Σελίδες

13 Απρ 2011

Τα «φρουτάκια» και οι «οριζόντιες περικοπές».

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ «μεγαλοστέλεχος» της ΕΕ (ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ. Β Ρομπάι) έσπευσε χτες να διαψεύσει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους...
Για κάποιον παράξενο λόγο όλοι αυτοί θεωρούν ότι έχουν κάποια ...αξιοπιστία, φαίνεται, γι' αυτό βγαίνουν και κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις.
Ομως - όπως και οι προηγούμενοι - το είπε ...όλο το παραμύθι. 
Δηλαδή και το δεύτερο σκέλος του, που λέει πως «πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις».
Κι εκεί είναι φυσικά η ουσία του πράγματος: Με αναδιάρθρωση ή χωρίς, με χρεοκοπία ή χωρίς, με επιμηκύνσεις ή χωρίς πρέπει να συμπιεστούν οι μισθοί, να πάει η δημόσια περιουσία στις πολυεθνικές, να καταργηθεί κάθε εργατική κατάκτηση.
Γιατί τα κέρδη του κεφαλαίου είναι που τους ενδιαφέρουν (εντάξει, ίσως κάποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κέρδη ενός μέρους του κεφαλαίου περισσότερο από τα κέρδη κάποιου άλλου). 
Τα υπόλοιπα είναι ...λεπτομέρειες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, άφησε στην άκρη την οικονομία και ασχολείται πλέον επιμελώς με τη ...γεωμετρία. 
Γι' αυτό και ανακοινώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι δε θα υπάρξουν «οριζόντιες περικοπές».
Προφανώς θα υπάρξουν ...κάθετες, πλάγιες, καμπύλες ή ό,τι άλλο καταστρώσει η φαντασία τους. 
Πάντως, περικοπές θα είναι και φυσικά θα αφορούν στις ανάγκες του λαού.
ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ σοβαροί, πιστεύει κανείς ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια» για ...λόγους αρχής; 
Οτι θίχτηκαν επειδή είναι κατά του τζόγου;
`Η μήπως σήμερα δεν υπάρχει νομιμότατος τζόγος, και μάλιστα με κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ, με νόμους που οι ίδιοι αυτοί βουλευτές έχουν ψηφίσει; Προφανώς αλλού πρέπει να αναζητήσουμε τις ρίζες της ανησυχίας τους.
Αλλωστε, μιλάμε για χοντρά κέρδη που σίγουρα ...αγγίζουν τα πολιτικά αντανακλαστικά της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου