Σελίδες

26 Οκτ 2010

Η κοροϊδία και τα ψέματα του ΓΑΠ, να απαντηθούν στην κάλπη

Μια παράσταση με ατελείωτα ψέματα, εκβιαστικά διλήμματα και θρασύτατη κοροϊδία του λαού, αποδείχθηκε η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, προσφέροντας από μόνη της ένα ακόμα ισχυρό λόγο για να βουλιάξουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές του Νοέμβρη.
Οπως αναμενόταν, ο Γ. Παπανδρέου δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει όλα τα προσφιλή του «όπλα», προκειμένου να αποτρέψει την έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας στις κάλπες. Από την άλλη, φάνηκε πεντακάθαρα ότι αν δεν υποστεί στραπατσάρισμα στις εκλογές, η αντιλαϊκή λαίλαπα θα συνεχιστεί με πρωτοφανή αγριότητα.
Ακριβώς γι' αυτό προσπάθησε συνειδητά να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με ψέματα, όπως ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, ότι τα χειρότερα πέρασαν και υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, ότι τα λαϊκά στρώματα θα ωφεληθούν από την ασθενική ανάκαμψη, ότι θέλει να βγει ισχυρή η κυβέρνηση από τις εκλογές για να διαπραγματευτεί τάχα από καλύτερη θέση με την τρόικα για την απαλλαγή από το μνημόνιο κ.ο.κ.
Ταυτόχρονα, στα γνωστά τρομοκρατικά διλήμματα περί χρεοκοπίας και αντίδρασης των διεθνών αγορών στην περίπτωση που εκφραστεί μαζικά η δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης στις εκλογές, προσέθεσε ένα ακόμα, αυτό της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των «αυτοδιοικητικών» εκλογών δυσκολέψει την κυβέρνηση να προχωρήσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση, εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει με αντιλαϊκή πυγμή για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος των βάρβαρων ανατροπών και θέτοντας με έμφαση το ίδιο ψευτοδίλημμα: «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στο φάσμα της χρεοκοπίας».
Τα χειρότερα έρχονται αν ο λαός δεν αντιδράσει
Ειδικότερα, στη χθεσινή του συνέντευξη, ο Γ. Παπανδρέου:
-- Επιχείρησε να θέσει θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών «δυσκολέψει» την κυβέρνηση. «Αν βαρύνει η κατάσταση, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προωθεί τις αλλαγές, θα υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού», απάντησε, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να πάει σε βουλευτικές εκλογές μετά από ένα αρνητικό για την κυβέρνηση εκλογικό αποτέλεσμα τον Νοέμβρη. «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία, θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός», συμπλήρωσε.

-- Σε συνάρτηση με το παραπάνω, χρησιμοποίησε κατά κόρον την απειλή των διεθνών καπιταλιστικών αγορών, προκειμένου να τρομοκρατήσει το λαό μπροστά στην κάλπη, λέγοντας ότι «στις εκλογές πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω». Οι αγορές και όσοι «έχουν στοιχηματίσει στην αποτυχία της Ελλάδας», συνέχισε ο πρωθυπουργός, θα αξιοποιήσουν κάθε μήνυμα που μπορεί να ερμηνευτεί ως ήττα της Ελλάδας - υποστηρίζοντας ότι έτσι θα χρησιμοποιηθεί ό,τι μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος διαμαρτυρίας (!).
-- Δεν δίστασε να «πουλήσει» προκλητικά το παραμύθι ότι τάχα θα χρησιμοποιήσει την ψήφο του λαού για να διαπραγματευτεί με την τρόικα ώστε να απαλλαγεί η χώρα μια ώρα γρηγορότερα από το μνημόνιο. «Μια αδύνατη κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει μια επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του μνημονίου. Αντίθετα μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να κάνει επαναδιαπραγμάτευση και να βγάλει τη χώρα πιο γρήγορα από την επιτήρηση», ισχυρίστηκε.
-- Διαβεβαίωσε υποκριτικά πως «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα αγγίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις», χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους λέγοντας ότι «αρκετά έχουν πληρώσει». Ψεύδεται βέβαια συνειδητά γιατί το μνημόνιο προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα που πετσοκόβουν κι άλλο τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι προαποφασισμένες ανατροπές προχωρούν βάσει του χρονοδιαγράμματος, ενώ είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει εκ νέου το Ασφαλιστικό μέσω της αναλογιστικής μελέτης που αναμένεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συντάξεις.
-- Επιδόθηκε σε εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δύσκολα έχουν περάσει, πως υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ και πως το μνημόνιο λήγει το 2013, εφόσον όμως «είμαστε συνεπείς» και εφαρμοστούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου. Εκρυψε ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει ημερομηνία λήξης και πως το μνημόνιο είναι ένα κομμάτι μόνο της βάρβαρης στρατηγικής που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, μαζί και η ΝΔ.
-- Ξεκαθάρισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα είναι δημιουργήσει "σταθερό περιβάλλον" για τις επιχειρήσεις, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών. «Μπορούμε να κατεβάσουμε τη φορολογία (σ.σ. των επιχειρήσεων) αν διευρύνουμε τη φορολογική βάση», είπε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι νέα φορολογικά βάρη θα μετακυληθούν στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών για να απαλλαγεί πλήρως το κεφάλαιο από τη φορολογία.
Μονότονα, τέλος, ο πρωθυπουργός επαναλάμβανε τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα του τύπου πως «αν τώρα λυγίσουμε, αν τώρα σταματήσουμε, αν δεν συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές, τότε θα χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού και θα βρεθούμε σε χειρότερες μέρες», με σαφή στόχο να ταυτίσει στις λαϊκές συνειδήσεις το συμφέρον της πλουτοκρατίας με αυτό των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για να κάνει το λαό συνένοχο στο σάρωμα όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

4 σχόλια:

  1. «Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν. Εγινε πολλή κατάχρηση στόμφου, φτηνού λυρισμού, πολλή σπατάλη άχρηστης φιλοπατρίας...».
    (Μενέλαος Λουντέμης, «Οδός Αβύσσου, αριθμός Ο»)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/10/10, 3:23 π.μ.

    http://tasosnastos.blogspot.com/2010/10/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν!
    Ως γνήσιο πασοκόσκυλο, ο Astroboy την έκανε την κριτική του στον σύντροφο Γιώργο.
    Το μήνυμα ήταν πολύ απλό: George come back home!
    Πρόεδρε γύρνα στην κοιτίδα μας και την κοινωνία του ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα σε φάει η μαρμάγκα.
    Αλλά τώρα να πούμε και μερικά από τα δίκια του στραβού!
    Εμένα να με συχωρήσει πολύ η χάρη σας, αλλά ο Γιώργος στους απόξω, στους μη πασόκους (κάτι πονηράντζες Πρετεντέρηδες, κάτι φυλλάδες και κωλοκάναλα, κάτι αναλυτές, κοκ) ξηγήθηκε σπαθί και πολύ ωραία.
    Καθώς το μαγαζί του ΠΑΣΟΚ δεν μαζεύεται σε μια μέρα και οι εκλογές πλησιάζουν, ε τι να γίνει, αναγκάστηκε μεν να φάει στη μούρη την Τρέμη, τον Λιάτσο και τα άλλα τα καλόπαιδα, αλλά το μήνυμα το έστειλε!
    Μαλάκας δεν είμαι, τους είπε…
    Τέρμα οι εύκολές πλακίτσες (ότι ξοφλάμε τα χρέη στο μπακάλη μέσα στο 2011) και τα κολπάκια τα αντιμνημονιακά (ότι υπάρχει και ο δρόμος του δεν πληρώνω – δεν πληρώνω).
    Βέβαια καθώς είναι τζόρας (ε, πώς να το κάνουμε) και καθόλου της λεκτικής φιοριτούρας, ήταν επόμενο να ετοιμάζουμε καλάθι για την κριτική… σύμφωνα άλλωστε με την αθάνατη ελληνική μας ελληνοπρέπεια…
    Και τι δεν είπαν!
    Μέχρι το εξ Ωρωπού ντερέκι και μανάβης – παραγωγός στη λαϊκή του Μοσχάτου σκλήριζε την Τρίτη: «Με συγκίνησε ο Γιωργάκης! Άαααχουου… Eσάς;”…
    (Την άλλη Τρίτη θα την τσεκάρω τη χαμούρα αν κόβει αποδείξεις)
    Μέχρι και ο εθνικός γελοτοποιός μας, ο κ. Λαζόπουλος, ξεφώνισε την κρυάδα του «Αφήσανε το Νησί να δούνε το ναυάγιο»
    (Ίσα ρε Λάκη! Εσύ τους μόνους που μπορείς να ξεγελάσεις πια, είναι τίποτα χανόπερκες και τη χάσκουσα τρύπα ...της ηθικής σου. Ίσαααα!)
    Και για να πάμε στο ζουμί της μεγάλης πολιτικής.
    Δεν μπορεί να στείλει και ένα μήνυμα σε όσους του τα έχουν κάνει τσουρέκια;
    Που δεν ζητάνε μεν εκλογές, αλλά τον στολίζουν κανονικά.
    Σε αυτούς που μυστικοκουβεντιάζουν, θυμούνται το 89 και στήνουν Αντιμνημονιακό Μέτωπο…
    Δηλαδή τι νομίζουν ότι μια ζωή ο καλός είναι αναγκαστικά και μαλάκας ή ότι δεν καταλαβαίνει;
    Nα μαυριστεί το ΠΑΣΟΚ στις Περιφερειακές, αλλά να εξακολουθήσει να κυβερνάει ο Παπανδρέου με περισσότερη δυσκολία. Κι αυτοί – τα Αντωνάκια μου, Θοδωράκια μου – να το γλεντάνε ακόμα πιο δημιουργικά και όμορφα. Να εξακολουθήσουν να τον βρίζουνε και κυρίως να τον σαμποτάρουνε στο άνετο!
    Δηλαδή σε καταψηφίζουμε, αλλά κάτσε γιατί μας είσαι κομμάτι χρήσιμος...
    Ε, δε γίνονται αυτά.
    Μην παραιτηθείς - «λέει» - γιατί καταρρέει το μαγαζί και πάμε σε σίγουρη πτώχευση, και από την άλλη να τον λέμε «δεξιό» και νεοφιλελεύθερο.
    Όχι ρε μάγκες, ούτε Αμερικανάκι δεν τα μασάει αυτά.
    Ο Παπανδρέου σας έπαιξε με ανοιχτά χαρτιά.
    Μια κέντα απλή έχει και σας λέει «τα βλέπω»…
    Για σήκωσε τα χαρτιά σου Αντωνάκη θαυματοποιέ, μικρούλη Αλέξη, κι εσύ κυρά Αλέκα, να δούμε τι μπλόφες κάνατε.
    Ούτε από «ζεύγη» δεν έχετε.
    Και μην πείτε ότι εκβιάζει.
    Απλά παίζει καθαρά πλέον.
    Αντίθετα εσείς σαμποτάρατε το κάθε απελπισμένο βήμα που έκανε…

    Κι εσύ διαμαρτυρόμενε εκπρόσωπε των πολιτών με τα 5 ανόμοια φύλλα;
    Εσύ που τον λοιδορείς τώρα…
    Θα ποντάρεις ή θα θυμηθείς τι απαντούσες στις ερωτήσεις που σας έκανε η GPO πριν μήνες.
    Τότε που θέλατε Γιώργο, Κάθαρση και Μέτρα για την οικονομία.
    Είδες πόσο δύσκολη υπόθεση είναι η ώρα της κρίσης…

    Μάγκες…

    Για όλους μας, ήρθε η στιγμή να δείξουμε τα φύλλα μας.

    (Από το 1klik-aristera)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/10, 1:06 π.μ.

    stefanos για ποιανού την πτώχευση μιλάς;;;του λαού ή των μονοπωλίων και της αστικής τάξης;;;;γιατί ο λαός πτωχεύει με τα μέτρα που πέρνει ο ΓΑΠ...και ο άλλος δρόμος δεν είναι δεν πληρώνω δεν πληρώνω,είναι δεν πληρώνει ο λαός,πληρώνουν οι τράπεζες,οι μεγαλό εφοπλιστές και η μεγάλο αστικη τάξη, που με τις έμεσες και άμεσες φόροαπαλαγές κλέβουν όλο τον λαό....
    Κουίζ:Και άν θεωρήσουμε οτι τα μέτρα του ΓΑΠ είναι λόγω πτώχευσης,γιατί τα ίδια μέτρα,καρμπόν τα πέρνουν στην Ιταλία,Αγγλία,Γαλλία,Γερμανία κλπ;;;;;;;Αφού αυτές δεν έχουν πρόβλημα πτώχευσης....και όσο για το ΚΚΕ δεν είναι αντιμνημονιακό είναι και το έχει δηλώσει ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή