Σελίδες

30 Οκτ 2010

Τρέμουν την άνοδο του Κ.Κ.Ε στο Ιόνιο και στην στην Κέρκυρα ! Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας καλούν για ψήφο σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σε απόλυτο συντονισμό με το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αποτρέψουν την υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ
Ξεκάθαρο γίνεται, μέρα με τη μέρα, το μέτωπο που έχουν φτιάξει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, οι ξενοδόχοι και το τουριστικό κεφάλαιο στην Κέρκυρα ενάντια στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ. Μετά τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ για το «κλείσιμο» των ξενοδοχείων - όπως μετέφραζαν τον αγώνα των εργαζομένων για τοπική Συλλογική Σύμβαση αλλά και για αποτροπή απολύσεων από τα ξενοδοχεία το περασμένο καλοκαίρι - χτες, η Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση, προσπαθώντας να αποτρέψει την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» που μετέχει στις εκλογές με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γουλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Με έγγραφο που απέστειλε προς όλα τα ξενοδοχεία του νησιού, απαιτεί τη στήριξη των συναδέλφων - όπως τους αποκαλεί - ξενοδόχων που συμμετέχουν στους συνδυασμούς του παρουσιαζόμενου ως «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ Γ. Καλούδη, που είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αλλά και του αντίστοιχου υποψηφίου με τη ΝΔ, Σπύρου Σπύρου. Σαν να μην έφταναν αυτά, ζητά να ψηφιστεί και η νομική σύμβουλος της Ενωσης, Εφη Τσαγκαλίδου. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται: «Σας γνωρίζουμε ότι στα ψηφοδέλτια για την Περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ συμμετέχουν στην "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" του κ. Γιώργου Καλούδη ο συνάδελφος και γενικός γραμματέας της Ενωσής μας κ. Γεώργιος Ζούπας και στην ΝΕΑ ΙΟΝΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του κ. Σπύρου Σπύρου ο συνάδελφος κ. Βασίλειος Κοντός. Ακόμη δε συμμετέχει και η νομική σύμβουλος κα. Εφη Τσαγκαλίδου με το ψηφοδέλτιο "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"».
Και συμπληρώνει, σύμφωνα μάλιστα με το «εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ», πως «θεωρείται επιβεβλημένη η στήριξη των συναδέλφων ξενοδόχων, εις τους συνδυασμούς που συμμετέχουν ώστε από τη θέση τους αυτή να προωθήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον Ξενοδοχειακό Κλάδο στα Ιόνια Νησιά».
Να σημειωθεί εδώ ότι ο Γ. Καλούδης είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κατεβαίνει ως «αντάρτης» γιατί διατυμπανίζει πως είναι κατά του μνημονίου. Σε αυτό το ψηφοδέλτιο, λοιπόν, συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας της Ενωσης, Γ. Ζούπας, η νομική σύμβουλος της Ενωσης, Ε. Τσαγκαράκη, που προχώρησε τις διαδικασίες ώστε να στηριχθούν οι απαιτήσεις των ξενοδόχων και να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα για να ακυρώσουν σχετική απόφαση του ΟΜΕΔ για τη συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Επίσης, στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου του νησιού και εκλεγμένη στην Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σοφία Λίβερη. Τέλος, η Ενωση ζητά να ψηφιστεί και ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Κοντός, που είναι υποψήφιος με τον Σ. Σπύρου της ΝΔ.
Είναι προφανές πως όπως στους σκληρούς αγώνες που προηγήθηκαν οι ξενοχοδοϋπάλληλοι του νησιού είχαν απέναντί τους τους ξενοδόχους και πλάι τους το ΚΚΕ, έτσι και μπροστά στην κάλπη το μέτωπο είναι καθαρό. Οι ξενοδόχοι καλούν σε υπερψήφιση όσων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν συμβάλει στην αντιμετώπιση των εργατών και το ΚΚΕ καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους να υπερψηφίσουν όσους στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό τους, να υπερψηφίσουν δηλαδή το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θ. Γουλή.

Πηγή:www.rizospastis.gr 

Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.html#ixzz13qFVuo2T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου