Σελίδες

13 Απρ 2011

Θέλουν το λαό στο καναβάτσο...


Στα κεραμίδια έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας σε σύμπραξη των δυνάμεων της «αριστεράς», της σοσιαλδημοκρατίας, ακόμα και της «λαϊκής δεξιάς», όπως είπε χτες, για έναν «συνασπισμό εξουσίας» που θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη. Μπερδεύοντας, μάλιστα, τον ίσκιο με το μπόι του, καλεί το ΚΚΕ να συνδράμει τις φαντασιώσεις του, στοχεύοντας επί της ουσίας σε εκείνες τις λαϊκές συνειδήσεις που ριζοσπαστικοποιούνται και αποστασιοποιούνται από το δικομματισμό, με στόχο να τις κρατήσει εγκλωβισμένες σε λύσεις διαχείρισης του καπιταλισμού και άρα διαιώνισης της εκμετάλλευσης.
Η κυβέρνηση που οραματίζεται ο Τσίπρας και όσοι κινούνται στις παρυφές του ΠΑΣΟΚ, είναι μια κυβέρνηση αστική, με σαφή αντιλαϊκό προσανατολισμό, αφού οι εν δυνάμει συμμέτοχοι δεν αμφισβητούν την εξουσία των μονοπωλίων. 
Τα πειράματα που ορέγεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν δοκιμαστεί στην Ιταλία και αλλού και έχουν οδηγήσει το λαό στο καναβάτσο και το κίνημα σε οπισθοχώρηση. 
Αυτό θέλουν να κάνουν και στην Ελλάδα όσοι 20 χρόνια πριν προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ. 
Με την όρεξη θα μείνουν. 
Ο λαός διαθέτει πλέον μεγαλύτερη πείρα για να κρίνει τους τυχοδιώκτες, που σε συνθήκες κρίσης προσπαθούν από την πίσω πόρτα να επιβάλουν το συμβιβασμό με το κεφάλαιο, αντί για την αναγκαία όσο ποτέ ανατροπή της εξουσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου