Σελίδες

29 Ιουν 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

29/06/11

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή επιβεβαιώνει την αντιδραστική συμφωνία κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ κατά του λαού και πρέπει να γίνει αφορμή να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα ιδεολογήματα του «ευρωμονόδρομου».

Με τα βάρβαρα, ταξικά μέτρα του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου 2 επί της ουσίας συμφωνούν και τα στηρίζουν η ΝΔ, το κόμμα του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και άλλοι. Αυτός ο αντιδραστικός, αντιλαϊκός συσχετισμός δυνάμεων που υπάρχει στη Βουλή προέκυψε και με την ψήφο ή την ανοχή λαϊκών δυνάμεων και δεν αλλάζει ούτε ανατρέπεται μόνο από το φούντωμα της λαϊκής αγανάκτησης και οργής. Τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ ούτε φοβούνται ούτε κινδυνεύουν από τις μούντζες και τις κραυγές «κλέφτες». Αντίθετα τα αξιοποιούν για να συγκαλύψουν και να προωθήσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Αξιοποιούν δυνάμεις που έχουν στόχο να διορθώσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, που διεκδικούν αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος με «ικανούς» και «τίμιους».



Για να κερδίσει τον πόλεμο ο λαός πρέπει από μάχη σε μάχη να γίνεται πιο ισχυρός και ικανός. Να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα και να προχωρά πιο συνειδητά, οργανωμένα προς την αποφασιστική μάχη. Αυτό μπορεί να γίνει τώρα κάνοντας αποφασιστικά βήματα μπροστά. Αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία του πρέπει να εγκαταλείψει αποφασιστικά και οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα αντιδραστικά ιδεολογήματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τον «ευρωμονόδρομο». Ορμητικά να συμμετάσχει στην οργάνωση του εργατικού - λαϊκού αγώνα και της λαϊκής συμμαχίας με έδρα τους χώρους δουλειάς που θα επεκτείνεται στις συνοικίες και στα χωριά. Να ανατρέψει τo συσχετισμό των δυνάμεων στα εργατικά σωματεία και συνδικάτα, στους φορείς των μικρομεσαίων και της αγροτιάς.

Η αντιπαράθεση του λαού με την εξουσία των μονοπωλίων μέρα τη μέρα θα γίνεται πιο σκληρή. Οι εκβιασμοί, η προβοκάτσια από τα όργανα του συστήματος, οι απειλές και η τρομοκρατία θα κλιμακωθούν. Τώρα απαιτείται συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος στους αγώνες και στις εκλογές.

Ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη, δεν έχει αξιοποιήσει τη δύναμή του. Μπορεί να γίνει πανίσχυρος μόνο στο δρόμο της πάλης για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου