Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούσαν χτες και όλο το Σαββατοκύριακο να πείσουν το λαό ότι δε συζητούν με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και ότι τα περί «μυστικής διπλωματίας» είναι εμμονές της αντιπολίτευσης, δείχνοντας ευθέως προς το ΚΚΕ.
Πρόκειται για προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τις παραδοχές που έχουν κάνει στις διμερείς επαφές τους Ελληνες και Τούρκοι εμπειρογνώμονες και οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, για λογαριασμό της αστικής τάξης στη μια και την άλλη άκρη του Αιγαίου.
Η κυβέρνηση παρουσιάζει τα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την κατοχή στην Κύπρο σαν απόδειξη ότι ακολουθεί εξωτερική πολιτική πυγμής έναντι της Τουρκίας, με γνώμονα τα «κυριαρχικά δικαιώματα» της χώρας.
Τι κρύβουν από το λαό; Οτι το «κάζους μπέλι» σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων για τα 12 ν. μίλια με βάση το διεθνές δίκαιο είναι παρόν. Οτι οι «γκρίζες ζώνες» επεκτείνονται και σε άλλα ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένου και του Καστελόριζου, με την ανοχή της κυβέρνησης.
Οτι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και η εγκατάλειψη του δικαιώματος άμυνας γίνονται σιωπηλά και αποδεδειγμένα, αφού 21 νησιά έχουν εξαιρεθεί ακόμα και από τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, ενώ το ΝΑΤΟ, στα έγγραφά του, θεωρεί ολόκληρο το Αιγαίο «γκρίζα ζώνη», στο πλαίσιο της νέας δομής του.
Επίσης, ότι η αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης έχει υποβαθμιστεί και εγκαταλειφθεί από την ελληνική πλευρά.
Και, τέλος, ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη «γκριζάρουν» και μένουν συνειδητά στα αζήτητα, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για συνεκμετάλλευση. Υπό το φως των παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα όσα είπε την Παρασκευή στο Ερζερούμ ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι παρά λεονταρισμοί που υπηρετούν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και καλλιεργούν το έδαφος που θέλουν Ελλάδα και Τουρκία για να ολοκληρώσουν και να ανακοινώσουν τις μεταξύ τους συμφωνίες. Το παρελθόν της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι οι όποιες συμφωνίες θα επιφέρουν παραπέρα πλήγμα στα κυριαρχικά δικαιώματα και το δικαίωμα της χώρας στην άμυνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου