Σελίδες

11 Αυγ 2011

Προετοιμασία και οργάνωση



Στην Ιταλία έχουν προαναγγελθεί καινούρια μέτρα λιτότητας, που, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ίσως ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας για λόγους χειρισμών τα αναγγείλει την ερχόμενη βδομάδα. 
Ολα, επίσης, δείχνουν πως και η Γαλλία, σύμφωνα με τα ίδια πρακτορεία, θα αναγγείλει ανάλογα μέτρα στις 24 Αυγούστου. Συμβαίνει, δηλαδή, και ...εις Παρισίους. 

Η μία μετά την άλλη οι χώρες του καπιταλιστικού κόσμου παίρνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των λαών τους. 
Είναι η απόδειξη πως η, τάχα, «κρίση χρέους» είναι το άλλοθί τους. 
Πρόκειται για καραμπινάτη βαθιά καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, που προσπαθούν να τη φορτώσουν στους λαούς κάνοντας όλο και πιο φτηνή την εργατική δύναμη. 
Εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα, που τα έχουν όλοι μαζί προαποφασίσει και κατά περίπτωση και συγκυρία συσχετισμών τα προωθούν. 
Ταυτόχρονα, τρώγονται σαν τα σκυλιά μεταξύ τους για τίνος τα κεφάλαια θα χάσουν και τίνος θα κερδίσουν τα περισσότερα. 
Γι' αυτό, για παράδειγμα, η Γερμανία αρνείται για την ώρα να αυξηθεί το κεφάλαιο για τον «Προσωρινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης», την ώρα που και ο πρόεδρος της Κομισιόν έμμεσα προτρέπει για «μια γοργή επαναξιολόγηση όλων των στοιχείων που αφορούν το Ταμείο Στήριξης». 
Δηλαδή, οι λαοί, και μαζί ο ελληνικός, θα είναι έτσι κι αλλιώς οι χαμένοι της υπόθεσης όσο αφήνουν τις τύχες τους στους εκπροσώπους της εξουσίας των μονοπωλίων. 
Στο προσκήνιο, η ανάγκη προετοιμασίας και οργάνωσης για την ανατροπή αυτής της εξουσίας και την οριστική εξάλειψη των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου