Σελίδες

4 Νοε 2010

Ποιος ωφελείται από τις προβοκάτσιες

   Απέναντι στον επικοινωνιακό ορυμαγδό και τις στοχευμένες διαρροές για τρομοκρατία και συγκοινωνούντα δοχεία, για πακέτα και εκρηκτικά, για γιάφκες και δικογραφίες, ο λαός πρέπει να θέσει το κρίσιμο ερώτημα: Ποιος πραγματικά ωφελείται από τη νέα, «ξαφνική» αναζωπύρωση της τρομο-λαγνείας, από τη δραστηριοποίηση μηχανισμών που κινούνται υπόγεια και στο σκοτάδι, που καμιά σχέση δεν έχουν με τη μαζική πολιτική πάλη των εργαζομένων, συνολικά του λαού; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Αυτός που σε καμιά περίπτωση δεν ωφελείται, είναι ο λαός. Κερδισμένοι βγαίνουν αυτοί που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τη δράση των προβοκατόρων για να οξύνουν το κλίμα τρομοκράτησης του λαού και να σφίξουν τη θηλιά της καταστολής σε βάρος του.
   Μια ανασκόπηση στα γεγονότα που ακολούθησαν τις εκρήξεις (ή μη εκρήξεις) των πακέτων τις προηγούμενες μέρες είναι αποκαλυπτική. Ολόκληρες περιοχές αποκλείστηκαν από την αστυνομία, στο όνομα των ερευνών, για να εμπεδωθεί το κλίμα της αστυνομοκρατίας. Τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση αγιοποίησαν την ομάδα ΔΙΑΣ, την Αντιτρομοκρατική και τους άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, εξαίροντας το έργο τους «στην προστασία του πολίτη». Σύσσωμη η κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό, όρμησαν να πείσουν τις λαϊκές συνειδήσεις ότι η χώρα κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση, λόγω και της επανάκαμψης της τρομοκρατίας, εντάσσοντας τα «πακέτα» στη διλημματική προπαγάνδα τού «ΠΑΣΟΚ ή χάος». Τα αστικά κόμματα έσπευσαν να συνδράμουν αυτήν την προπαγάνδα, συστήνοντας τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί «η τρομοκρατία καραδοκεί».
   Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι η πλειοψηφία όσων η αστυνομία θεωρεί ύποπτους και εμπλεκόμενους στις υποθέσεις των εκρηκτικών φακέλων είναι εδώ και 15 μήνες γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική και εκκρεμούν εντάλματα από την κυβέρνηση ακόμα της ΝΔ! Υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο, που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: Η έξαρση της τρομο-λαγνείας στην Ελλάδα συμπίπτει με τον ανάλογο συναγερμό που οι κρατικές και μυστικές υπηρεσίες έχουν σημάνει στην ΕΕ και στις ΗΠΑ και μάλιστα σε επιλεγμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η οποία το προηγούμενο διάστημα συγκλονίστηκε από μαζικές εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.
   Εκτός από την όξυνση της συζήτησης περί «αποσταθεροποίησης» της χώρας, στην ημερήσια διάταξη μπήκαν εκ νέου ζητήματα, όπως η αυστηροποίηση του πλαισίου που διέπει τις αεροπορικές συγκοινωνίες και μεταφορές, αλλά και το συνολικότερο νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση δήθεν της τρομοκρατίας. Τα πρακτικά αποτελέσματα αυτής της συζήτησης και των μέτρων στα οποία θα καταλήξει, θα τα γευτεί ο λαός στην πλάτη του με νέους τρομονόμους, καταστολή και συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος. Επανέρχεται και μ' αυτόν τον τρόπο το αρχικό ερώτημα: Ποιος ωφελείται από τις προβοκάτσιες. Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα. Να μη φοβηθεί. Να αντιστρέψει την επιδίωξη τρομοκράτησής του από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της σε κριτήριο ψήφου στις εκλογές της Κυριακής. Να δώσει την απάντηση ενάντια και σ' αυτά τα σχέδια τσακίσματος της ζωής του ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» για δυνατό ΚΚΕ.

Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου