Σελίδες

6 Σεπ 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Αυταπάτες σωρηδόν στο λαό...



Τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες διακονεί επίμονα η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση μέσα από την δήθεν «εναλλακτική» της πρόταση, η οποία δεν είναι παρά μια ακόμα παραλλαγή στη διαχείριση του καπιταλισμού και της κρίσης του.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο, αλλά και χτες στον ρ/σ «REAL», ο επικεφαλής του σχήματος Αλ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι δε διαπραγματεύτηκε, ότι στην αρχή «πήγαινε στις συνόδους κορυφής με τα χέρια ψηλά, τώρα πηγαίνει και με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα».
Κάτι που θα ...διορθώσει ο νέος συνασπισμός εξουσίας που οραματίζονται, καθώς όπως δήλωσε: 
«Οχι, δεν θα έλεγε αύριο το πρωί βγαίνουμε από το ευρώ. Ισα-ίσα το αντίθετο θα έκανε. 

Θα έλεγε ότι επειδή ακριβώς είμαστε μέσα στο ευρώ και επειδή η δική μας κατάρρευση μπορεί να οδηγήσει το ευρώ σε διάλυση και την ευρωζώνη σε διάλυση, κάτι το οποίο η Γερμανία και η κα Μέρκελ προφανώς και θα το απεύχεται (...) θα λέγαμε, δώστε λύση ουσιαστική, ριζική, με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και ευρωομόλογο, γιατί αλλιώς (...) αντιστρέφουμε την απειλή». 
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση, που θέλουν οι οπορτουνιστές, θα παλέψει για τη θωράκιση της αντιλαϊκής ΕΕ, αξιοποιώντας μάλιστα την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη σαν «χαρτί» για φθηνότερα δάνεια στην ντόπια πλουτοκρατία.
Με το βλέμμα στραμμένο στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αλλά και στην «επιστροφή του κόσμου στις πλατείες», ζήτησε συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση, συσκοτίζοντας το γεγονός ότι το μνημόνιο δεν έπεσε απ' τον ουρανό, αλλά είναι γέννημα θρέμμα της ευρωενωσιακής φιλομονοπωλιακής στρατηγικής και της ανάγκης του κεφαλαίου να δρασκελίσει την κρίση με τις μικρότερες απώλειες.
«Ολες οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν την ανατροπή του μνημονίου, έχουμε χρέος να δώσουμε προοπτική (...) με την συσπείρωση και την εκλογική συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων που απαιτούν εναλλακτικό δρόμο για τη χώρα», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. Δρόμος που έχει ανιχνευτεί ήδη, αν όχι χαραχτεί, από μερίδες της πλουτοκρατίας με βασική του σήμανση το σύνθημα για «επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους», «διαγραφή πάνω από 50%» και έκδοση ευρωομολόγου, με την εξουσία των μονοπωλίων ακλόνητη και τους εργαζόμενους με μισθούς και δικαιώματα πείνας.
Μάλιστα, ακόμα και τη δηλωμένη πρόθεση των περιβόητων οίκων αξιολόγησης να αντιμετωπίσουν σαν «σκουπίδι» το ευρωομόλογο αν υπάρξει, ο Αλ. Τσίπρας την έφερε στα μέτρα του, ερμηνεύοντάς την σαν φόβο και ζητώντας «να πάμε κόντρα σε αυτά τα οποία θέλουν οι αγορές και να κάνουμε ακριβώς αυτά που φοβούνται. Να τους υπερβούμε, να τους παρακάμψουμε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου