Σελίδες

12 Οκτ 2011

«Κανένας γονιός δε θα γίνει "χαφιές"»



Να καταγγείλουν όχι τα παιδιά τους, αλλά την πολιτική που εμποδίζει τα παιδιά να μάθουν γράμματα, καλεί τους γονείς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις που γονείς μαθητών καλούνται στα τμήματα να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις.
Η ΑΣΓΜΕ μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής: 
«Οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, λένε, αναζητούν το έγκλημα μέσα στις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών και των γονιών τους.
Εμείς λέμε ότι στον 21ο αιώνα έγκλημα είναι να μην απολαμβάνει ο λαός τα αγαθά που παράγει από τον ιδρώτα του. Εγκλημα είναι η ανεργία... Εγκλημα είναι να μην έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να μορφώνονται, να σιτίζονται σωστά, να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, να έχουν ρεύμα και στέγη, να σχεδιάζουν με αυτοπεποίθηση το μέλλον τους.

Εγκλημα είναι να στερείς από τους μαθητές το δικαίωμα να εκλέγουν δημοκρατικά τα όργανά τους, να συνεδριάζουν, να συζητούν, να αποφασίζουν, να δραστηριοποιούνται, να επιλέγουν τους τρόπους και τις μορφές του αγώνα τους. Είναι έγκλημα να αποποινικοποιείς τα ναρκωτικά και να πλασάρεις τη ναρκω-κουλτούρα, να κλείνεις τα στεγνά προγράμματα και να γεμίζεις τις γειτονιές με ΟΚΑΝΑ.
Είναι έγκλημα απέναντι στις κινητοποιήσεις να ορθώνονται συκοφαντίες και διάφορα "σωφρονιστικά" μέσα (ξυλοδαρμοί μαθητών από λογής - λογής αγανακτισμένους, κατασυκοφάντηση με ανύπαρκτους βανδαλισμούς, διάταξη, απειλές με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βραδινές κλήσεις γονιών στα αστυνομικά τμήματα, ποινολόγια, σχολικά συμβούλια κρίσης, μέχρι και τσεκούρια βγήκαν). Το σκηνικό το έχουμε ξαναδεί. Η κατά τα άλλα τυφλή δικαιοσύνη, που διώκει μαθητές και γονείς, είναι η ίδια που βγάζει όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, τους απεργούς και όσους κινητοποιούνται εν δυνάμει τρομοκράτες.
Οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, λένε, αναζητούν υποκινητές.
Υποκινητές είναι οι ασίγαστες ανάγκες μας...», απαντά η ΑΣΓΜΕ, τονίζοντας ότι «η καλύτερη καταγγελία είναι αυτή που θα συνταχθεί στους δρόμους του αγώνα. Θα δείχνει τους πολιτικούς υπεύθυνους και θα τους δικάζει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».
Καταλήγοντας, η ΑΣΓΜΕ τονίζει: «Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης, τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής του δίκαιου αγώνα των παιδιών μας, των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας». Απαιτεί να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που στήνει μαθητοδικεία και δηλώνει ότι «κανένας γονιός δεν θα γίνει "χαφιές"».
  • Παράλληλα, οι Σύλλογοι, Ενώσεις και Ομοσπονδίες των γονιών οργανώνουν και κινητοποιήσεις στο πλευρό των παιδιών τους. Χτες συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και πικετοφορία στους γύρω δρόμους διοργάνωσε η Ενωση Γονέων Αγίας Παρασκευής.
Σήμερα οι Ενώσεις Γονέων Αιγάλεω και Χαϊδαρίου οργανώνουν συγκέντρωση στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αιγάλεω.
Ακόμα, το Σάββατο 15 Οκτώβρη, η ΑΣΓΜΕ καλεί τους γονείς πανελλαδικά σε κινητοποιήσεις, σε όλες τις περιφέρειες, όλους τους δήμους και τις γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου