Σελίδες

9 Νοε 2010

Ψηφίστε ό,τι θέλετε κι όπως θέλετε. Εμείς μια φορά το ίδιο θα λέμε και τα ίδια θα κάνουμε

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, για τις εκλογές 
(ότι, δηλαδή, πήρε ψήφο έγκρισης της πολιτικής του), προφανώς δε συμπίπτουν με το εκλογικό αποτέλεσμα...
Προφανώς, δε συμπίπτουν με την κοινή λογική, την αριθμητική, τη στατιστική, την πολιτική ανάλυση και γενικώς ...με την πραγματικότητα.
Με κάτι όμως ...συμπίπτουν. Κι αυτό το «κάτι» είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου. Εκπληξη!!!
Ο πρόεδρος των Βιομηχάνων, μας είπε ότι ο ελληνικός λαός δείχνει ανοχή στην πολιτική που ασκείται και ...«αναδέχεται υπεύθυνα το αναγκαίο κόστος».
Εν ολίγοις ...ψηφίστε ό,τι θέλετε κι όπως θέλετε. Εμείς μια φορά το ίδιο θα λέμε και τα ίδια θα κάνουμε. Θα περικόπτουμε δικαιώματα και μισθούς θα παίρνουμε μέτρα λιτότητας, ακρίβειας και ξεπουλήματος.
Κατά τα άλλα, ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας όπου «δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και «ο λαός μιλάει».
Μόνο που η «δημοκρατία τους» τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα συμφέροντά τους, ιδίως σε τέτοιους καιρούς που ετοιμάζουν άγρια επίθεση σε όλα τα μέτωπα.
Ομως, επειδή δεν έχουν μόνον αυτοί συμφέροντα έχει και ο λαός τα δικά του, πρέπει να τα διεκδικήσει. Και στην κάλπη, και στους δρόμους.
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ θέση της Νέας Δημοκρατίας, πάντως. Οχι τόσο από πολιτικής, αλλά από ...ψυχολογικής άποψης. Οι άνθρωποι είναι ένα «κλικ» πριν από τον απόλυτο διχασμό προσωπικότητας.
Οι βουλευτές τους τη μισή μέρα κάνουν δηλώσεις για «αντιμνημονιακά μέτωπα» και την υπόλοιπη μισή αυτο-συγχαίρονται για την «υπευθυνότητά τους», τονίζοντας πως έχουν ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Είναι φανερό ότι ...δεν την βγάζουν μέχρι την επόμενη Κυριακή έτσι. Χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου