Σελίδες

2 Σεπ 2011

«Κομμουνιστική κατοχή»!



Ο ένας (της «Καθημερινής») επαινούσε τις προάλλες την κυβέρνηση διότι με την πολιτική της βάζει τέρμα στη... χαζοχαρούμενη αντίληψη περί «αντίστασης στον καπιταλισμό».
*
Ο άλλος (της ιδίας εφημερίδας) πανηγύριζε εξηγώντας ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της και με τη συναίνεση των ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και Μπακογιάννη, όπως αυτή εκδηλώθηκε στο νόμο για τα Πανεπιστήμια, προχωρά στην «απελευθέρωση» των ΑΕΙ (άμα τε και της χώρας) «ύστερα από τριάντα χρόνια κομμουνιστικής κατοχής»!
***
Μπροστά στην τέτοια και τόση δεινότητα κοινωνικής, ιστορικής και πολιτικής ανάλυσης, ο μόνος αρμόδιος να εξηγήσει στους αρθρογράφους της «Καθημερινής» τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα, είναι η ίδια ...η «Καθημερινή».
*
Διαβάζουμε, λοιπόν, από την «Καθημερινή» (29/7/2010):

*
«Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, η χώρα απέκτησε κυβέρνηση φιλελευθέρων αντιλήψεων της πλέον προωθημένης ή ακραίας μορφής. Ούτε η μέντωρ του νεοφιλελευθερισμού σε επίπεδο παγκόσμιο, η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κ. Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν απετόλμησε τόσο δραστικές αλλαγές, σε τόσο σύντομο διάστημα, όσο ο Eλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γιώργος Παπανδρέου και το υπουργικό συμβούλιό του (...).  Αναμένουν οι τεχνοκράτες του κ. Παπανδρέου ότι με την εξάρθρωση των παλαιών δομών θα αρχίσει το θαύμα, διότι αυτό γράφουν τα εγχειρίδια. Eνα θαύμα στο οποίο δεν έχει πλέον θέση η μικρή οικογενειακή επιχείρηση, η μεσαία αστική τάξη...».
*
Αυτά τα «θατσερικά»... θαύματα συμβαίνουν στην Ελλάδα (σύμφωνα με την «Καθημερινή»).
Οσο για τα υπόλοιπα, τα περί «κομμουνιστικής κατοχής» της Ελλάδας, είναι χρήσιμα ως προς τούτο: μας εισάγουν στον κόσμο της ιδιαίτερης «λεπτότητας» εκείνης της «ευφυίας» που ευδοκιμεί στα «γιουσουφάκια» του «θατσερισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου