Σελίδες

5 Απρ 2011

Για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου...


ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ...ΠΟΛΥΣΚΕΦΤΕΙ η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο της κυβέρνησης για έξτρα παροχή εγγυήσεων της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές τράπεζες.
Βλέπετε, όταν πρόκειται να επιχορηγηθεί το κεφάλαιο, όλα γίνονται ταχύτατα, με συμφωνίες σε χρόνο ρεκόρ και φυσικά χωρίς ιδιαίτερους ελέγχους και αριθμητικά τερτίπια.
Αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με το κλιμάκιο της τρόικας ήδη διαπραγματεύεται πώς θα κάνει περισσότερες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και σε οτιδήποτε αφορά το λαό.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ φυσικά αδυνατεί να ασχοληθεί με αυτά τα ...λογιστικά. Συζητά την κατάσταση σε θεωρητικό επίπεδο με τον Τζορτζ Σόρος, καθότι θέλει να βρει ...καινούριες ιδέες.
Είναι σαφές φυσικά - και μόνο από το ποιον ζητάει συμβουλές - το πού σκέπτεται να το πάει το πράγμα. Κάτι σαν το «δείξε μου τον φίλο σου...»
Α, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών μια εμπορική εταιρεία θα μπορεί να στηθεί - λένε - σε μία μόλις ώρα! Αυτό θα πει ταχύτητα...

Τώρα, δηλαδή, όλοι μπορούμε πολύ γρήγορα να γίνουμε έμποροι. Το πρωί το αποφασίζουμε, το μεσημέρι είμαστε.
Μια λεπτομέρεια μόνο ξέχασε το υπουργείο: Τι να πουλήσουμε και σε ποιον; Είναι και αυτό απαραίτητο να ρυθμιστεί σε περίπτωση που τους διέφυγε.
Πάντως, πριν ρυθμίσει το θέμα του ανοίγματος επιχειρήσεων, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τακτοποίησε θαυμάσια και το θέμα του ...κλεισίματος.
Γι' αυτό και τα «λουκέτα» των μικρομεσαίων «πέφτουν» το ένα μετά το άλλο την ώρα που οι πολυεθνικές σε κάθε χώρο βλέπουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται. Αλλωστε αυτές εξυπηρετεί και η όλη ιστορία της απλούστευσης των διαδικασιών.

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου