Σελίδες

27 Οκτ 2010

«Δεν θα πάρω νέα μέτρα»!



Γράφει:
 ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αν ο λαός στις εκλογές που έρχονται δε βροντοφωνάξει «ως εδώ», ο Παπανδρέου έχει ήδη αποφασίσει για το 2011 να επιβάλει νέα μέτρα σχεδόν διπλάσιας (!) επιβάρυνσης για το λαό από όσα πήρε το 2010!
*
Αν με τα μέτρα της φετινής χρονιάς ο λαός γονάτισε, με τα μέτρα που είναι δρομολογημένα για το 2011, ο λαός οδηγείται σε πλήρη εξανδραποδισμό!
*
Τα παραπάνω δεν είναι ισχυρισμοί. Δεν είναι εκτιμήσεις. Δεν είναι πρόβλεψη. Είναι μια προαποφασισμένη βαρβαρότητα, στην οποία έχουν προσδώσει ισχύ νόμου!
Ο Παπανδρέου ψεύδεται πως «δεν θα πάρει νέα μέτρα», ενώ ξέρει πολύ καλά τι έχει υπογράψει, τι έχει ψηφίσει, τι έχει αποφασίσει στο μνημόνιο! Ξέρει πολύ καλά τι λέει ο νόμος 3845, με τον οποίο πέρασε το μνημόνιο από τη Βουλή.

*
Ρίξτε μια ματιά, λοιπόν, στο μνημόνιο. Δείτε το ΦΕΚ όπου και δημοσιεύτηκε.
Εμείς θα περιοριστούμε στη δημοσίευση ενός και μόνο στοιχείου, του πίνακα που δημοσιεύεται στη σελίδα 1350 του ΦΕΚ 65/2010, πίνακας ο οποίος περιλαμβάνεται στο νόμο 3845 (πρόκειται για το μνημόνιο).
Ο πίνακας που συνοδεύει το μνημόνιο αφορά στα νέα μέτρα που, ήδη, έχει ληφθεί η απόφαση να επιβληθούν μέσα στο 2011.
*
Τι προκύπτει: Για τη χρονιά που υποτίθεται ότι «δεν θα παρθούν νέα μέτρα» (!), για το 2011, τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει το μνημόνιο ανέρχονται σε 9,65 δισεκατομμύρια ευρώ!
Δεδομένου ότι μέσα στο 2010 τα μέτρα που λήφθηκαν μέσω του μνημονίου ήταν ύψους 5,8 δισ. ευρώ, προκύπτει ότι για το 2011 - χρονιά που «δεν θα παρθούν νέα μέτρα» (!) - έχουν προαποφασιστεί αντιλαϊκά μέτρα πολλαπλάσιας έκτασης και έντασης!
*
Από τα νέα μέτρα ύψους 9,65 δισ. ευρώ που έχουν αποφασιστεί (με νόμο) για το 2011, με εξαίρεση τα 600 εκατομμύρια που αφορούν σε έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις (και που θα τους επιστραφούν πολλαπλά μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, των επιχορηγήσεων, των επιδοτήσεων κ.λπ.),
όλα τα υπόλοιπα
(μειώσεις μισθών, συντάξεων, δώρων, ΦΠΑ, τέλη, τεκμήρια, αντικειμενικές αξίες, «Καλλικράτης» κ.λπ.)
πέφτουν πάνω στις λαϊκές πλάτες!
*
Αλλά το ψεύδος - με στόχο την εξαπάτηση των ψηφοφόρων - δεν σταματά εδώ. Πέρα από όσα νέα βάρη περιλαμβάνονται στο μνημόνιο για το 2011, έχει ήδη καθοριστεί ότι για το 2012, 2013, 2014
(ναι, και το 2014, δηλαδή ένα χρόνο μετά τη «λήξη» του μνημονίου!),
τα επιπλέον μέτρα που έχουν προαποφασιστεί ανέρχονται, αθροιστικά, στα 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ!
*
Μάλιστα, οι «δεν θα πάρουμε νέα μέτρα» είναι τόσο θρασύτατοι ψεύτες, που από αυτά τα 16,1 δισ. ευρώ των ετών 2012 - 2014,
τα περίπου 11 δισ. ευρώ, ενώ έχουν προαποφασίσει και έχουν εγγράψει στο μνημόνιο ότι θα τα αφαιμάξουν από τα λαϊκά στρώματα, εντούτοις δε γνωρίζουν (ή δεν αποκαλύπτουν) ακόμα πώς θα τα βουτήξουν!
Γι' αυτό, δίπλα στα ποσά που έχουν προϋπολογίσει ότι θα «αρπάξουν», έχουν προσθέσει την εξής υποσημείωση: «Μη καθορισμένα μέτρα»!
Δηλαδή, έχουν αποφασίσει ότι θα τα πάρουν, έχουν αποφασίσει πόσα θα πάρουν, όσο για το πώς θα (μας) τα πάρουν, θα μας το πουν τότε!
*
Κι όμως, ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο, στην παράσταση που έστησε σε πανεθνικό δίκτυο, να πει και να ξαναπεί:
«Δεν θα πάρω νέα μέτρα»!
Αλλά τότε προς τι η διακαναλική; Προς τι τα περί «αδιεξόδου»; Αν η κυβέρνησή του, στο «δεύτερο ημίχρονο» όπως ο ίδιος το έχει ονομάσει, δεν πρόκειται να επιβάλει νέα μέτρα, γιατί τότε να φοβάται μια κοινωνική ένταση που θα φέρει σε «αδιέξοδο» την κυβέρνηση;
*
Τα ψέματα του πρωθυπουργού είναι απίθανα.
Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι αν το «πρώτο ημίχρονο» ήταν για το λαό θύελλα, το «δεύτερο ημίχρονο», αν δεν τους σταματήσουμε, θα είναι τυφώνας και τσουνάμι μαζί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου