Σελίδες

23 Ιουλ 2011

Οταν χτυπιέται ένας κλάδος, χτυπιέται το σύνολο των εργαζομένων .



Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντησή της με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ταξί
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ταξί είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. 
Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η λεγόμενη απελευθέρωση αγοράς στο χώρο του ταξί στρέφεται καθαρά και κατευθείαν εναντίον της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ταξί και εναντίον των οδηγών που είναι υπάλληλοι, μισθωτοί στο χώρο των ταξί. 
Κερδισμένες απ' αυτή την υπόθεση θα βγουν οι μεγάλες εταιρείες που συν τω χρόνω θα διαμορφωθούν και θα πάρουν την εκμετάλλευση των περιοχών - φιλέτο. 

Αρκετοί ταξιτζήδες δε θα μπορούν ούτε καν να επιβιώσουν με το ταξί τους και θα είναι και αυτοί άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, φτωχοί άνθρωποι, ενώ ο λαός δεν πρόκειται να απολαύσει καλύτερη εξυπηρέτηση. Θα 'χει ακριβά κόμιστρα και επομένως χρειάζεται η αλληλεγγύη στον αγώνα αυτό των ταξί από την πλευρά των εργατοϋπαλλήλων.
Και τέλος απορρίπτουμε την κυβερνητική τρομοκρατία που προσπαθεί να αντιπαραθέσει το χώρο των ταξί με τους εργαζομένους και τους τουρίστες. 
Οταν χτυπιέται ένας κλάδος, είτε είναι εργατικός, είτε αυτοαπασχολουμένων, χτυπιέται το σύνολο των εργαζομένων. 
Οι απεργιακοί αγώνες οφείλουν και πρέπει να υπηρετούν την ανώτατη δυνατή πίεση. Δεν έχουν άλλο όπλο οι εργαζόμενοι παρά αυτό, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν μια κατά μέτωπο καταιγίδα μέτρων που δεν προλαβαίνουν ούτε να συνειδητοποιήσουν πότε περνάνε από τη Βουλή και πότε εφαρμόζονται. 
Είναι μια καταιγίδα που θα σαρώσει πάρα πολλά πράγματα για πολλά χρόνια και επομένως ο αγώνας είναι η πιο ρεαλιστική απάντηση, μαζί βεβαίως, τουλάχιστον το ΚΚΕ τονίζει, με το να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του και να επιβάλει ριζικές πολιτικές αλλαγές. 
Αλλά ο μαζικός συνδικαλιστικός αγώνας δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσει. Είμαστε αλληλέγγυοι και δεν ανεχόμαστε την κρατική καταστολή και τη συκοφαντική προπαγάνδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου