Σελίδες

6 Σεπ 2011

Δίνουν λαβές για κατασυκοφάντηση του «902» και του ΚΚΕ.



Χτες εκτυλίχθηκε έξω από τον «902» μία δήθεν κινητοποίηση απολυμένων του σταθμού ενάντια στις «άδικες και εκδικητικές απολύσεις» στο σταθμό. 
Αυτή η ενέργεια στρεφόταν ευθέως ενάντια στο ΚΚΕ. Δε θα σταθούμε εδώ στο γεγονός ότι αυτό καθεαυτό το «άδικες και εκδικητικές» είναι ψέμα. 
Γιατί οι συγκεκριμένοι δεν ντράπηκαν να μιλήσουν για «εργοδοσία» εξισώνοντας τον «902» με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ ξέρουν ότι ο «902» δεν είναι και δε λειτουργεί σαν καπιταλιστική επιχείρηση, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία, όπως όλα τα υπόλοιπα αστικά ΜΜΕ. 

Καθώς και στο γεγονός ότι όσο μπορούσε ο σταθμός να λειτουργεί πριν την οικονομική κρίση οι ίδιοι δούλευαν στο σταθμό χωρίς κανένα πρόβλημα παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αφού ο «902» ήταν και είναι στο μάτι του κυκλώνα των αστών. Για παράδειγμα, ήταν έξω από την εμπορική και κρατική διαφήμιση με επιλογή των αστικών επιτελείων. Τα αστικά ΜΜΕ είναι Μέσα παρέμβασης στο συσχετισμό δύναμης, Μέσα αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής, στήριξης και ενίσχυσης της εξουσίας των μονοπωλίων, αλλά και Μέσα πίεσης των ιδιοκτητών τους στα κυβερνητικά κόμματα ώστε να παίρνουν από το κράτος δουλειές, προμήθειες, έργα κ.λπ.
Η αστική τάξη θα ήθελε το ΚΚΕ να μην μπορεί να εκδίδει καθημερινά τη δική του εφημερίδα, τα άλλα διαφωτιστικά προπαγανδιστικά του υλικά, να μην μπορεί να έχει μέσα για τη διάδοση της πολιτικής του, της ιδεολογίας του, στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, να μην έχει δικά του ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Αν δεν έχει δικά του ΜΜΕ σημαίνει εξαφάνιση της δράσης του. Τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν τη δράση του, όπως και τη δράση του ταξικού κινήματος ή τη διαστρεβλώνουν στην αντιΚΚΕ τακτική τους. Ο «902» είναι μέσο ιδεολογικοπολιτικής προπαγάνδας του ΚΚΕ. Βρίσκεται πολύμορφα στο μάτι του κυκλώνα των αστών και των κομμάτων τους.
Ξέρουν επίσης οι συγκεκριμένοι, πολύ καλά, ότι αν μια φορά η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τα αστικά ΜΜΕ, που έχουν κάνει πλήθος απολύσεων και μειώσεις μισθών, τον «902» τον έχει χτυπήσει πολλαπλάσια. Και για όλ' αυτά ήταν ενήμεροι, όπως και για το γεγονός ότι είναι προς το γενικό συμφέρον των εργαζομένων αυτός ο σταθμός να μπορεί να λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Τα ψέματα
Ετσι, δεν είναι το μοναδικό ψέμα ότι οι «απολύσεις είναι εκδικητικές». Τα ψέματα που αράδιασαν σε μια ανακοίνωση - λίβελο είναι πολλά. Είπαν από το σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης «ΕΤΙΤΑ», που αποφάσισε τη «δήθεν κινητοποίηση», ότι «ποτέ η διεύθυνση του σταθμού δε συζήτησε μαζί τους». Μέγα ψέμα αφού η διεύθυνση συζήτησε με το σωματείο από το Δεκέμβρη του 2010 ενώ συνάντηση με το σωματείο έκανε και το ΚΚΕ εξηγώντας τους λόγους συρρίκνωσης του σταθμού αλλά και το γεγονός ότι οι ίδιοι ως εργαζόμενοι αν δε συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμών σε βάρος της αστικής πολιτικής και των κομμάτων της, η κρίση θα ωθεί τους εργαζόμενους σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.
Οι ίδιοι που υπογράφουν την ανακοίνωση ως απολυμένοι επίσης λένε ότι όσο ήταν στο σταθμό «η εργοδοσία του "902" - ΚΚΕ αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας, και έδειχνε ότι μας έγραφε - σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες - στα παλιά της τα παπούτσια». Ταυτόχρονα όμως αυτοδιαψεύδονται στην ίδια ανακοίνωση αφού επίσης λένε: «Αμέσως μετά, τέλη Νοέμβρη του 2010, ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Τσίγκας μας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών ο σταθμός θα κάνει απολύσεις».
Εγραψαν επίσης ότι σε σύσκεψη της «ΕΤΙΤΑ» η εργοδοσία του «902» «είχε στείλει έναν δικό της άνθρωπο να μας χαφιεδέψει, στη συνέχεια, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Εστειλε πέντε πρώην συναδέλφους μας (και με δική τους μεγάλη ηθική ευθύνη) να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ». Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ' αυτό. Γιατί η ΕΤΙΤΑ κάλεσε Γενική Συνέλευση των μελών της, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους - μέλη της του «902» για να αποφασίσει κινητοποίηση στον «902». Ετσι, στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΤΑ πήγαν και άλλοι εργαζόμενοι τεχνικοί του «902» υπερασπίζοντας το σταθμό. Αυτό οι συγκεκριμένοι το λένε «χαφιεδισμό», όταν οι ίδιοι έδωσαν και δίνουν λαβές σε διάφορα αντιΚΚΕ επιτελεία για επίθεση ενάντια στο σταθμό και στο ΚΚΕ.
Τέλος, μίλησαν για αντιπαράθεση κομματικών - μη κομματικών εργαζομένων και για «κοινωνικά κριτήρια». Αν αυτό ήταν το πρόβλημα οι συγκεκριμένοι αλλά και άλλοι εργαζόμενοι στο σταθμό δε θα είχαν ενταχθεί ποτέ στο δυναμικό του. Αλλά αυτό είναι επίσης ένα από τα πλέον συκοφαντικά επιχειρήματα ενάντια στο ΚΚΕ και στο σταθμό.
Ως προς το τι καταφέρνουν με τέτοιες ενέργειες γίνεται φανερό από το γεγονός ότι το μοναδικό κανάλι που προπαγάνδισε τη δήθεν κινητοποίηση ήταν το «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» του Καρατζαφέρη του ΛΑ.Ο.Σ. Οτι άμεση ανταπόκριση είχαν και διάφορα σάιτ στο διαδίκτυο, όπως της «Χρυσής Αυγής», του «ΤV ΠΡΕΖΑ» στο οποίο γράφουν και δημοσιογράφοι του «LIFO», εφημερίδα γνωστή για τον αντικομμουνισμό της που διανέμεται δωρεάν και εκθειάζεται από την αμερικάνικη πρεσβεία, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα τηλεγραφήματα του Wikileaks, και βεβαίως τα διάφορα αριστερίστικα τάχα «αντιπληροφόρησης» σάιτ. Ολοι αυτοί σε συγχορδία προπαγάνδισαν και την ενέργειά τους έξω από τον «902». Αυτό και μόνο θα έπρεπε να τους έχει προβληματίσει και θα 'πρεπε να σκεφτούν σε ποιον δίνουν λαβές και επιχειρήματα να στραφεί ενάντια στον «902» και στο ΚΚΕ. Αυτό, επίσης, ας το καταλάβουν καλά και όσοι στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως η ΕΤΙΤΑ, καμώνονται τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιτίθενται στον «902». Δηλαδή στο ΚΚΕ. Προσφέρουν υπηρεσίες σ' αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα τα οποία λένε ότι υπερασπίζονται. Και συμπλέουν με την κυβερνητική πολιτική.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/9/11, 1:22 μ.μ.

    Ο τίτλος σου είναι εύγλωτος "δίνουν λαβές".
    Ναι δίνουν λαβές είναι γεγονός.
    Ας προβληματιστούν λοιπόν αυτοί που πρέπει και να φροντίσουν να μη δίνουν λαβές.
    Όσο απολύουν δεν μπορούν να πουν κουβέντα.
    Τους (και θα τους) κολλάνε στον τοίχο.
    Το να χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα των καπιταλιστών για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών είναι τουλάχιστον γελοίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/9/11, 3:15 μ.μ.

    Σιγά μη το δημοσίευες...
    Τι να απαντήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΩΝΥΜΕ 3:15 μ.μ. όσο και να χυδαιολογείς , να βρίζεις, να ορίεσαι το μόνο που αποδεικνύεις είναι ότι είσαι ένα ασπόνδυλο φασιστοειδές, χουλιγκάνος και άντε αλλού να εκφράσεις τα αντικομουνιστικά σου ένστικτα, σχόλια με βρισιές και προσωπικούς χαρακτηρισμούς δεν δημοσιεύονται.
    ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/9/11, 9:43 π.μ.

    Διώχνετε κόσμο...
    Δεν φέρνετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/9/11, 10:54 π.μ.

    Γιατί οι απολυμένοι δεν εμφανίζονται επώνυμα να καταγγείλουν όλα όσα αναπαράγονται σε άλλα blogs???
    Προς τι η ανωνυμία?
    Προς τι η κουκούλα?
    Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στο διαδίκτυο θα δεί ποιά blogs "αναπαραγάγουν" την καταγγελία των ΑΝΩΝΥΜΩΝ "απολυμένων" του 902... , τα γνωστά κομμουνιστοφάγα (φασίστες της χρυσής αυγής, οπορτουνιστές κ.τ.λ.)
    Αλλη μια στημένη προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ.
    ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/9/11, 7:05 μ.μ.

    οι απολυσεισ ειναι απολυσεις απο οποιον και αν γινονται δεν χωρα καμια δικαιολογια το κκε δεν πρεπει να εχει επιχηρησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/9/11, 10:10 μ.μ.

    RED ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ .ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΒΙΒΛΕΙΑ (ΣΥΝΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ Ε ΚΔΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΘΑΕΠΡΕΠΕ ΝΑΕΧΕΙ ΤΟΝ 902 ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΟΥΣΙΑΣΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ . ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΤ ΟΥΤΕ ΚΙΧ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΜΕ . ΟΥΤΕ ΚΙΧ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ . ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΚΕ? ΚΑΛΩΣ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ .ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ(ΓΕΡΜΑΝΟΣ )ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή