Σελίδες

12 Οκτ 2011

Απεργοσπαστικές «Παρεμβάσεις»...



Την τυχοδιωκτική στάση των «Παρεμβάσεων», που φτάνει μέχρι την απεργοσπασία καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. 
Η «Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση» Ρεθύμνου, που έχει εκλεγμένους με τις «Παρεμβάσεις,» δήλωσε ανοιχτά πως δε θα απεργούσε στις 22 Σεπτέμβρη, μέρα απεργίας των δασκάλων!
Σε κείμενο της παράταξης αναφέρεται συγκεκριμένα: «Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να απεργήσουμε και καταθέτουμε τα χρήματα της απεργίας στο σχολείο μας»! Το... σκεπτικό της απεργοσπασίας καταγράφεται στην ανακοίνωση της συγκεκριμένης παράταξης:
«Θεωρούμε αναποτελεσματική και αδιέξοδη τη λογική της πλειοψηφίας της ΔΟΕ. Δεν μπορείς να κάνεις κλαδικές απεργίες, δεν μπορείς να συνεχίσεις την περσινή τακτική (μια απεργία ανά μήνα) που δεν οδήγησε πουθενά»...
Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την απεργοσπαστική στάση των «Παρεμβάσεων»:
«Φτάνουν στο σημείο, την περικοπή, λόγω απεργίας, που αποτελεί τιμή για κάθε εργαζόμενο, να την καταθέτουν στο σχολείο για να καλυφθούν οι ελλείψεις, που γεννά η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης! Λίγο ακόμα και θα καλέσουν τους εργαζόμενους να μην απεργούν, αλλά να καταθέτουν μέρος του μισθού τους στο ταμείο για τη "σωτηρία της Ελλάδας"»!
Το ΠΑΜΕ έφερε το θέμα στο ΔΣ ΔΟΕ και, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Οι εκπρόσωποί των "Παρεμβάσεων" στο ΔΣ της ΔΟΕ ανέφεραν απλά ότι δεν "επικροτούν" τη στάση τους! Οχι μόνο αρνήθηκαν να καταδικάσουν απερίφραστα τη στάση τους, αλλά προσπάθησαν να τη δικαιολογήσουν κιόλας. Δηλαδή, θα μπορούσαν και να την επικροτήσουν;
Φαίνεται πως καθώς η κρίση βαθαίνει και η επίθεση προς τους εργαζόμενους αγριεύει, διαμορφώνονται νέα "ήθη" συνδικαλιστικής στάσης και δεοντολογίας.
Το περιστατικό αυτό είναι χαρακτηριστικό, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Σε πολλούς Συλλόγους, συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων καλούσαν τους συναδέλφους μόνο στα απεργιακά συλλαλητήρια 22/9 και 5/10. Ουκ ολίγες είναι οι φορές που αναπαράγουν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των απεργιών, μηδενίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει όλο το τελευταίο διάστημα»!
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει: «Καμιά εμπιστοσύνη στις "Παρεμβάσεις". Είναι δύναμη αφερέγγυα, κινείται "όπου φυσάει ο άνεμος". Και με την απεργία και τους αγώνες και με την απεργοσπασία, όταν τα ποσοστά είναι χαμηλά! Προσαρμόζονται ανάλογα με το ακροατήριο, χωρίς στοιχειώδεις αρχές. Την ώρα που στο ΔΣ της ΟΛΜΕ οι "Παρεμβάσεις" πρότειναν τριήμερη απεργία, στη ΔΟΕ δικαιολογούσαν την απεργοσπασία! Μπορεί κανείς στα σοβαρά ν' "ακουμπήσει" πάνω σε μια τέτοια δύναμη;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου