Σελίδες

14 Ιουλ 2011

Στα σκαριά το νέο κόμμα!!!



Αναδημοσίευση απο : Black Bedlam
Ο καινούργιος μας θίασος.  

Άντε καλορίζικο να είναι και να είναι αυτό, που θα μας πάει ποιο πέρα.....
Άντε καλορίζικο να είναι και  να είναι εκείνο που θα μας οδηγήσει ξανά στην ανάπτυξη. 
Που θα μας βγάλει έξω από τα αδιέξοδα. 
Που θα δώσει ώθηση στην οικονομία,που θα οδηγήσει την χώρα στη πορεία της ανάκαμψης.
Θα είναι το κόμμα εκείνο που θα διαχειριστεί τα της κρίσης και τα των  συνεπειών αυτής,  με ορθολογισμό, με ισονομία, με δικαιοσύνη, με συνέπεια και σύνεση.

Θα είναι το κόμμα εκείνο, που θα "εκτιμάει" ότι η κρίση αυτή είναι κρίση εκτός από οικονομική και κρίση πολιτικής (Προσέξτε πολιτικής όχι πολιτική) και κρίση ηθική και κρίση πολιτιστική και πνευματική!....
Σύμφωνα με την ομιλία του Ν.Κοτζιά.

Είναι εν ολίγοις κρίση κακής διαχείρισης, ανίκανων και ανάξιων πολιτικών, χωρίς πρόγραμμα χωρίς σχέδιο ανάπτυξης.
Με λίγα λόγια είναι κρίση μιας τέτοιας  μορφής, που στο βαθμό που θα περάσει μέσα από την  την κοινοβουλευτική εξουσία στα χέρια άλλων ποιο ικανών, περισσότερο έντιμων,  θα μπορέσει η χώρα να ανακάμψει και να μπει ξανά στον δρόμο της προόδου!
Τα ονόματα που ενέχονται στο καινούργιο κόμμα που φαίνεται σύμφωνα με την εφημερίδα το Ποντίκι να είναι στα σκαριά και που θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αποτελούν "εγγύηση" για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας, την Πέμπτη πρόκειται να συναντηθούν οι 8 που θα πρωτοστατήσουν στην δημιουργία του κομματικού φορέα.
Και για του λόγου το αληθές ακούστε τα ονόματα:
Ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ  και πρώην συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Ν. Κοτζιάς, ο πανεπιστημιακός Ν. Μαριάς , ο εργατολόγος Α. Μητρόπουλος η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, ο πρώην σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής Β. Παπαχρήστος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παν. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος αλλα και ο συνταγματολόγος  και στέλεχος του ΣΠΙΘΑ Γ. Κασσιμάτης
Τελευταία αλλά όχι έσχατη  και η συμμετοχή του Μ Θεοδωράκη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η εφημερίδα αναφερόμενη στο νέο πολιτικό φορέα, λέει ότι στόχο του θα έχει: 
"Την απήχηση των προβλημάτων της κοινωνίας στην μετά μνημονιακή περίοδο" (!) (;)

Αν θέλετε να έχετε καλύτερη και άμεσα προσωπική γνώμη  για τις απόψεις ενός εκ των μελών  που θα συμμετέχουν και θα πρωτοστατούν ρίξτε μια ματιά εδώ:  
  http://www.youtube.com/watch?v=Fzyc1PVriSU&feature=player_embedded

Θα ακούσετε τον κύριο Ν.Κοτζιά να αναφέρεται   στην κρίση όχι μόνον της οικονομίας, αλλά και  στην κρίση ηθικής, την πολιτιστική κρίση, την κρίση της πολιτικής , των πολιτικών!
Εύκολα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα,ότι εν ολίγοις για όλα φταιν΄οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες,οι πολιτικοί, που δεν είναι σε θέση να μοιράσουν σε δυο άλογα σανό, γι΄αυτό τα κάνανε μπάχαλο, γιατί δεν "είναι δυνατόν να εισάγουμε από την Γερμανία ζάχαρη και να έχουμε κλείσει το δικό μας  εργοστάσιο ζαχάρεως". Και ακόμη το άλλο ισχυρό του επιχείρημα ότι:
"Δεν είναι δυνατόν ο Ψωμιάδης της Ασπίς στην φάση της απόλυτης πτώχευσης να παίρνει αποζημίωση 10.000.000 εκ.Ευρώ"!
Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι όταν  κατά την διάρκεια της ομιλίας του κάποιος από το ακροατήριο τον διακόπτει, του  απαντάει αυστηρά, ότι "λέει την γνώμη του με θάρρος, όπως την έλεγε  για 50 χρόνια".
Μόνον που ο κύριος Κοτζιάς παραλείπει να πει ότι η γνώμη του για τα οικονομικοκοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα μερικά χρόνια πριν,από αυτά που σήμερα εκφράζει.
Σήμερα ο κύριος Κοτζιάς, μιλάει για την κρίση των πολιτικών και άρα ανίκανων και ανάξιων απλώς πολιτικών, πριν μερικά χρόνια όταν μας έκανε μαθήματα πολιτικής οικονομίας όμως, μιλούσε για τις νομοτέλειες και τα αδιέξοδά της, μιλούσε για την ιστορική αναγκαιότητα της ανατροπής της καπιταλιστικής οικονομίας.Όταν μιλούσε για κρίση ηθικής,για κρίση πολιτιστική,υποστήριζε τεκμηριωμένα και επιστημονικά ότι αυτές οι κρίσεις αξιών,δεν είναι παρά μόνον σύμφυτες του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, που μέσα στα πλαίσιά του η εργατική τάξη δεν θα είναι παρά το υποκείμενο άγριας εκμετάλλευσης από το κεφάλαιο.
Σήμερα ο Κοτζιάς αναρωτιέται στην ομιλία του "Τι σημαίνει δημοκρατία σε περίοδο κρίσης"
Τότε όμως με μάθαινε μόλις λέω την λέξη δημοκρατία να βάζω δίπλα το ερώτημα "δημοκρατία για ποιον;" Το ερώτημα λοιπόν τώρα πια έχει πάει στην πάντα και έρχεται αμέσως η απάντηση που λέει ότι "δημοκρατία σε περίοδο κρίσης σημαίνει, ότι διαθέτω έναν συναινετικό μηχανισμό επίλυσης προβλημάτων,μηχανισμό επίλυσης κοινωνικών διαφορών,μηχανισμό νομιμοποίησης και διατύπωσης εναλλακτικών λύσεων".
Είναι απλά και εύκολα μαθήματα πολιτικής οικονομίας, που σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αστική δημοκρατία,γιατί γι΄αυτήν μιλάμε, οφείλει να διαθέτει τους παραπάνω μηχανισμούς. 
Με αυτούς τους μηχανισμούς της όμως μια Αστική δημοκρατία τα μέτρα που θα πάρει προς όφελος  τίνος θα είναι κύριε Κοτζιά;
Αλλά θέλω να σας πω να μην γίνεστε άδικος και αυστηρός, η Αστική δημοκρατία διαθέτει ακριβώς αυτούς τους μηχανισμούς που περιγράφεται και απόδειξη ο πολιτικός φορέας και εσείς ο ίδιος που θα συμμετέχετε σε αυτόν πρωτοστατώντας, αν έτσι είναι τα πράγματα.

Καλά ρε κύριε καθηγητά, όταν μιλάς σε όσους σε ακούνε δεν ντρέπεσαι,το πρωί στον καθρέπτη όταν αντικρίζεις την φάτσα σου όμως, δεν ντρέπεσαι;
Γιατί οι αστοί οικονομολόγοι αυτά έμαθαν αυτά λένε(λέω τώρα που δεν είναι και έτσι, αλλά ας το παρακάμψουμε)
Εσύ όμως ξέρεις, εσύ έχεις κάνει μελέτες, αναλύσεις, έχεις γράψει βιβλία, συγγράμματα και κείμενα για την φύση του καπιταλισμού, για τις νομοτέλειές του, τα αδιέξοδά του,  έχεις σταθεί στην έδρα να μεταλαμπαδεύσεις τα πανανθρώπινα ιδανικά ενάντια στο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα.
Και σήμερα έρχεσαι και τολμάς ανερυθρίαστα  να προσφέρεις πολιτική στήριξη στο ίδιο το σύστημα που καταδίκαζες;
Ξέρουμε βέβαια ότι χρόνια ολόκληρα έγλυφες εκεί που παλιότερα έφτυνες αλλά από θέση γραφείου στο παρασκήνιο και όχι από τα μπαλκόνια των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/7/11, 7:03 μ.μ.

    κανονικα δεν θα επρεπε να ασχολουμεθα με τον κοτζια που εγινε και καθηγητης πως αραγε΄εγινε αυτο δεν μας λεει θυμαται αραγε οταν ηταν επαναστατης κι ερχοταν στη λαρκο ολα τα ξεχνανε δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/11, 10:03 μ.μ.

    Διέψευσε χτες ο Μ. Θεοδωράκης δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Κίνησή του βρίσκεται σε επαφές με τους ανεξαρτητοποιημένους από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ βουλευτές, αλλά και νυν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ακόμα και με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, για την ίδρυση νέου κόμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Μ. Θεοδωράκης διαμηνύει πως «για τέτοιου είδους θέματα, όπως τη δημιουργία κόμματος, τη συμμετοχή της ΚΑΠ σε Μέτωπο κ.λπ., την απόφαση θα την πάρουν όλα τα μέλη των Σπιθών, δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφασιστεί μόνο από τον ίδιο», και θεωρεί πως τέτοια δημοσιεύματα «μόνο σκοπό έχουν να δημιουργήσουν σύγχυση και ψευδείς εντυπώσεις».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/7/11, 5:26 μ.μ.

    Καποιος ειχε γραψει στον Ριζοσπαστη για τον Βαφειαδη " Αν σε καποιον πεσουν τα παντελονια στα γονατα ευκολα κατεβαινουν στους αστραγαλους " . Ακριβως αυτο ταιριαζει και στον Κοτζια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή