Σελίδες

27 Ιουν 2011

Μεσοπρόθεσμο ή τάνκ (κατα του Καραμανλής ή τανκ)...



Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
Παραθέτω αυτούσιο το άρθρο από το in.gr, σχετικό με τις δηλώσεις Παγκάλου, με Bold στα ενδιάμεσα κενά είναι ο δικός μου σχολιασμός.
---
Στην πρόβλεψη ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους προχωρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος μέσα από τις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.

«Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του.  


Ποια χρήματα του ακριβώς, ποιο πλήθος, αυτό που έχετε εξαθλιώσει οικονομικά; Μήπως νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός έχει τις δικές σας καβάτζες; Μάλλον άμα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα θα είναι χαρούμενος ο λαός αφού θα του σβηστούνε και τα χρέη από τα δάνεια. Αλλά δεν σας νοιάζει για το πλήθος έτσι και αλλιώς, άντε στην καλύτερη περίπτωση να ρίχνετε κανένα δάκρυ για το ντόπιο κεφάλαιο.

«Ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» λέει ο Θ.Πάγκαλος και προσθέτει ότι αυτό θα ήταν καταστροφή και για την οικονομία όλης της Ευρώπης.
Δηλαδή κυρ. Θόδωρα, μας λέτε ότι βάζετε τα τανκ να προστατέψουν τις τράπεζες από τον ελληνικό λαό; Αυτές έχουν για εσάς προτεραιότητα; Όχι δηλαδή ότι δεν το γνωρίζαμε, αλλά τέτοια κρίση ειλικρίνειας δεν την περίμενα από εσάς. Προσέξτε μόνο μην πηδηχτήτ…εεε μην πηδήξετε εσείς από το παράθυρο και αφήστε τις υποκρισίες ότι σας πιάνει ο πόνος για τον ελληνικό λαό, η κρίση ανθρωπισμού δεν σας ταιριάζει.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει «τεράστια ανοησία» τις εισηγήσεις περί αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη, λέγοντας πως είναι «βλάκες» όσοι επιμένουν σε αυτό το σενάριο -«μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία».

Μιλά, επίσης, για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι δούλευε με τέτοιο τρόπο επί χρόνια ώστε ο κόσμος με αντάλλαγμα την ψήφο του προσλαμβανόταν στο Δημόσιο. «Οι ψηφοφόροι που πουλούσαν τις ψήφους τους είναι και αυτοί υπεύθυνοι» δηλώνει.

Καλά μας το είπατε ότι θα γράψετε βιβλίο «γιατί τα φάγαμε μαζί», αφήστε όμως και τίποτα για το βιβλίο, μην μας τα αποκαλύψετε όλα, γιατί μετά πως θα γίνει Best Seller. Και βέβαια δεν σας αρκεί η ψήφος, αφού ζητάνε πλέον από τους «ψηφοφόρους» να πουλήσουν και το κορμί τους για χάρη των εταιριών που θα μπουκάρουν στην χώρα μετά το μεγάλο ξεπούλημα.

Στη συνέντευξη στην ισπανική El Mundo ο Θ.Πάγκαλος εκτιμά ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί τελικά χωρίς δυσκολίες στο Κοινοβούλιο, ωστόσο προβλέπει ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολη η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών.

Μπορεί τις δυσκολίες με το κοινοβούλιο να τις ξεπεράσετε κύριε Πάγκαλε εσείς και οι υπόλοιποι ξεπουλημένοι, αλλά το ανυπέρβλητο εμπόδιο του λαού που μάχεται οργανωμένα τον ταξικό αγώνα, όσα κιλά και να χάσετε κύριε αντιπρόεδρε, δεν το υπερπηδάτε…
…και ούτε τα τανκ δεν θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν τότε.

«Εκεί είναι που μπορεί να έχουμε προβλήματα. Δεν γνωρίζω εάν κάποια από τα δικά μας μέλη [του ΠΑΣΟΚ] στο Κοινοβούλιο θα καταψηφίσουν. Είναι πιθανό» δηλώνει.
Ε και να μην το ψηφίσουν 2-3 δικοί σας, εφεδρείες υπάρχουν και από άλλους χώρους, μην μου πείτε ότι δεν το γνωρίζετε.

---
Αποδεικνύεται ότι γνωρίζουν καλά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ πώς να χρησιμοποιούν τον Πάγκαλο. Οι δηλώσεις του φυσικά δεν έχουν καμία αξιοπιστία, και δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές, που ο αντιπρόεδρος με κωλοτούμπες πιο εντυπωσιακές και από εκείνες του Καρατζαφέρη, λέει και ξελέει διάφορα φαιδρά. Ακόμη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να αποπροσανατολίσει και να κοροϊδέψει τον κόσμο. Επιστράτευσε ακόμη και τα τανκ, για να μας τρομάξει, και δεν έχω καμία αμφιβολία πως όταν τους χρειαστούν, άμα μπορέσουν, δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν ενάντια στον λαό. Όμως έτσι και αλλιώς, ότι και να λέει ο Θόδωρας, οι πασόκοι μπορούν κάλλιστα να πουν ότι δεν εκφράζει το κόμμα ότι είναι προσωπική του εκτίμηση ή ότι τα παραλέει. 
Φυσικά όποιος θέλει να καταλάβει τι είναι ο Πάγκαλος, μπορεί εκτός από το να ακούσει τα όποια λεγόμενα του, να δει και τα πεπραγμένα του, ονόματα δεν λέμε… 

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania) 

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/6/11, 2:30 μ.μ.

    Λογικό είναι να μην επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις και για τη φύλαξη των τραπεζών, αφού οι αστυνομικοί θα είναι απασχολημένοι με τη φύλαξη του κ. Πάγκαλου και της υπόλοιπης συμμορίας πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων, τραπεζιτών, εφοπλιστών και άλλων εθνικών ευεργετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/6/11, 2:31 μ.μ.

    Ο Πάγκαλος αποδεικνύει με τα λόγια του πόσο δίκιο έχουν όλοι όσοι υποστηρίζουν πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μόλις η δημοκρατία τα βρει δύσκολα, βγάζει τα τανκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

    Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απειλή «μεσοπρόθεσμο ή τανκς», που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος προς το λαό.
    Ο ίδιος ο λαός, διδασκόμενος από την ιστορία του, πρέπει να απαντήσει ότι ο υποταγμένος λαός κινδυνεύει από την πτώχευση και από τα άλλα δεινά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μόνο οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει για το δίκιο και την εξουσία του μπορεί να τα αποκρούσει. Να πάρει στα χέρια του τις τράπεζες και τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις, ώστε να υπηρετούν τις δικές του ανάγκες και όχι να τον ληστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/6/11, 11:06 μ.μ.

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/06/2_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή