Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Η αγανάκτηση να γίνει συνειδητή πράξη αντεπίθεσης.

ΝΑΡ


Εχουν και η διαστρέβλωση και η παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ τα όριά τους. 
Αλλά, μάλλον, τα αγνοούν όσοι άγονται και φέρονται απ' το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»
Το «Πριν» και ο πολιτικός χώρος που εκφράζει δεν παραιτούνται απ' το σκοπό να πλήξουν το ΚΚΕ. 
Ετσι, το περασμένο Σάββατο και με την υπογραφή του στελέχους του ΝΑΡ, Π. Μαυροειδή δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο: «"Οχι" και στις πλατείες - Ο Περισσός απών από τη μάχη του λαού»! 
Στα ...ενδότερα του κειμένου, ο αρθρογράφος κάνει εξαιρετικά επιλεκτική χρήση φράσεων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε μια μάταιη προσπάθεια να στοιχειοθετήσει τον τίτλο που επέλεξε. Σκόπιμα ψεύδεται ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει τους χιλιάδες που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, ότι τοποθετείται «υπέρ της αστικής πολιτικής σταθερότητας», ότι φροντίζει «να κατακτά την αποστροφή των εργαζομένων» και άλλες τέτοιες φαιδρότητες.
Το ΚΚΕ δε μασάει τα λόγια του. 

Πάντα απευθυνόταν και απευθύνεται στο λαό με τη γλώσσα της αλήθειας και με το ένα και μοναδικό πρόσωπο που διαθέτει. Διαχωρίζει όσους από πραγματική αγανάκτηση βρίσκονται στο Σύνταγμα και τους εφιστά την προσοχή να μη γίνουν «εργαλείο» στα χέρια όσων επίσης βρίσκονται εκεί για να αναπτύξουν προβοκατόρικη και υπονομευτική για το κίνημα δράση. 
Αυτούς και τους αποκαλύπτει και τους καταγγέλλει.
Σε αντίθεση με τους κάθε είδους οπορτουνιστές, δε φοράει το πρωί την κομματική του μάσκα, την οποία αποχωρίζεται το βράδυ για να παραστήσει στο Σύνταγμα τον υπέρμαχο του «ακομμάτισμου» και του «ανεξάρτητου» κινήματος. 
Το ΚΚΕ είναι περήφανο για το «πρόσωπό» του. 
Μ' αυτό δίνει τις μάχες του πάντα και παντού.
Ας μην προκαλούν οι κύριοι του ΝΑΡ και του «Πριν». Πόσο μάλλον στον απόηχο μιας μεγάλης απεργίας, της οποίας την επιτυχία το ΚΚΕ σήκωσε στις πλάτες του. Δίνοντας μάχη εκεί όπου η αγανάκτηση πρέπει να μετουσιωθεί σε συνειδητή πράξη αντίστασης και πάλης, εκεί όπου αυτή η πράξη έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αξία και πολλαπλασιαστική ισχύ και βάζει τα θεμέλια συγκρούσεων και ριζικών ανατροπών στο μέλλον: Στους χώρους δουλειάς. 
Και όχι παίζοντας παιχνίδια εκεί όπου η αγανάκτηση εκτονώνεται ανώδυνα για το σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου