Σελίδες

30 Νοε 2010

ΒΟΡΒΟΡΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ & ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟ "ΝΕΟ" ΚΟΜΜΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τη συγκρότηση μαύρου μετώπου κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων, με απώτερο στόχο τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος ζητά επίμονα η Ντ. Μπακογιάννη, φιλοδοξώντας το νέο κόμμα της να παίξει «καταλυτικό» ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.
Μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η πρώην υπουργός, προβλέποντας ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου θα προκαλέσουν «έναν κλονισμό στην κοινωνία», ζήτησε να υπάρξει προληπτική αποδοκιμασία και καταδίκη των λαϊκών - ταξικών κινητοποιήσεων με αιχμή το ΠΑΜΕ. «Οφείλουμε όμως εγκαίρως να προειδοποιήσουμε ότι μεθοδεύσεις κοινωνικής έντασης και συγκρούσεων δεν προστατεύουν το λαό από ανάλγητες πολιτικές.

 Απλώς υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και πλήττουν κυρίως τον ίδιο το λαό», τόνισε χαρακτηριστικά, επικαλούμενη τις εικόνες «όπως αυτές που βλέπουμε στα λιμάνια της Κρήτης και των άλλων νησιών αυτές τις μέρες, στην Ακρόπολη με την κατάληψη πριν από μερικές βδομάδες, με αποκλεισμούς τουριστών στο λιμάνι, με επιθέσεις σε επιχειρήσεις»... Αναμασώντας τις γνωστές συκοφαντίες του μαύρου αντιαπεργιακού μετώπου κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΕΒ ισχυρίστηκε ότι οι αγώνες αυτοί «θα έχουν ως αποτέλεσμα να πλήξουν ακόμη πιο πολύ τις νέες επενδύσεις, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα», πράγμα που, όπως συμπλήρωσε, θα σημάνει απομάκρυνση της «ανάκαμψης και ανάπτυξης», καθώς και «μείωση του εισοδήματος για τους εργαζόμενους, απώλειες θέσεων απασχόλησης, παράταση του αδιεξόδου για όλους»(!). Επανέλαβε, επίσης, τη βαθιά αντιδημοκρατική και αντιδραστική πρόταση για «μεταρρύθμιση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για το συνδικαλισμό με την καθιέρωση της μυστικής καθολικής ψηφοφορίας για τις μείζονες απεργίες», την οποία εδώ και δεκαετίες θέλει να περάσει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της για να βάλουν στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου