Σελίδες

19 Νοε 2011

«Μάθημα μας δίνουν οι χαλυβουργοί και όχι της κυβέρνησης οι υποτακτικοί»



Συγκλόνισε την πόλη της Ελευσίνας η κοινή διαδήλωση μαθητών - απεργών.
Τα πανό τους στάθηκαν δίπλα - δίπλα. Οι φωνές και τα χέρια τους ενώθηκαν: «Μαθητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά». «Μάθημα μας δίνουν οι χαλυβουργοί και όχι της κυβέρνησης οι υποτακτικοί».
Στην πλατεία Ηρώων και στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας χτες το μεσημέρι έγινε μια συνάντηση που συγκλόνισε την πόλη. Μαθητές του 1ουΕνιαίου Λυκείου και του 1ου ΕΠΑΛ Ελευσίνας αψήφησαν τις απειλές καθηγητών και διευθυντών για απουσίες και πήγαν να βρουν τους «πατεράδες» τους, να σταθούν στο πλάι των απεργών της «Χαλυβουργίας». Εργατόπαιδα και τα ίδια, που στερούνται τη μόρφωση, το χαρτζιλίκι, τον αθλητισμό, ακόμα και τη ζεστασιά και το φαΐ στο σπίτι, φώναζαν με πάθος μαζί με τους εργαζόμενους «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ενώ με το πανό τους απαιτούσαν «Νίκη στους απεργούς Χαλυβουργούς».

Στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», Γιώργος Σιφωνιός, μιλώντας στους μαθητές, σημείωσε: «Βλέπουμε εδώ την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης και μας δίνουν μάθημα πώς πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες. Θα είμαστε κοντά σας. Κι εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να νικήσουμε και είμαστε σίγουροι γι' αυτό», είπε και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Ακολούθησε πορεία στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπου μαθητές και εργαζόμενοι φώναζαν διαρκώς συνθήματα και μοίραζαν το ψήφισμα των χαλυβουργών, ενώ οι περαστικοί και οι μικροκαταστηματάρχες τους χειροκροτούσαν.
Συνεχίζεται και οργανώνεται η πολύτιμη συμπαράσταση
Στο μεταξύ το πρωί το εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας» επισκέφτηκε το1ο Λύκειο Ασπροπύργου, χωρίς να λογαριάσουν τις απουσίες που έσπευσαν να βάλουν οι καθηγητές τους. Για πάνω από μια ώρα κουβέντιασαν με τους απεργούς, τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και στη συνέχεια πήραν «μάθημα» για την παραγωγή του χάλυβα.
Ταυτόχρονα, τα σχολεία της περιοχής του Θριασίου έχουν μπει σε διαδικασία οργάνωσης Επιτροπών Συμπαράστασης ανά σχολειό, οι οποίες θα συγκεντρώνουν υλική βοήθεια για τους απεργούς και τις οικογένειές τους.
Επίσης, μια σειρά σχολεία ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στη σημερινή συναυλία με αποφάσεις των 15μελών τους, όπως το ΕΠΑΛ Νίκαιας, το 4ο Λύκειο Κορυδαλλού και το 3ο Γυμνάσιο Περάματος.
Πρωτοβουλίες φοιτητών - σπουδαστών
Συνεχίζεται η έμπρακτη αλληλεγγύη των φοιτητών και των σπουδαστών στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει υιοθετηθεί από Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους ψήφισμα συμπαράστασης στην πάλη των εργατών, ενώ έχει συγκεντρωθεί κι ένα ποσό πάνω από 2.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα δοθεί στους απεργούς σήμερα στη συναυλία που διοργανώνουν οι απεργοί, στην «Ελληνική Χαλυβουργία.
Στο ψήφισμα αλληλεγγύης των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων εκφράζεται η αλληλεγγύη «στον δίκαιο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργάτες της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα». Στη συνέχεια του ψηφίσματος υπογραμμίζεται:
«Η απαίτηση της εργοδοσίας για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας ή 5ωρης εργασίας με μείωση αποδοχών ή μαζικές απολύσεις θα βρει απέναντί της ενωμένους τους εργάτες αλλά και τους αυριανούς εργαζόμενους, εμάς τους φοιτητές και σπουδαστές. Η αλύγιστη στάση αυτών των εργατών, η συνέχιση του αγώνα, παρά τις απειλές της εργοδοσίας και με όλα τα έξοδα για τη συντήρηση των οικογενειών τους να «τρέχουν», δίνει σε εμάς τους φοιτητές το παράδειγμα αλλά και το θάρρος για τη συνέχιση των αγώνων μας στο πλάι της εργατικής τάξης. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"! Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις»!
Το ψήφισμα έχει υιοθετηθεί από τους παρακάτω Συλλόγους στην Αθήνα: Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφων Μηχανικών, Μεταλλειολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Χημικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Γεωπονικής, ΕΜΜΕ, Νομικής, ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας. Επίσης, το ΔΣ του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ ΣΠΑΡΤΗΣ και το ΔΣ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πήραν απόφαση για πολύμορφη συμπαράσταση στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
«Νιώθουμε περήφανοι για σας»
Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους χαλυβουργούς - απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» έστειλαν οι αγωνιστές της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), σημειώνοντας ότι με θαυμασμό παρακολουθούμε το θαρραλέο και σκληρό αγώνα που δίνετε ενωμένοι και συσπειρωμένοι, προκειμένου να υλοποιήσετε στην πράξη την απόφασή σας να μην υποκύψετε στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και να μην επιστρέψετε στο χαλυβουργείο με σκυμμένο κεφάλι. Νιώθουμε υπερήφανοι για σας, γιατί θεωρούμε ότι στις σκληρές συνθήκες που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, εσείς, με τη σιδερένια θέλησή σας να συνεχίσετε τον αγώνα μέχρι να επιστρέψετε στη δουλειά μαζί με τους 34 απολυμένους εργαζόμενους και με αξιοπρεπή μεροκάματα ...δίνετε ένα μεγάλο μάθημα λεβεντιάς, θάρρους και αγωνιστικότητας. Ο αγωνιστές της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στεκόμαστε στο πλευρό σας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας, γιατί πιστεύουμε πως ένας δίκαιος αγώνας, όπως είναι ο δικός σας, αφορά όλους τους Ελληνες...

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/11/11, 5:02 μ.μ.

    O Βενιζέλος «νίπτει τας χείρας» του, υποδεικνύοντας ο Σαμαράς δεν βάζει την διαβόητη υπογραφή !! XO XO XO !!!
    Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αρνούμενος να υπογράψει με την φράση: "ο λόγος μου είναι αρκετός" !! XA XA XA XA !!! GO !! - SOFORT !! - SUPIDO !! Τσακίδια !! - Yπόγραψε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/11, 3:43 μ.μ.

    ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

    Χρειάζονται πολλά τον κοσμο για ν αλλάξουμε.
    Οργή κι επιμονή.Γνώση κι αγανάκτηση.
    Γρήγορη απόφαση κα στόχαση βαθιά.
    Ψυχρή υπομονή κι ατέλειωτη καρτερία.
    Κατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου.
    Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν αλλάξουμε.
    Και η πραγματικότητα είναι οι 400 χαλυβουργοί .
    Όχι με λόγια ,μα με έργα τ άδικο το πολεμάνε.
    Κι οχι μονάχοι μα και οι τετρακόσιοι αντάμα
    και με το πλήθος πολεμάνε να συνταιριαστούν.
    Αν οι δικές τους αλυσίδες σπάσουν
    η λευτεριά η δικιά τους θα ναι και λευτεριά μας.
    Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι
    είμαστε χαμένοι. ΟΛΟΙ.
    Απ' το τίποτα
    πρέπει κάτι να κάνουμε.
    Και οι δυνατοί πρέπει να γίνουν τίποτα.
    Ποιός μπορεί σ' εναν τέτοιο κόσμο
    να τσακίσει τον τύραννο;
    ΕΣΥ.
    ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΣ


    (ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΜΠΡΕΧΤ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΝΑΛΗ)
    Είμαι δασκάλα.Ντρέπομαι και ζηλεύω που εμείς οι δάσκαλοι δε σας μοιάζουμε, και ακόμα στεκόμαστε με σταυρωμένα χέρια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή