Σελίδες

3 Αυγ 2011

Στο βωμό των μονοπωλίων...



Μπαράζ από νέα μέτρα απέναντι στο λαϊκό εισόδημα μαζί με πρόσθετες τρανταχτές φοροελαφρύνσεις για τα μονοπώλια και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που πηγαίνει για ψήφιση στη Βουλή μέχρι τον Οκτώβρη, είναι το αντικείμενο ενός ακόμη στημένου» διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των δυνάμεων του λεγόμενου «κοινωνικού εταιρισμού», της συμμαχίας των προθύμων, που αποφασιστικά στηρίζουν τη βαρβαρότητα. 

Και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι αναπόσπαστο τμήμα του στρατηγικού σχεδιασμού που κλιμακώνει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. 
Μεταξύ άλλων και στα πλαίσια της ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων ετοιμάζονται να προχωρήσουν στη συρρίκνωση των συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη, στην κατεύθυνση δηλαδή που έχει υποδειχθεί και από την ηγεσία της ΝΔ. 
Προκειμένου να ισοφαρίσουν την απώλεια, δρομολογούν πρόσθετα χαράτσια «ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος», όπως για παράδειγμα με την «καθολική επανεξέταση» των όποιων φοροελαφρύνσεων έχουν απομείνει για μισθωτούς - συνταξιούχους - αυτοαπασχολούμενους, για τα λαϊκά νοικοκυριά.
Είναι απόλυτα φανερό ότι στο βωμό διατήρησης της κερδοφορίας των μονοπωλίων, θα απαιτούνται ολοένα και περισσότερες ανθρωποθυσίες. 
Ο λαός δεν μπορεί να δεχτεί να γίνεται «πρόβατο επί σφαγή». 
Με εμπιστοσύνη στην οργανωμένη δύναμη και δράση του να παλέψει για τη ριζική ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για την εγκαθίδρυση της δικής του λαϊκής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου