Σελίδες

14 Δεκ 2010

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ... ΑΠΟ "ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥΣ" σοσια...ΛΗΣΤΕΣ.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ καλύτερα να ...μη μιλάνε καθόλου οι «οργισμένοι» (εδώ γελάμε) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Σαφώς πιο τίμιο από το να στριμώχνονται για το ποιος θα καταγραφεί στους ασκούντες «άσφαιρη» κριτική στο περίφημο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Αν ευελπιστούν ότι θα τους δει με «καλό μάτι» ο ελληνικός λαός επειδή με ...μισόλογα αμφισβήτησαν την κοινοβουλευτική διαδικασία προώθησης του νομοσχεδίου και όχι το περιεχόμενό του, είναι προφανές ότι κάνουν λάθος.
Σε περίπτωση που ευελπιστούν ότι θα καταχωρηθούν (γενικά και αόριστα και μέσω φημολογίας) στους «διαφωνούντες», να γνωρίζουν ότι η προσπάθειά τους να «θολώσουν τα νερά» θα αποτύχει.
Αλλωστε - δυστυχώς γι' αυτούς - η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και όποιος σηκώσει το χεράκι του σημαίνει ξεκάθαρα και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι στηρίζει την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Επίσης, οφείλουμε να τους πληροφορήσουμε ότι έτσι που πάει το πράγμα έχουν να ψηφίσουν ...πολλά «μνημόνια» ακόμη. Και θα εκτεθούν τόσες φορές που θα είναι αδύνατον να πείσουν ακόμη και τον πλέον αφελή.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ Δημοκρατία, φαίνεται ότι ...έχει αποφασίσει να διατηρεί σταθερό το ...ποσοστό στήριξης στην κυβερνητική πολιτική!
Θα στηρίζει κατά 51% και θα αντιπολιτεύεται κατά 49%! Σας θυμίζουμε ότι περηφανεύονται για το ότι έχουν ψηφίσει το 51% των κυβερνητικών νομοσχεδίων έως στιγμής.
Ε, στο πολυνομοσχέδιο δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν 10 από τα 18 άρθρα του! Δε θέλησαν να ψηφίσουν 9 που είναι ακριβώς το 50%...
Είναι αυτό το ...1% φαίνεται που δείχνει ακριβώς το στίγμα τους: «Ναι» στην πολιτική που ακολουθείται, «ναι» στις κατευθύνσεις της, αλλά εμείς μπορούμε να το κάνουμε πολύ καλύτερα.
Απύθμενη κοροϊδία
Τις πιο απίθανες προφάσεις σκαρφίζονται στην κυβέρνηση για να δικαιολογήσουν την καρατόμηση των συμβάσεων και τη μείωση των μισθών. Ετσι μιλώντας η υπουργός Εργασίας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η επιβολή επιχειρησιακών συμβάσεων θα «πυροδοτήσει την οργάνωση των εργαζομένων σε επίπεδο επιχείρησης»... Να λοιπόν που η κυβέρνηση νοιάζεται για την ένταξη των εργατών στα συνδικάτα και τη δημιουργία νέων γι' αυτό ψηφίζει τις επιχειρησιακές που καταργούν τις κλαδικές. Δε φτάνει που επιτίθενται με τέτοιο τρόπο στους εργάτες τους κοροϊδεύουν και από πάνω. Εκτός και αν η υπουργός έχει υπόψη της τα εργοδοτικά σωματεία, αυτά που γίνονται κατά παραγγελία της εργοδοσίας και που πολλές φορές στις διοικήσεις τους φιγουράρουν στελέχη των επιχειρήσεων από τις διευθύνσεις προσωπικού. Σίγουρα τέτοια συνδικάτα θα γνωρίσουν πρωτόγνωρη άνθιση...

Τα λένε μάλιστα αυτά, τη στιγμή που η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων σημαίνει ευθεία υπονόμευση της κλαδικής οργάνωσης των εργατών, δηλαδή την υπονόμευση των Ομοσπονδιών, μιας κατάκτησης της εργατικής τάξης η οποία στο πρόσωπο της κλαδικής οργάνωσης έβλεπε τον φορέα οργάνωσης και εκπροσώπησης όλων των εργαζομένων του κλάδου, ανεξάρτητα από την ειδικότητα ή την επιχείρηση που δούλευε κάποιος. Τα λέει μια κυβέρνηση που κυνηγάει τα συνδικάτα και ιδιαίτερα αυτά που δεν είναι του χεριού της. Μια κυβέρνηση που δεν ορρωδεί προ ουδενός και καταφεύγει ακόμα και στην πολιτική επιστράτευση απεργών όπως έκανε τελευταία με τους ναυτεργάτες.
Δική τους επιλογή
Ωραία η χτεσινή παράσταση βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη συνεδρίαση της ΚΤΕ, όπου τους έκαναν σεμινάριο ενόψει της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου, για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το παραπέρα «κούρεμα» των αμοιβών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
Η υποκρισία όμως αυτών των βουλευτών που υποτίθεται είχαν διαφορετική γνώμη και άποψη, φάνηκε όταν διαμαρτυρήθηκαν επειδή, λέει, ο υπουργός Οικονομικών κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να ζητάει την έγκριση της Βουλής και άλλα παρόμοια. Γιατί, αν μη τι άλλο, είναι αθλιότητα να επικαλούνται αυτοί, τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, αφού αυτοί είναι που παραχώρησαν τέτοιες εξουσίες στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Για να μην ξεχνιόμαστε λοιπόν, να θυμίσουμε ότι όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα μνημόνια, υπάρχει - για το θεαθήναι αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα - πρόβλεψη ότι κάθε συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας, θα περνάει από τη Βουλή για να παίρνει τη σχετική κύρωση. Η αρχική διατύπωση ήταν: «Παρέχεται στον υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την ΕΕ, τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις εισάγονται στη Βουλή για κύρωση». Αυτό, με μια κουβέντα σήμαινε ότι κάθε συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας θα έπρεπε να περάσει από το κοινοβούλιο και μετά από τη σχετική κύρωση θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ.
Ωστόσο, με την ομόθυμη ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στις 7 του Μάη που μας πέρασε, άλλαξε η τελευταία πρόταση και διαμορφώθηκε ως εξής: «Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις εισάγονται στη Βουλή, για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους».
Με βάση αυτά τα πραγματικά δεδομένα, αποτελεί πρόκληση να παριστάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους παραπονούμενους για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Το κόμμα τους και οι ίδιοι προσωπικά, είναι υπεύθυνοι για τα αντιλαϊκά μέτρα, είναι υπόλογοι για τη βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των εργαζομένων. Αυτοί είναι οι πρώτοι και καλύτεροι που βάζουν πλάτη για την υπόθεση της στήριξης του κεφαλαίου και του συστήματος και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου