Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Τακτική παραπλάνησης.

«Η φθηνή εργασία, η απουσία συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απουσία δημοκρατικών ή κοινωνικών δικαιωμάτων, η ευκολία στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι στοιχεία που, βραχυπρόθεσμα, μπορεί να αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για κάποιες χώρες. Το μοντέλο αυτό, όμως, εμείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το μιμηθούμε». Αυτό είπε ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στο Παρίσι, αναφερόμενος στο ζήτημα της «φθίνουσας ανταγωνιστικότητας» που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε συνδυασμό με την «ιστορική μετατόπιση της παγκόσμιας οικονομίας προς την Ασία και τις άλλες αναδυόμενες οικονομίες», αντιστρέφοντας πλήρως την αλήθεια αφού ψεύδεται συνειδητά. 
Αφού τη στρατηγική της δραστικής υποτίμησης της αξίας της εργατικής δύναμης εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 
Είναι το μεγάλο όπλο τους προκειμένου να επιτύχουν την ανταγωνιστικότητα του ευρωκεφαλαίου.
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει άλματα σε αυτή την κατεύθυνση, τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, θεσπίζοντας τις επιχειρησιακές συμβάσεις και καταργώντας τις κλαδικές, ενισχύοντας ποικιλοτρόπως τη γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων κ.ο.κ.
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινείται στην κατεύθυνση της «κινεζοποίησης» των μισθών, βουλιάζοντας στα τάρταρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου