Σελίδες

22 Αυγ 2020

Η κυβέρνηση της ΝΔ στο Γράμμο και στο Βίτσι: «Ο λύκος κι’ αν εγέρασε…»

Η είδηση για την συμμετοχή του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ως εκπροσώπου του πρωθυπουργού, στην άθλια, μισαλλόδοξη, αντικομουνιστική εκδήλωση στον Γράμμο και στο Βίτσι έρχεται να επιβεβαιώσει δύο πράγματα:
Πρώτον, όπως πολύ ορθά επισημαίνει η χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, το γεγονός ότι ο αντικομμουνισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής (βλ. Νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων) και της πολύπλευρης επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.
Ο αντικομμουνισμός άλλωστε, στην πλέον ωμή, ανιστόρητη και επικίνδυνη εκδοχή του, αποτελεί εδώ και χρόνια επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο όνομα της οποίας «πίνουν νερό» όλα, μηδενός εξαιρουμένου, τα αστικά κόμματα.

Κατά δεύτερον, η παρουσία στελέχους της κυβέρνησης στην εκδήλωση μίσους στον Γράμμο μας υπενθυμίζει τη λαϊκή παροιμία «ο λύκος κι’ αν εγέρασε…». Στην προκειμένη περίπτωση ο λύκος είναι το κόμμα της ΝΔ το οποίο, 45 χρόνια μετά την ίδρυση του, συνεχίζει να έχει για σημαία του τον μετεμφυλιακό αντικομμουνισμό των σπηλαίων και του κονσερβοκουτιού. 
Από τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ευ. Αβέρωφ μέχρι την σημερινή ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, τα εμφυλιοπολεμικά αντικομμουνιστικά σύνδρομα παραμένουν βαθιά ριζωμένα στο πολιτικό DNA του αστικού αυτού κόμματος. Μιας παράταξης που, ήταν και είναι κόμμα-υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου, πολιτικός στυλοβάτης της άρχουσας αστικής τάξης και ορκισμένος εχθρός των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών. 
Όσες φιλολαϊκές μάσκες κι’ αν φόρεσαν, όση δημαγωγία πάνω στα λαϊκά προβλήματα κι’ αν χρησιμοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια οι ηγεσίες της ΝΔ με σκοπό τον εγκλωβισμό εργατικών-λαϊκών μαζών, η φύση της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης» δεν άλλαξε: Η ΝΔ και οι οργανώσεις νεολαίας της (ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) παρέμειναν «φυτώρια» αντικομμουνισμού – άλλοτε χυδαίου και άλλοτε ραφιναρισμένου – και συκοφάντησης του ΚΚΕ, του εργατικού κινήματος και των λαϊκών αγώνων. 
Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι η «φιλελεύθερη ΝΔ» έχει ενσωματώσει στις τάξεις της τα πιο «διαλεχτά» φυντάνια της ακροδεξιάς του ΛΑ.Ο.Σ. (Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης, κλπ), «ντροπαλούς» οπαδούς της Χούντας και «μετανοημένους» χρυσαυγίτες. 
Μόλις πριν δύο χρόνια ήταν που ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κ. Τασούλας, αγόρευε στο κοινοβούλιο ενάντια στο Νίκο Μπελογιάννη, εκτοξεύοντας εμφυλιοπολεμικές κορώνες περί «κομμουνιστικής δικτατορίας». Πρόκειται, σημειωτέον, για τον ίδιο πρόεδρο της Βουλής που πριν ένα χρόνο έστελνε «συγχαρητήριο τηλεγράφημα» σε φασιστική σύναξη στο Γράμμο. Στα ίδια μέρη όπου το 2015 η πρώην βουλευτής Καστορίας της ΝΔ – και αργότερα επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη – Μ. Αντωνίου εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια ακροδεξιάς εκδήλωσης πιασμένη χέρι-χέρι με την τότε κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής. 
Η απόφαση να εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση, μέσω του υφυπουργού Άμυνας, στην αντικομμουνιστική σύναξη στο Γράμμο και το Βίτσι δείχνει την πρόθεση της ΝΔ να «ψαρέψει» – για άλλη μια φορά – στον απόπατο του χρυσαυγιτισμού και της ακροδεξιάς. 
Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να προσθέσει άλλη μια μελανή σελίδα στην ήδη «βεβαρημένη» και «αμαρτωλή» ιστορία της παράταξής του, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Θα επωμιστεί όμως ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη και τις συνέπειες αυτής της αθλιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου