Σελίδες

4 Ιουν 2011

Το «νέο σχολείο» της πείνας!



Ως «αγωγή υγείας» παρουσίασαν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Παιδείας μια εκδήλωση με μαθητές σχολείων με θέμα «Γνωρίζω και αποφασίζω: δεν μαθαίνω να καπνίζω».
Πέρα απ' το ότι και το ίδιο το πρόγραμμα ήταν μια ντουφεκιά στο μεγάλο έλλειμμα της αγωγής υγείας ως συστηματικής προσπάθειας μέσα στα σχολεία, την ώρα που μιλούσαν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι δάσκαλοι έλεγαν με αγανάκτηση: «Μας υποχρέωσαν να 'ρθούμε εδώ». 
«Ολα τα είχε η Μαριορή η αγωγή υγείας μας έλειψε. Εδώ δεν έχουμε μαρκαδόρους να γράψουμε και χαρτί για φωτοτυπίες». 
«Εχω μαθητές που ο πατέρας οικοδόμος είναι χρόνια άνεργος και η μάνα έχει να πληρωθεί απ' το Νοέμβρη του 2010.
 Το ένα παιδί έφυγε για το χωριό και το άλλο πήγε στη γιαγιά του στο κέντρο της Αθήνας όχι για να συνεχίσει το σχολείο, αλλά για να ζήσει απ' τη σύνταξή της».
«Βλέπουμε παιδιά που έχουν για κολατσιό μια φέτα ψωμί ή άλλα παιδιά "ξεχνάνε" το κολατσιό. Δηλαδή δεν μπορούν να έχουν ούτε μια φέτα ψωμί. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε σχολεία των Βορείων Προαστίων».
Ακόμα και στη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η λιτότητα πάει σύννεφο. Δεν υπάρχουν καθαρίστριες και οι εκπαιδευτικοί καθαρίζουν εκ περιτροπής, ενώ το αναλώσιμο υλικό κατάντησε είδος εν ανεπαρκεία.
«Αυτό είναι το νέο σχολείο με τα κομπιούτερ», όπως σχολίασε με πολλή πίκρα μια δασκάλα. 
Δηλαδή το νέο σχολείο της πείνας των μαθητών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου