Σελίδες

11 Αυγ 2011

Το Αιγαίο κουρελιάζεται βήμα βήμα...



Οι αποκαλύψεις μέσω του βιβλίου του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπολούκμπασι, για το πλαίσιο των διευθετήσεων στο Αιγαίο σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων - ότι, δηλαδή, έχει γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά η συρρίκνωση των χωρικών υδάτων και έχουν αναγνωριστεί τα τουρκικά «ζωτικά συμφέροντα» σε όλο το Αιγαίο μέχρι το στενό των Αντικυθήρων - επιβεβαιώνουν τις κατά καιρούς καταγγελίες του ΚΚΕ και τις αποκαλύψεις του «Ρ», για το χαρακτήρα των προωθούμενων διευθετήσεων. 
Στους 52 γύρους «ερευνητικών επαφών» των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας για την υποτιθέμενη οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, που ξεκίνησαν το 2002 επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη, συνέχισε η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και διεξάγει σήμερα η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, στην ουσία αυτό που συντελείται είναι ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση επί των τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. 
Αυτό το οποίο, βήμα το βήμα αποκαλύπτεται, με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, μέσω των αμερικανικών αρχείων (Wikileaks), είναι ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί ως βάση αυτών των διευθετήσεων τη ρήτρα της Συμφωνίας της Μαδρίτης του 1997 (ΝΑΤΟ) περί σεβασμού των τουρκικών «ζωτικών συμφερόντων» στο Αιγαίο, αλλά και την παραδοχή της Συμφωνίας του Ελσίνκι του 1999 (ΕΕ), περί «συνοριακών διαφορών» Ελλάδας και Τουρκίας. 
Επίσης πλευρές αυτών των συμφωνιών έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται, όπως με τη συμφωνία για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, αλλά και τον περιορισμό της δραστηριότητας της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο και τη διακοπή των εμπλοκών με τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
 
Το γεγονός ότι η πρόσδεση της χώρας στην ιμπεριαλιστική στρατηγική και σχεδιασμούς και η απαξίωση και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων πάνε μαζί, έχουν παράλληλους βίους με την αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης, με τη βάρβαρη πολιτική σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του λαού, δείχνει και μιαν άλλη αλήθεια: Πως είναι ενιαία η στρατηγική της εξουσίας του κεφαλαίου και των πολυεθνικών μονοπωλίων και αυτήν υπηρετούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
Το ίδιο ενιαία πρέπει να είναι και η λαϊκή πάλη για τον απεγκλωβισμό από αυτό το επικίνδυνο για το μέλλον του λαού, της χώρας και της υπόθεσης της ειρήνης πλαίσιο. 
Για τον απεγκλωβισμό και την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα δεσμά που παράγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου