Σελίδες

14 Δεκ 2010

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Η Κυβέρνηση με μια νέα επιχείρηση «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» επιδιώκει να περάσει σε χρόνο ρεκόρ την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιας κοινωνικής παροχής, την εγκαθίδρυση καθεστώτος απόλυτης εργοδοτικής τρομοκρατίας και καταστολής. Με το πολυνομοσχέδιο προωθούνται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, της υγείας, της παιδείας, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, καταργούνται οι ΣΣΕ και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις αποικιακού τύπου, «απελευθερώνονται» οι απολύσεις. Αυξάνεται τρομακτικά η φτώχεια, η ανεργία και η ελαστική εργασία.
-Μαζί με τη μισητή τρόικα των μαφιόζων-τοκογλύφων «δανειστών», υπογράφουν τον πιο κανιβαλικό προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες! Περικόπτουν άγρια κάθε είδους κοινωνικές δαπάνες (πάνω από 4 δις € για δαπάνες παιδείας, υγείας, ΔΕΚΟ), μισθούς και επιδόματα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προγράμματα για δημόσιες επενδύσεις, επιχορηγήσεις στους δήμους. Φορτώνονται απίστευτα φορολογικά βάρη ύψους 7,8 δις ευρώ στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου θέρμανσης κλπ.
-Από την άλλη μεριά δίνουν προκλητικά κίνητρα στο κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές, κρατική επιδότηση εργοδοτικών εισφορών και θέσεων εργασίας, κατάργηση οποιουδήποτε κρατικού-νομοθετικού ελέγχου στο όνομα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας). Αυξάνουν δραματικά τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μέσα στο 2011 θα ξοδέψουν 62 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους και χρεολύσια, πάνω από 1 δις € κάθε βδομάδα. Χωρίς το χρέος, το «έλλειμμα» των 20 δις του προϋπολογισμού θα γινόταν «πλεόνασμα». Μειώνουν δραστικά τη φορολογία των επιχειρήσεων από 24 σε 20%, με αποτέλεσμα μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 535 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζουν την σπατάλη των εξοπλισμών για χάρη του ΝΑΤΟ και των εμπόρων όπλων, την αύξηση των δαπανών για την καταστολή των εργαζομένων, τα ρατσιστικά πογκρόμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου