Σελίδες

16 Μαρ 2011

«Δάσκαλοι»... σύγχρονοι Γκαίμπελς!

Καταγγελία της Οργάνωσης Φλώρινας της ΚΝΕ.
Την αστική προπαγάνδα για το Κατίν και τα δήθεν εγκλήματα του κομμουνισμού και της Σοβιετικής Ενωσης έκανε επίσημο μάθημα ένας καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα, που, υιοθετώντας τη ναζιστική προπαγάνδα, απέδωσε στη Σοβιετική Ενωση τη «σφαγή του Κατίν».
Προφανώς και αυτός, όπως και πολλοί άλλοι όμοιοί του, απολογητές του συστήματος, δε θεωρεί σημαντική τη μαρτυρία του ίδιου του Γκαίμπελς, στο ημερολόγιο του οποίου, με εγγραφή στις 8 Μάη 1943, αναφέρονται τα εξής: «...δυστυχώς στους τάφους του Κατίν βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες... Είναι απαραίτητο αυτή η πληροφορία να παραμείνει άκρως απόρρητη. Αν ποτέ ερχόταν εν γνώσει του εχθρού, η όλη υπόθεση του Κατίν θα κατέρρεε»...
Με ανακοίνωσή της, η Οργάνωση Φλώρινας της ΚΝΕ σημειώνει: «Οι αστοί δεν χάνουν την ταξική τους πυξίδα.
Επιχειρούν να σώσουν το καπιταλιστικό σύστημα. Γι' αυτό και συκοφαντούν την μόνη προοπτική διεξόδου για το λαό και τη νεολαία, το σοσιαλισμό. Γι' αυτό ρίχνουν λάσπη στο Κόμμα μας. Αυτό το ρόλο παίζουν και οι καθηγητές τους στα Ανώτατα Ιδρύματα. Τα όπλα τους είναι γνωστά: Λάσπη, συκοφαντία, ψέμα, ανιστόρητες πηγές, αριθμητική της βίας. Αλλοτε διδάσκουν υποταγή και αυταπάτη για καριέρες και άλλοτε τον "δημοκρατικό σοσιαλισμό με αγορά" δηλαδή έναν "καπιταλισμό με κέρατα". Ποιοι έχουν συμφέρον από την αλήθεια και ποιοι από το ψέμα είναι φανερό. Αλλά το ψέμα έχει κοντά πόδια και δεν μπορεί να πάει μακριά. Ο στόχος των σύγχρονων Γκαίμπελς, του Αμερικανοευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού, να παραχαράξουν το ιστορικό παρελθόν, για να σώσουν το μέλλον τους, δε θα περάσει. Η ΚΝΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι να μάθουν την ιστορική αλήθεια, να αποκρούσουν τον αντικομμουνισμό. Να αποκρούσουν τη λάσπη, τα ψέματα, να μην αφήνουν τον οποιοδήποτε καθηγητή να μολύνει το μυαλό της νεολαίας. Οι φοιτητές των λαϊκών οικογενειών, οι φοιτητές που εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους, όλοι όσοι πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν είναι μονόδρομος, αλλά καθημερινά σαπίζει και γεννά νέα προβλήματα για το λαό χρειάζεται να συστρατευτούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, στην πάλη για το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

3 σχόλια:

  1. Ενώ φυσικά δεν έγιναν σφαγές επί σοσιαλισμού; Ξέρουμε πως κάθε φορά που κάποιος κάτι κακό, αμέσως βρίσκεται απέναντι. Κι εκεί υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα μισαλλοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/11, 7:44 μ.μ.

    Σύντροφε Τάσο,
    δυστυχώς η σφαγή του Κατίν δεν είναι μόνο στη φαντασία της αστικής προπαγάνδας. Πάντως πολύ μου αρέσει η ζωγραφιά που έχεις βάλει στο πάνω μέρος του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/3/11, 8:10 μ.μ.

    Ανώνυμε για το κατίν δες και αυτό:http://tasosnastos.blogspot.com/2011/01/katin.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή