Σελίδες

4 Νοε 2010

Δεν είναι τυχαίο, δεν είναι σύμπτωση.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός απείλησε ότι ή θα εγκριθεί η πολιτική του, ή θα υπάρξει αποσταθεροποίηση. Και πριν κλείσουν τα μικρόφωνα άρχισαν να πηγαινοέρχονται τα περίφημα πακέτα του τρόμου. Ποιος κερδίζει απ' αυτό το εμπόριο τρόμου; Αυτός που το έχει ανάγκη. Και οι μόνοι που το δήλωσαν ανοιχτά είναι ο Παπανδρέου και οι παρατρεχάμενοι γραφιάδες της αστικής τάξης, που πριν ακόμη σκάσει η πρώτη στρακαστρούκα φόρεσαν τις μαύρες στολές, τις δανεισμένες από τα αζήτητα της γνωστής ταινίας «scream» κι άρχισαν να ουρλιάζουν: «Φοβηθείτε! Τρομοκρατηθείτε! Ψηφίστε μας για να ησυχάσετε».
Ο ένας δεν κρατιέται και σπεύδει να χαρακτηρίσει «αριστερή τρομοκρατία» τα πακέτα που στάλθηκαν και να ενοχοποιήσει όσους στο πετσί τους μετράνε ακόμα το βούρδουλα του χωροφύλακα ότι μεγαλώνουν τα παιδιά τους σαν τρομοκράτες. Και καταλήγει με την απειλή ότι θα υπάρξει και συνέχεια αν δε συμμορφωθεί ο λαός. Κραδαίνουν την «Αλ Κάιντα» και τις πρόσφατες τάχα απειλές για «τρομοκρατικές ενέργειες» στην Ευρώπη, κάνοντας συνειρμούς. Αλλά με την «Αλ Κάιντα» είχε σχέσεις η CIA, είχε πει ο Τζ. Μπους. Αρα; Ποιοι και γιατί στήνουν τρομολαγνικά σενάρια; Αυτοί που θέλουν το λαό «πατημένο».
Ο άλλος, το δηλώνει αυτό ευθέως: Αν δε γονατίσουμε, θα μας γονατίσουν. Τον όρο «ασύμμετρη απειλή» τον χρησιμοποιούν ήδη εναντίον του δικαιώματος στην απεργία, για κάθε διαδήλωση.
***
Ε, είναι γελασμένοι αν πιστεύουν πως με τέτοια κόλπα θα υποκλέψουν για μια ακόμα φορά την ψήφο του λαού.

Την Κυριακή, στις 7 Νοέμβρη, οι άνθρωποι πάνε στις κάλπες κρατώντας στο χέρι τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, τα χρεωστικά στις τράπεζες, τις αποδείξεις για την χρυσοπληρωμένη «δημόσια παιδεία», τα φακελάκια της υγείας που σκοτώνει. Πάνε στην κάλπη κρατώντας τα χαρτιά των απολύσεων κι εκείνες τις πράγματι τρομακτικές αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ όπου αναγράφονται τιμές προϊόντων που κάνουν τον καθένα να γονατίζει. Πάνε στις κάλπες ξέροντας πως έχουν παράξει με σκληρή δουλειά του κόσμου τα πλούτη, πως δεν χρωστάνε τίποτα κι όμως πληρώνουν ακριβά τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.
Στην κάλπη θα φτάσουν μαζί το εγγόνι αγκαζέ με τον παππού και τη γιαγιά για να μην ξεχάσει κανείς τους ποιος φταίει για το άγριο ζόρι που τραβάνε τα εργατόσπιτα. Θα κοιτάξει ο παππούς το σχολείο - εκλογικό κέντρο και θα θυμηθεί ότι αυτός το έχτισε. Θα συμπληρώσει ο εγγονός ότι αυτό δεν είναι σχολειό, αλλά εργοστάσιο που παράγει μισθωτούς σκλάβους. Και θα ζητήσει η γιαγιά απ' το εγγόνι να της τακτοποιήσει το φάκελο με το ψηφοδέλτιο γιατί τα δικά της δάχτυλα δε λυγίζουν πια, τόσα χρόνια στο γάζωμα έχουν αγκυλώσει σε μια θέση.
Ετσι θα ψηφίσει ο εργατόκοσμος, όσα πακέτα τρόμου κι αν έχουν εξαπολυθεί μέχρι τότε. Κι έτσι θα πορευτούν και την επομένη των εκλογών. Ηδη, το ΚΚΕ, διαχρονική πρωτοπορία της αντίστασης και της προοπτικής, εξάγγειλε την πρώτη μεγάλη διαδήλωση για τις 15 του Νοέμβρη. Αυτός είναι ο δρόμος. Αυτόν το δρόμο ενισχύουμε και με την ψήφο στις 7 και στις 14 Νοέμβρη. Για όσο το δυνατόν πιο δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση», για όσο το δυνατόν πιο ισχυρό ΚΚΕ.
Γιατί αυτό, η δύναμη στο ΚΚΕ, είναι που φοβίζει την αστική τάξη.
Γιατί αυτό, η δύναμη στο ΚΚΕ, είναι που τροφοδοτεί το εργατικό κίνημα με κουράγιο, με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο.
Γιατί αυτό, η δύναμη στο ΚΚΕ, είναι η απόδειξη ότι ανατρέπονται οι συσχετισμοί, ενισχύεται το κοινωνικό πολιτικό μέτωπο για τη μεγάλη ανατροπή.
Αυτό που έχουν ανάγκη όλοι οι άνθρωποι της δουλειάς. Αυτό που προσπαθούν να ανατρέψουν οι δυνάμεις που υπηρετούν το κεφάλαιο, τα μονοπώλια.
Ετσι θα ανοίξει πράγματι ένας σταθερός δρόμος για την πραγματική πρόοδο, για έναν κόσμο που λεβέντικα θα χτίζει το μέλλον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου