Σελίδες

22 Σεπ 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Συσκοτίζει την αιτία της κρίσης και τη φιλολαϊκή διέξοδο




Θεματοφύλακας της αστικής νομιμότητας και συνεργός στο να φορτωθεί το χρέος στο λαό


Η «εθελοδουλεία» της κυβέρνησης απέναντι στο «ιερατείο του νεοφιλελευθερισμού», δηλαδή στην τρόικα, ευθύνεται, κατά τον Αλ. Τσίπρα, για την «κατάντια» της χώρας, αφήνοντας μ' αυτόν τον τρόπο στο απυρόβλητο την κυρίαρχη στρατηγική του κεφαλαίου, που συνυπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα. 
Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χτες στο ΑΛΤΕΡ, κατήγγειλε ότι η χώρα βρίσκεται«σ' ένα ιδιότυπο καθεστώς πραξικοπήματος συνταγματικού, κοινοβουλευτικού και οικονομικού».
Το ιδεολόγημα του «πραξικοπήματος» είναι αναγκαίο για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δικαιολογήσει την αγωνία του για τη θωράκιση της αστικής νομιμότητας, με «ανατροπή αυτής της ιδιόμορφης διεθνούς δικτατορίας που έχει επιβάλει στη χώρα μας αυτόν τον γύψο», για να μην υπάρξουν «εξελίξεις παράκαμψης της συνταγματικής νομιμότητας και της δημοκρατίας». 

Συνειδητά κρύβει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ντόπια μονοπώλια, οι κυβερνήσεις τους και οι διακρατικές σχέσεις που συνάπτουν στο πλαίσιο του ανισόμετρου ιμπεριαλιστικού συστήματος, είναι αυτά που έχουν ρίξει το λαό στο καναβάτσο, και όχι βέβαια κάποια «έξωθεν» δύναμη, ή κάποια εκτροπή από την αστική νομιμότητα, που υπηρετεί τα μονοπώλια.
Αυτό που ζει ο λαός και έχει χρέος να αντιπαλέψει, είναι ο «καπιταλισμός». Την αδυναμία των πολιτικών του εκπροσώπων να διαχειριστούν την κρίση, πρέπει το εργατικό λαϊκό κίνημα να την αξιοποιήσει προς όφελός του, να μετατρέψει την αδυναμία του αντιπάλου σε δική του δύναμη και όχι να συνδράμει το κεφάλαιο στη θωράκιση της αστικής εξουσίας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, ώστε να αναδειχτεί μια «νέα κυβέρνηση που με λαϊκή στήριξη θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο». Ο ίδιος περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο θα «διαπραγματευθεί» με τους δανειστές για το «κούρεμα» του χρέους, λέγοντας: «Να έρθει μια κυβέρνηση η οποία θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και θα πει ότι τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο σας λέω εγώ από τώρα κύριοι πιστωτές ότι θα πάρετε το 50% της αξίας τους, αν θέλετε να πάρετε κάτι. Γιατί ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει»!
Κοροϊδεύει το λαό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει ότι μια κυβέρνηση που δεν αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων και τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, μπορεί να επιβάλει διαγραφή ακόμα και μέρους του χρέους, χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Την ίδια ώρα βέβαια, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι το χρέος είναι και του λαού, γι' αυτό και ζητάει διαγραφή μόνο ενός μέρους του.
Επιπρόσθετα, ο Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση αυτή θα εκβιάσει την Ευρωζώνη ότι «θα την βουλιάξει», θα καταστρώσει κι ένα πρόγραμμα για «πρωτογενή πλεονάσματα» βάζοντας τους πλούσιους να πληρώσουν! Τέτοιου είδους διακηρύξεις, όπως η υπερφορολόγηση του κεφαλαίου στο πλαίσιο της ΕΕ, που για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ιερό και απαραβίαστο, ηχούν μόνο σαν αστεϊσμοί, που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν αυταπάτες και να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου