Σελίδες

5 Μαρ 2011

Η σοσιαλδημοκρατία στην πρώτη γραμμή της αντιλαϊκής επίθεσης...

Αποκαλυπτική η κοινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του «Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» με τις κάλπικες διακηρύξεις περί «εναλλακτικού σχεδίου» των «σοσιαλιστών»
Σ' ένα κρεσέντο υποκρισίας με στόχο να εξωραΐσουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και να συγκαλύψουν ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία χέρι - χέρι με τους συντηρητικούς τσακίζουν τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα προς όφελος των μονοπωλίων, επιδόθηκαν χτες ο Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος του «Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» (ΕΣΚ) Π. Ράσμουσεν.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της διήμερης Συνόδου του ΕΣΚ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, οι Παπανδρέου και Ράσμουσεν παρουσίασαν ένα δήθεν «εναλλακτικό σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση της Ευρώπης».
Πίσω από τις πομπώδεις αναφορές τους, επιδίωξαν να κρύψουν ότι οι προτάσεις τους κινούνται στην ίδια ακριβώς γραμμή με τις πολιτικές που προωθεί η ΕΕ και έχουν στόχο την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο Π. Ράσμουσεν επιχείρησαν να κρύψουν τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και προσπάθησαν να την αποδώσουν στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των αγορών.
Την ίδια ώρα ξεπερνώντας κάθε όριο εμπαιγμού σε βάρος των εργαζομένων ο πρωθυπουργός και ο Π. Ράσμουσεν κατηγόρησαν τη «συντηρητική πλειοψηφία της ΕΕ», γιατί με τις προτάσεις της στο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» υπονομεύουν την ανάπτυξη. Ουσιαστικά ο Γ. Παπανδρέου και ο «ομοϊδεάτης» του προσπάθησαν να κρύψουν ότι οι σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υλοποίηση της «συνολικής λύσης» που προωθείται στην ΕΕ μέσω του «Συμφώνου ανταγωνιστικότητας» έχοντας προσυπογράψει όλα τα μέτρα που χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ενδεικτικό της υποκρισίας τους είναι ότι την ίδια στιγμή που ο Π. Ράσμουσεν υποστήριζε «πως υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για την Ευρώπη» από το «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» έδινε τα «εύσημα» στον Γ. Παπανδρέου για το «πρόγραμμα που ακολουθεί» η ελληνική κυβέρνηση λεηλατώντας το λαϊκό εισόδημα και διαλύοντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάριζε ότι η «ελληνική κυβέρνηση πήρε θαρραλέες αποφάσεις» και σημείωνε ότι «άσχετα με τις τελικές αποφάσεις που θα υπάρξουν στη Σύνοδο Κορυφής» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα να «υλοποιήσει», συνεχίζοντας την επέλαση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων!
Συνεχίζοντας την κοροϊδία σε βάρος των λαών και κρύβοντας ότι οι αντιδραστικές συνθήκες και πολιτικές της ΕΕ έχουν την υπογραφή και των Ευρωπαίων «σοσιαλιστών», υποστήριξαν ότι το «εναλλακτικό σχέδιό τους σε πέντε χρόνια θα δημιουργήσει 8 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας» σε σύγκριση, όπως υποστήριξαν «με το δρόμο που προτείνει ο γαλλογερμανικός άξονας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις ανεργίας».
Πίσω από τις ανέξοδες υποσχέσεις τους κρύβεται ότι στον πυρήνα των προτάσεών τους είναι η ενίσχυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων με νέες επιδοτήσεις και η εξασφάλιση καλύτερων όρων δανεισμού για τους Ευρωπαίους κεφαλαιοκράτες. Σ' αυτό το πλαίσιο ισχυρίστηκαν ότι η Ευρώπη χρειάζεται καινοτόμα εργαλεία «όπως είναι το ευρωομόλογο» που θα ενισχύσει την ανάπτυξη προσφέροντας ζεστό χρήμα στο βιομηχανικό κεφάλαιο. Ο Γ. Παπανδρέου και ο Π. Ράσμουσεν τάχτηκαν υπέρ της επιβολής φόρου επί των «χρηματοπιστωτικών συναλλαγών», που και αυτός με τη σειρά του θα χρησιμοποιηθεί ως πριμοδότηση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Ο Π. Ράσμουσεν ανέφερε επίσης ότι στη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να αποφασιστεί η μείωση των επιτοκίων για την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αλλά και να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός χρηματοπιστωτικός μηχανισμός. «Είναι πλέον ώρα η κ. Μέρκελ να πει ότι είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας να δράσει από κοινού με τους άλλους στην Ευρώπη», ανέφερε ο ίδιος.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας εξ ονόματος του ντόπιου κεφαλαίου που ζητά καλύτερους όρους δανεισμού ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει μια «ισχυρή παρέμβαση της ΕΕ με ισχυρό Ταμείο, ευέλικτο και αποτελεσματικό, ώστε να μπούμε σε μια ασφαλή πορεία και να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης» και ισχυρίστηκε ότι «οι συντηρητικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά τις αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου