Σελίδες

14 Ιουλ 2011

Πλανώνται πλάνην οικτράν...


Είναι να απορεί κανείς με το θράσος της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. 
Προχτές, σε συνέντευξή του στο ρ/σ της ΝΕΤ, ο Αλ. Τσίπρας υπέδειξε στην κυβέρνηση να εκβιάσει την ΕΕ με τις συνέπειες που θα υποστεί κι αυτή αν δε δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο δε θα κοστίσει στη χώρα την αποβολή της απ' την Ευρωένωση, αφού «δεν υπάρχει θεσμικά αυτή τη στιγμή δυνατότητα η Ελλάδα να αποβληθεί από την Ευρωζώνη», και συμπλήρωσε: 
«Και το λέω εγώ αυτό που ανήκω σε ένα πολιτικό χώρο που ασκήσαμε δριμύτατη κριτική στο Μάαστριχτ, στην είσοδό μας στην ΟΝΕ, σήμερα όμως βρισκόμαστε μέσα, έχουμε υποστεί όλες τις συνέπειες και δεν αξιοποιούμε και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει αυτή η θέση»!!!

Τι κι αν και οι πέτρες σ' αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι ψεύδεται; 
Οταν η πραγματικότητα δε βολεύει τον οπορτουνισμό, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. 
Αφού έκανε τη «λαδιά» και ενώπιον μαρτύρων, τώρα προσπαθεί να βγει και στον αφρό! 
Γιατί και το Μάαστριχτ στήριξε ο ΣΥΝ, υπερψηφίζοντάς το μάλιστα στη Βουλή, και για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ πανηγύριζε, χαρακτηρίζοντάς την ιστορικό επίτευγμα. 
Επιπλέον, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και στηρίζει συνολικά το ευρωενωσιακό οικοδόμημα, καλλιεργώντας αυταπάτες στο λαό για τη φύση και το ρόλο του, φρούδες προσδοκίες ότι μπορεί να μεταλλαχθεί από θεματοφύλακας των συμφερόντων των μονοπωλίων σε ένωση φιλολαϊκή. 
Συμμετέχει ενεργά στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του οποίου η λειτουργία - σύμφωνα με τον κανονισμό για την ίδρυση ευρωκομμάτων - επιτρέπεται από την ΕΕ στο βαθμό που αυτό σέβεται τις θεμελιώδεις συνθήκες της.
Πρόσφατα, ο Αλ. Τσίπρας ισχυριζόταν ότι η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ είναι «ατού». Στην ίδια συνέντευξη, αφού παρέστησε τον πολέμιο του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, αμέσως μετά ζήτησε να ισχυροποιηθεί παραπέρα η αντιδραστική αντιλαϊκή Ευρωένωση, καθώς, όπως είπε, «δεν μπορείς να έχεις μια νομισματική ενοποίηση χωρίς κοινή οικονομική πολιτική»! 
Δηλαδή, να «τσιμενταριστεί» ακόμα περισσότερο η ΕΕ απέναντι στους λαούς, προς όφελος των μονοπωλίων.
Φαίνεται πως νομίζουν ότι με τα ψέματα ξεπλένουν τις «αμαρτίες» τους, αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/7/11, 7:13 μ.μ.

    ΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ,ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΑΡΑΧΗ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ...ΕΝΩ ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Η ΑΛΕΚΑ...ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟ ΒΑΡΟΣ...ΕΙΔΙΚΟ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΚΟΦΤΕΙ ΕΣΑΣ Η ΕΕ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΗΣ.

    Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε (7:13μ.μ.) αυτό κατάλαβες εσύ???
    Μπράβο με εκπλήσσουν οι οπορτουνιστές, τελευταία, με την εξυπνάδα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/7/11, 8:32 μ.μ.

    Ανωνυμε
    Απο τα λεγομενα σου καταλαβα ποσο εξυπνος εισαι.
    Μπορει και αμηχανια ,ελλειψη επιχειρηματων σιγουρα,οτι κατεβαζει η κουτρα σου λες.
    Καποτε αν θυμασαι τα αστικα μεσα ενημερωσης σας εδιναν 18%, μετα βιας στης εκλογες μπηκατε στην βουλη.
    Στης επομενες ειλικρινα θα χαρω πολυ να εξαφανιστητε γιατι εισται επικινδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/7/11, 11:08 μ.μ.

    ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΣΟΥ ΤΑΣΟ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΟΛΑΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ...

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΑΣΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗΛΕΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΛαΟΣ, ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΑΡΑ ΕΣΑΣ.
    ΤΡΩΓΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/7/11, 1:06 π.μ.

    Βρε ανώνυμε, από πού βεβαιώνεσαι, ότι ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τα ποσοστά του : Αν πείθεσαι από τις πρόσφατες σφυγμομετρήσεις, είσαι βαθειά νυχτωμένος... Αλλά και άν ακόμη "ανεβαίνουν" τα ποσοστά του, γιατί το τιμημένο ΚΚΕ να "παθαίνει ταραχή" ; ; ; Θα του φάει την "πελατεία" και δεν θα πουλήσει την "πραμμάτειά" του ; ; ; Ετσι αντιλαμβάνεσαι την πολιτική γενικά και ειδικά την πολιτική ιστορία και διαδρομή του τιμημένου ΚΚΕ επί 90 και πλέον χρόνια ; ; ; Η υπόθεση της Επανάστασης και του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού δεν είναι, κύριε ανώνυμε, αντιπαράθεση ομάδων, "παναθηναϊκός-ολυμπιακός"... Η πολιτική αντιπαράθεση του τιμημένου ΚΚΕ με το οπορτουνιστικό μόρφωμα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στο ότι το μόρφωμα αυτό, με τα αντιεπιστημονικά του ιδεολογήματα για καλό και κακό καπιταλισμό, για το ότι αυτός μπορεί να "εξανθρωπιστεί", για το ότι μπορεί να γίνει πιό "φιλολαϊκή" η ιμπεριαλιστική ένωση των καπιταλιστικών κρατών που αποτελούν το σχήμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης του ευρωενωσιακού Κεφαλαίου, ορθώνεται καθημερινά ως ανάχωμα στην πολυπόθητη κοινωνική και πολιτική απελευθέρωση του εργαζόμενου Λαού της Ελλάδας... Γιατί η ί δ ι α η ζωή έχει πλέον αποδείξει και στον πλέον δύσπιστο, ότι ο Καπιταλισμός δεν φτιασιδώνεται ούτε "εξανθρωπίζεται", παρά μόνον ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ, άν ο εργαζόμενος Λαός ποθεί συνειδητά και πραγματικά να ξεφύγει από την βαρβαρότητα που βιώνουμε και που υποψιαζόμαστε ότι μας επιφυλάσσουν ακόμη στο μέλλον... Και το μόρφωμα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά εξαπατά τον εργαζόμενο Λαό, τον παραπλανά, τον ξεστρατίζει και δεν επιτρέπει στις συνειδήσεις να ριζοσπαστικοποιηθούν με στόχο το Αλμα της Επανάστασης... Γιαυτό και αντιμαχόμαστε ιδεολογικά και πολιτικά το μόρφωμα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και αυτός είναι ένας επαρκέστατος λόγος για να μην πανηγυρίζει κανένας συνειδητός εργάτης, εάν πράγματι η επιρροή αυτού του μορφώματος μεγάλωνε μεταξύ των εργαζομένων, γιατί κατ'αποτέλεσμα θα απομακρυνόταν ακόμη περισσότερο η υπόθεση της Επανάστασης, για την οποία το τιμημένο ΚΚΕ αγωνίζεται και πασχίζει υπομονετικά, συστηματικά,μεθοδικά και κόντρα σε όλου του είδους τα αναχώματα του Συστήματος.
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή