Σελίδες

6 Απρ 2011

Με άλλη τιμή, το συζητούσε...


«Το ότι κάποιος εκδηλώνει ενδιαφέρον δεν σημαίνει ότι και η συμφωνία που επιδιώκει είναι καλή. 
Οι επενδυτές τύπου Σόρος με την αρωγή και εγχώριων συνεργατών τους, έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές, θέλουν να τα πάρουν (σ.σ. τη δημόσια περιουσία) "κοψοχρονιά". 
Αυτό είναι οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα», σχολίασε χτες ο βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης στον ρ/σ «Αθήνα 9,84». 
Δηλαδή, αν «έκλεινε» μια καλή συμφωνία, αν η δημόσια περιουσία έπιανε καλή τιμή, τότε «ούτε γάτα ούτε ζημιά» για τον Δ. Παπαδημούλη και συνολικά το κόμμα του. Αλλωστε, πολύ πρόσφατα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβε στις προτάσεις του και την «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» για να αντιμετωπιστεί δήθεν η κρίση και να έρθει η ανάπτυξη.

Για ένα κόμμα που κλίνει ευλαβικά το γόνυ στον καπιταλισμό είναι αναμενόμενες τέτοιες τοποθετήσεις, που όμως εναντιώνονται στα λαϊκά συμφέροντα. 
Ο λαός δεν πρόκειται να ωφεληθεί ούτε στο ελάχιστο αν η δημόσια περιουσία ξεπουληθεί έστω και στην καλύτερη δυνατή τιμή, ούτε πρόκειται να ωφεληθεί αν αυτή αποτελέσει το «όχημα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση ωφελημένο θα είναι αποκλειστικά και μόνο το κεφάλαιο. 
Για το λαό η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να εγγραφεί, μαζί με όλες τις άλλες διεκδικήσεις του, στην ατζέντα της πάλης του στην προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο του μόχθου και τις ανάγκες του και για την ικανοποίησή τους θα αξιοποιήσει και τη δημόσια περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου