Σελίδες

14 Ιουλ 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Απογοήτευση και αντικομμουνισμός.


Με αντιΚΚΕ τοποθετήσεις και αγωνία για το φυλλορρόημα του κόσμου συνεχίζονται οι (ολιγοπληθείς πλέον) «λαϊκές συνελεύσεις» στο Σύνταγμα. 
«Το κίνημα είχε λάθος από την αρχή. Προσπαθήσανε να μας βάλουν σε ένα δρόμο τύπου ΠΑΜΕ. Πέσαμε στη λούμπα(...) Αυτό που κάνει το ΚΚΕ είναι κράτος, κράτος είναι και ο Σαμαράς (...) Το ΚΚΕ (λέει) να φτωχαίνει η πλουτοκρατία, και όχι ο λαός. Οταν κλείνει το εργοστάσιο εγώ μένω άνεργος . Οταν το κεφάλαιο πάει καλά, πάλι φτωχαίνει ο λαός. Αρα και στη μία και στην άλλη περίπτωση φτωχαίνει ο λαός» ειπώθηκε χαρακτηριστικά. 

Συν ισοπεδωτικούς αφορισμούς όπως «Οι πολιτικοί είναι ψεύτες, τα κοινωνικο-οικονομικά μοντέλα έχουν αποτύχει μέχρι τώρα».
Παράλληλα, εκφράζεται εντονότερα απογοήτευση καθότι ο κόσμος απέχει πλέον των μαζώξεων στην πλατεία: 
«Τώρα το καλοκαίρι έχει επέλθει κόπωση, εκτός από αγανακτισμένοι υπάρχουν και απογοητευμένοι (...) Δεν έγινε αυτοκριτική ότι διαλύθηκε 100.000 κόσμος που ήταν εδώ» ή «να κάνουμε έναν απολογισμό γιατί φεύγει ο κόσμος και έχουμε πλέον απομαζικοποιηθεί», επίσης 
«ο χρόνος περνάει, κάθε μέρα αγχώνομαι, λείπει η οργάνωση και αυτό διώχνει τον κόσμο, δεν καταφέρνω να φέρω κόσμο» και «βάζουμε στόχους τους οποίους δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε» μερικές από τις φράσεις που λέγονται δημόσια, από μικροφώνου και καταγράφονται στα πρακτικά.
Σε μια προσπάθεια μαζικοποίησης καλούν σε συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή, μέρα επίσκεψης της Κλίντον στην Ελλάδα. 
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αθήνας ξαναθέτει θέμα αποχώρησης των κατασκηνωτών από την πλατεία.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/7/11, 9:21 μ.μ.

    Έχω τις ίδιες ενστάσεις με όλους τους αριστερούς για το θέμα του Συντάγματος και τους αγανακτησμένους λλα βρέθηκα εκεί ώστε να προσφέρω ότι μπορώ απο την πείρα μου,μετά απο χρόνια κοινωνικων και ταξικών αγώνω και όχι να αφορίζω απλά.....
    Άλλα και η στάση όλων όσων ειναι φίλα προσκείμενοι απο Blogs μέχρι και τις επίσημες ανακοινώσεις του Κόμματος ειναι ακρώς επικριτική και αφοριστική για οτι έγινε εκεί....
    Να μέχρι και σήμερα γίνονται αναρτήσεις για το θέμα του Συντάγματος-Αγανακτισμένων,σήμερα που πιά έχουν μείνει λίγοι και λιγοστεύουν μέρα με την μέρα...
    Εγω μια ερώτηση θα κάνω,άραγε το κόμμα πότε θα ακούσει την βάση του(μέλη και μη μέλη)????
    Γιατί άλλα έλεγε ο κόσμος και στις γράμμες του ΠΑΜΕ και άλλα αποφάσιζε η ηγεσία(για το πως έπρεπε να κινηθούμε)...
    Ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας και μετά επικρίνουμε και τους λοιπούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/11, 8:12 μ.μ.

    Πως γινεται να ακους φωνες σφε απο μελη και μη μελη του κομματος ή απο τις γραμμες του ΠΑΜΕ ,κι οχι μονο να μην τις ακουμε ΟΛΟΙ εμεις αλλα και οι δημοσκοπησεις (οσο μπορεις να τις παρεις υπ οψη)να δειχνουν αλλα πραγματα!!!Βρεθηκα στην αρχη στην πλατεια κι ευτυχως στη βδομαδα ειχα φυγει με χιλια.(Θα ηταν χασιμο χρονου)
    Ο κοσμος που μαζευτηκε εκει ηταν κοσμος που δεν εβγαλε ΚΑΝΕΝΑ πολιτικο συμπερασμα ΠΟΤΕ και το χειροτερο ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ουτε τωρα να βγαλει .Αν(πχ) του εβρισκες δουλεια αυριο,αν του εδινες πισω το 13ο-14ο ,αν τον γυρναγες στις 3 Μαρτιου του 09 ,ή καλυτερα πισω στο 85 θα εκανε κωλοτουμπες.
    Θα ξαναπαταγε στο Συνταγμα τα Χριστουγεννα για να πανηγυρισει το δεντρο του Δημαρχου!!!!

    Ακομα και τωρα !!!!αποστρεφοταν οτιδηποτε ελεγε το ΚΚΕ ,η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,το Μ-Λ, το ΝΑΡ.(αν και σ αυτο επαιζε ρολο αν βγαιναν ανοικτα σ αυτον τον κοσμο, ή ορισμενοι ψαρευαν στα θολα νερα της "αγανακτισης")
    Δεν ηθελε να ακουσει για εξωκαπιταλιστικη λυση!!!
    Οι αυταπατες και οι φαντασιωσεις του μεχρι και τωρα καλα κρατουσαν .Ουτε να προβληματιστουν δεν γουσταραν !!! Θελαν να τους λες ευχαριστα πραγματα ,να τους χαιδευεις τ αυτια με παραμυθια περι χρεους,ΔΝΤ,τροικα ,ΓΑΠ κλπ.Ο αντικομμουνισμος ηταν σε καθε κουβεντα ,οπως και το τσουβαλιασμα .Οταν ακουγανε Μααστριχτ και Λευκη Βιβλο ειτε σε περναγαν για εξωγιηνο (κι αυτο ηταν το καλο) ,ειτε σε σταμπαραν για ΚΚΕ και συνειδητα σε διωχνανε (το χειροτερο).
    Αυτος ο κοσμος δεν θελει να σωθει ,θελει να φκιασιδωσει τα πραγματα γυρω του.

    Αυτος ο κοσμος που περασε απο κει και ΕΦΥΓΕ ,θελω να πιστευω οτι πηρε ενα καλο βαπτισμα πυρος απο αγωνες γενικα ....χρεος μας ειναι τωρα να μαθει και απο ταξικους αγωνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή