Σελίδες

26 Ιουν 2011

Ξεσηκωθείτε! Γενική απεργία Τρίτη και Τετάρτη.



«Καμιά αυταπάτη - ούτε λεπτό χαμένο!» 
Με αυτά τα λόγια το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, να δώσουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της απεργίας, που πρέπει και μπορεί να δώσει «γροθιά» στο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των υπηρετών της.
Να σημάνει, λοιπόν, συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να «νεκρώσουν» τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα γραφεία, τα μαγαζιά, τα λιμάνια, να μην κινηθεί καράβι.
Η εβδομάδα που έρχεται είναι μια κρίσιμη στιγμή, μια καμπή στην ταξική πάλη της χώρας μας. Αλλος δρόμος από τη λαϊκή οργάνωση και πάλη ενάντια στα μονοπώλια δεν υπάρχει. Το ΠΑΜΕ καλεί τον εργατόκοσμο να βγει σε δρόμους και πλατείες από αύριο Δευτέρα κιόλας, καταγγέλλοντας το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων και αναγκών, καλώντας σε παλλαϊκό ξεσηκωμό.

 Ολοι αύριο το απόγευμα στις αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλους τους δήμους, με το ΠΑΜΕ. 
Την Τρίτη και την Τετάρτη, όλοι στην απεργία, στη μάχη της περιφρούρησης το πρωί και μετά όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση κάθε λαϊκής οικογένειας, γι' αυτό και κάλεσμα αποφασιστικής συμμετοχής σ' αυτή απευθύνουν η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, 
η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΕΕΔΥΕ, το ΣΑΣΑ.
Σκληρή μα ελπιδοφόρα μάχη
Η απεργία έχει χαρακτηριστικά ολόπλευρης αναμέτρησης με την πλουτοκρατία και τους υπηρέτες της. 
Απαιτεί βαθιά ιδεολογικοπολιτική δουλειά ώστε να ξεμπροστιαστούν και να κουρελιαστούν τα ψευτοδιλήμματα περί «καλών» και «κακών» μνημονίων, περί «νόμιμων» και «παράνομων» χρεών, όλα τα ιδεολογήματα με τα οποία το μεγάλο κεφάλαιο επιδιώκει να τον πείσει να σκύψει το κεφάλι. 
Να αναδειχθεί ότι μόνο σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων μπορεί ο λαός να υπερασπιστεί τις ανάγκες του. 
Να αποδυναμωθούν οι πολιτικές δυνάμεις που χρόνια τώρα υπηρετούν, συνδιαμορφώνουν και ανέχονται την ανάπτυξη που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα», που κλέβει τους εργαζόμενους και σε περιόδους ανάκαμψης και σε περιόδους ύφεσης. 
Ταυτόχρονα, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο κάθε εργάτης, η κάθε εργάτρια καλούνται να καταδικάσουν μια για πάντα τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες δεν έχουν απλά παραιτηθεί από την υπόθεση της υπεράσπισης της εργατικής τάξης, αλλά, επιπλέον, έχουν χρεωθεί την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας. 
Είναι οι δυνάμεις αυτές που λειτουργούν ως «Πέμπτη Φάλαγγα», μέσα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, σπέρνοντας αυταπάτες, καλλιεργώντας το συμβιβασμό και την υποταγή. 
Γι' αυτό και είναι μια μάχη σκληρή, αλλά ελπιδοφόρα: Γιατί μπορεί να αναδείξει πλατιά τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων, τη ρίζα της επιδείνωσης της ζωής τους και να δώσει σημαντική ώθηση στην οργάνωση και πάλη του λαού ενάντια στα μονοπώλια.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/6/11, 8:36 μ.μ.

    προταση...αυριο να γινει πορεια του κκε απο πειραια για στηλες διος καποτε καναμε πορειες ειρηνης τωρα να γινει πορεια αντιστασης και ανατροπης ξυπνηστε ξεσηκωθειτε εργα οχι μονο λογια να ξεκινησουν εκατο και να φθασουν χιλιαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή