Σελίδες

5 Ιουν 2011

Έμαθαν πως αγανακτήσατε...πλάκωσε κι η ιεραρχία...



Σιγά σιγά συμπληρώνετε το παζλ. 
Σε πολύ λίγο θα συμπληρωθεί πλήρως η εικόνα που συνθέτει τους ακομμάτιστους, ακηδεμόνευτους, ανεξάρτητους, αγανακτισμένους. 
Μετά την υιοθεσία του "κινήματος" από τα μεγάλα κανάλια και τους μεγαλοδημοσιογράφους,  που από ότι φαίνεται  άδικα τους είχαμε χαρακτηρίσει παπαγαλάκια  γιατί οι άνθρωποι τόσα χρόνια αγωνίζονταν για την ανασύνταξη του κινήματος, για το νέο ξεκίνημα  του σε σωστές βάσεις μακριά απο την κηδεμονία των κομμάτων και των παρατάξεων. Αυτή ήταν η αγωνία τους. Τι νομίζατε!
Μετά από όλα αυτά λοιπόν πλάκωσε και η ιεραρχία. 
Tα φτωχαδάκια, οι μητροπολίτες, συμπαρατάσονται με τον αγώνα της φτωχολογιάς. Με άδειες τις τσέπες των ράσων τους, διεκδικούν μαζί με τους πιστούς κοινωνική δικαιοσύνη. Πανί με πανί είναι. Φτώχεια μαύρη. 
Σε μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η εκκλησιαστική περιουσία. Τίποτα δηλαδή. Πεινάνε οι άνθρωποι του θεού. Πως να μην  αγωνίζονται πλάι πλάι με την φτωχολογιά. Με μια προϋπόθεση όμως. 
Η φτωχολογιά να μην καθοδηγείται απο τους "αθέους κομμουνιστάς", αλλά να είναι ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη.
Το μόνο που μένει να δώ είναι καμιά 10αριά μητροπολίτες να χτυπάνε άδειες κατσαρόλες.
Ας δουμε δηλώσεις των....αγανακτισμένων μητροπολιτών.
Αναφανδόν υπέρ του κινήματος των αγανακτισμένων.  
Να τι δήλωνε ο Θεσαλλονίκης Άνθιμος στην εκπομπή "Κοινωνία Mega" την Τρίτη:
"Απόψε Θεού θέλοντος θα πάω στον Λευκό Πύργο. Θα πάω να τους δω να τους ακούσω, δεν μπορώ να τους βλέπω μόνο στην Εκκλησία…"
"Οι κατσαρόλες, τα παιχνίδια, καθώς και οι μούντζες το οποίο είναι απαράδεκτο είναι καλό να μην υπάρχουν. Να γίνεται μέσα σε πνεύμα εθνικής ενότητας, χωρίς ποτέ βία και κορώνες κομματικών διακρίσεων" 
Στο προσωπικό  blog  του  o μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!
......Η τύχη της αγαπημένης μας Πατρίδος, η οποία μέ το 1ο Μνημόνιο ετέθη υπό ξενικήν κατοχήν και της οποίας το μέλλον προβλέπεται ακόμη πιό ζοφερό με το 2ο Μνημόνιο! Είμαι λοιπόν δίπλα σας, είμαι στο πλευρό σας! Μαζί θα αγωνισθούμε μέχρι την τελική νίκη! 
 Σε σχετικό δελτίο τύπου δε  γράφει:
«Έλληνες και Ελληνίδες. Αδελφοί μου και παιδιά μου. Η Ελλάδα χάνεται! Η Ελλάδα καταποντίζεται! Η Ελλάδα πωλείται! Σε λίγο θα είμαστε ξένοι μέσα στο σπίτι μας. Ξεσηκωθείτε λοιπόν! Γιατί κάθεσθε; Διώξτε τη ραστώνη. Αφήστε τον καναπέ του σπιτιού σας. Αφήστε τα μπαρ και τα καφενεία. Βγείτε και σεις στους δρόμους. Για μια ειρηνική διαμαρτυρία. Και μείνετε εκεί για μερικά εικοσιτετράωρα! Κάμετε μία ειρηνική επανάσταση».
Ο Πειραιώς Σεραφείμ ξιφουλκεί κατά της λέσχης Μπίλντεμπεργκ, αλλά οΔωρόθεος Σύρου διαπιστώνει πως «Τελικά η Ελλάδα είναι ένα νόμισμα που δεν εξαργυρώνεται εύκολα.. Οι Έλληνες μπορούν να ζήσουν αν χρειαστεί ταπεινά, απλά και με λίγα χρήματα, γιατί είναι λαός με αξιοπρέπεια».
Φαντάζομαι πως για την στάση της εκκλησίας ισχύει γνωστή λαϊκή παροιμία: " Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά". 
Η συμπαράταξη , η συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ είναι όσο ποτέ αναγκαία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους με όλα αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν. 
Δεν είναι δυνατό όλοι αυτοί να έχουν τα ίδια συμφέροντα με όσους πραγματικά προβληματίζονται και βγήκαν πρώτη φορά από το σπίτι τους ,έστω κι έτσι. 
Γυρίστε τους την πλάτη. Η θέση σας είναι με την εργατική τάξη.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : Κόκκινος Ανεμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου