόρικου ρόλου των κουκουλοφόρων, οι οποίοι είναι γνωστό ότι πολύ εύκολα έχουν εισχωρήσει σε πορείες που έχουν οργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενίοτε και στα μπλοκ των συγκεκριμένων παρατάξεων. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...



2 σχόλια:

  1. Γράφεις:

    «Οι ίδιες παρατάξεις που πεισματικά αρνούνται να καταδικάσουν τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων προσπάθησαν μέχρι τέλους να πάρει η ΑΔΕΔΥ απόφαση για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια μέρα, ώρα και στον ίδιο τόπο με τη συγκέντρωση του ΚΚΕ που έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί εδώ και μέρες.»

    1. Και πού είναι το πρόβλημα; Στο ότι θα έκαναν ακόμα μαζικότερη τη συγκέντρωση του λαού ενάντια στην καταρρέουσα κυβέρνηση και τις λύσεις «σωτηρίας» της αστικής τάξης; Μα είναι δυνατόν; Με τι ασχολείστε ρε παιδιά; Είναι δυνατόν ενώ τα σπίτια μας πήραν φωτιά εμείς να κοιτάμε αν καίγεται πιο ωραία το σπίτι του γείτονα. Έλεος!

    2. Οι ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, τουλάχιστον, σε σχέση με τα γεγονότα της 20ής Οκτωβρίου ήταν σαφείς και μπορεί αυτός που πραγματικά θέλει να τις διαβάσει να τις βρει στο διαδίκτυο.

    Η ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής:
    «20.10.2011: Αντί για μέρα νίκης, νύχτα πένθους»

    όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

    «Τέταρτο: Το επαγγελματικό, μεταμοντέρνο και τηλεοπτικό τάγμα της βίας δεν έχει καμία σχέση με την αντιεξουσιαστική ή αναρχική κοσμοαντίληψη, που εμπνέει ειλικρινά άλλες κινήσεις. Οι μελανοχίτωνες των καλών συνοικιών χρησιμοποιούν με τον ίδιο κυνισμό και απανθρωπιά τα ίδια εργαλεία της ακραίας κατασταλτικής εξουσίας: τη φωτιά, τη σωματική επίθεση, ακόμα και την απειλή της ποινής του θανάτου με τις βόμβες μολότοφ και τις πέτρες ενάντια στο πλήθος των διαδηλωτών. Λειτουργεί εκ των πραγμάτων ως δύναμη του συστήματος και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί.»

    Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει να ειπωθεί;

    Επίσης διαβάστε και αυτό (από την ίδια ανακοίνωση):

    «Πέμπτο, απευθυνόμαστε συντροφικά προς το ΚΚΕ. Αποδείχθηκε σήμερα πως ούτε η «απαγόρευση της κυκλοφορίας» σε εργαζόμενους που θα έπρεπε να θεωρούν συντρόφους τους ούτε η αντίληψη επιβολής και προσβολής σε μέλη άλλων οργανώσεων ούτε «οι συνοριακές γραμμές» ανάμεσα στους αριστερούς και γενικότερα τον κόσμο του κινήματος ούτε το ιδεολόγημα «εμείς ελέγχουμε τα πάντα» μπορούν να οδηγήσουν στην αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου της βίας ή του πολιτικού φαινομένου της διασύνδεσης κράτους και παρακράτους. Αντίθετα, όπως έδειξαν τα σημερινά γεγονότα οδηγούν στην κλιμάκωσή τους, στα άκρα.

    Πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι το ΚΚΕ ο ένας και μοναδικός διαμορφωτής της διάθεσης και της ετοιμότητας της κοινωνίας για δράση και ανατρεπτική κίνηση. Η κοινωνία έχει την δική της δυναμική.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/11/11, 10:34 π.μ.

    Αγαπητέ Raindog σε διαβεβαιώνω ότι μπορείς να έρθεις στην συγκέντρωσή μας για να την μαζικοποιήσεις. Δεν θα υπάρχει "απαγόρευση κυκλοφορίας" και τα ΚΝΑΤ δεν θα σου κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στις "συνοριακές γραμμές" που χτίζουμε.
    Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία από κοντά να μου εξηγήσεις ποιο είναι πιο αληθινό. Οι ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η εφαρμογή τους στις σχολές, στα αφιθέατρα και στις συνεδριάσεις την επομένη. Να μου πεις πως λέγεγεται αυτός που διοργανώνει στο ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση.
    Πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι το ΚΚΕ ο ένας και μοναδικός διαμορφωτής της διάθεσης και της ετοιμότητας της κοινωνίας για δράση και ανατρεπτική κίνηση(όπως λες), αλλά είναι ο πιο σταθερός και συνεπείς από όλους τους άλλους. Γι αυτό και δρώντας ενάντια του δρας ενάντια στα συμφέροντά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή