Σελίδες

11 Νοε 2010

Γελοιότητες



ΑΠΟ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ




Τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια –έντυπα και ηλεκτρονικά- τα δίνουν όλα σήμερα για να στηρίξουν τους κυβερνητικούς υποψηφίους στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το συγκρότημα Λαμπράκη δίνει ρέστα σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ο μονίμως «θυμωμένος» υπερασπιστής της αστικής πολιτικής,  Δ. Δανίκας, από το «Βήμα» ωρύεται που η «Κομμουνιστική Αριστερά» -κατά την έκφραση του- είναι «στον εαυτό της κολλημένη» και φτάνοντας σε σημείο γελοιότητας απευθύνετε προς τους κομμουνιστές ψηφοφόρους, γράφοντας:   «Σας παρακαλώ, ψηφίστε τον Μπουτάρη προκειμένου να μας απαλλάξετε από τη νεοδημοκρατική μούχλα. Σύντροφοι, ξανασκεφτείτε το, σας εκλιπαρώ. Για όνομα του Θεού. Δεν θα χαθεί ο αγώνας, ούτε ο Μπουτάρης θα ορμήσει στην πόλη με το μαστίγιο του Γιούνκερ και της Μέρκελ».

Τα «Νέα» θυμούνται το «βρώµικο ‘89» και κάνουν λόγο για «Παζάρια, ίντριγκες και Πόντιοι Πιλάτοι» προσπαθώντας αμήχανα να αντιδράσει στην οργισμένη χθεσινή ανακοίνωση του Περισσού που χαρακτήρισε τους καλαμαράδες του ΔΟΛ:  «Προβοκάτορες αντάξιοι του Γκέμπελς», ενώ η ιστοσελίδα της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη φιλοξενεί δηλώσεις «προσωπικοτήτων» που «Στηρίζουν Καμίνη, "κατακεραυνώνουν" Νικήτα».


Κι εδώ θέλουμε να σταθούμε λίγο. Ανάμεσα, λοιπόν στις «προσωπικότητες» που συστρατεύονται για να στηρίξουν τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ συναντούμε και το όνομα του Μάκη Κοψίδη.  Γράφει, λοιπόν η ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος»:  «Ο Μάκης Κοψίδης κάλεσε όλους τους αριστερούς πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να ενισχύσουν με την ψήφο τους το συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη. «Είναι κρίμα οι δυνάμεις της Αριστεράς να αφήσουν την Αθήνα καθηλωμένη, μένοντας προσκολλημένες στο σλόγκαν "τι Παπάγος, τι Πλαστήρας", δεν είναι όλοι ίδιοι».

Εδώ δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να σχολιάσουμε ποια είναι η πολιτική διαδρομή του τύπου που καλεί τους αριστερούς πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν τον εκλεκτό του ΓΑΠ.

Ο Μάκης Κοψίδης ήταν για χρόνια «αποσπασμένος» -μάλλον δημόσιος υπάλληλος είναι επαγγελματικά- στο γραφείο τύπου του ΚΚΕ. Μετά περνά στην ΚΕΔΑ, αργότερα στον ΣΥΝ (εκλέχτηκε και μέλος της Κ.Ε) μετά στον Ε. Βενιζέλο και τώρα προσφέρει ως αποσπασμένος τις υπηρεσίες του στο γραφείο τύπου των οικολόγων Πράσινων.
Επάγγελμα …  «αποσπασμένος», γιατί ξυνόμαστε κανονικά.

Αυτόν, λοιπόν τον τύπο –ανάμεσα σε άλλους, γνωστούς και μη εξαιρετέους -Κούλογλου, Ψαριανό, Κ. Διάκο- επιστράτευσαν τα κυβερνητικά επιτελεία για να υποδείξει στους κομμουνιστές ψηφοφόρους για το ποια πρέπει να είναι η στάση τους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου