Σελίδες

4 Ιουν 2011

'Η με τα μονοπώλια ή με το λαό...



ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει αν μη τι άλλο η χτεσινή μέρα. 
Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν είναι ανόητος.
Εβγαλε ανακοίνωση η Τρόικα περί εκταμίευσης της περίφημης 5ης δόσης στις αρχές Ιουλίου και ήταν απόλυτα ξεκάθαρο ποιοι χάρηκαν και ποιοι όχι. 
Γιατί εκτός από την εκταμίευση ανακοίνωσε και τα κυβερνητικά μέτρα που θα παρθούν.
Λίγο αργότερα, οι τραπεζικές μετοχές πήραν τα πάνω τους και το χρηματιστήριο γενικώς. 
Χάρηκαν οι τραπεζίτες, χάρηκαν οι μέτοχοι, χάρηκαν οι επιχειρηματίες που χρηματοδοτούνται από αυτούς, χάρηκαν και οι ραντιέρηδες.
Αυτοί που ...δε χάρηκαν ήταν όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες. 

Οι νέοι που τους κόβουν τους μισθούς, οι άνεργοι που θα παραμείνουν άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες, οι δημόσιοι υπάλληλοι...
Μόνο που σε αυτή τη ζωή γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και όσοι πλήττονται πρέπει τώρα να κάνουν αυτά που χρειάζεται για να τους βγουν ...ξινά τα «χρηματιστηριακά» γέλια.
ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ - όπως μαθαίνουμε - όταν δεν κατηγορεί τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων παίρνει σβάρνα τα σχολεία προκειμένου να ενισχύσει την αντικαπνιστικη εκστρατεία. 
Να πείσει τους μαθητές να μην αρχίσουν το τσιγάρο.
Ευελπιστούμε ότι δεν αξιοποιεί την ευκαιρία για να πείσει το νεανικό ακροατήριο για το πόσο ...καλό θα είναι το επικείμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αυξάνει τους φόρους (και) στα τσιγάρα για λόγους ...υγείας. 
Αν και με αυτούς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Γιατί μια κυβέρνηση που αξιοποιεί με τους πλέον ωμούς τρόπους τον εκβιασμό των εργαζομένων, στο να παραπλανήσει τα παιδιά τους θα διστάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου