Σελίδες

10 Σεπ 2010

Ο,τι τους βολεύει


   Επί ένα τέταρτο της ώρας, τα αστικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν στα χτεσινά κεντρικά τους δελτία ειδήσεων με το πόσο κοστίζει στο λαό η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, σε περίοδο βαριάς λιτότητας. Οι ίδιοι που ολημερίς λιβανίζουν τις αντιλαϊκές ανατροπές του μνημονίου και της κυβέρνησης, προσπαθούν να καλλιεργήσουν ανώδυνα για το σύστημα αντανακλαστικά στο λαό, στρέφοντας την οργή του όχι στα μέτρα και την πολιτική που τα επιβάλλει, αλλά σε συμπεριφορές υπουργών και «απερίσκεπτες αποφάσεις», που είναι κοστοβόρες για τον κρατικό προϋπολογισμό. Κρύβουν την ανέχεια, στην οποία καταδικάζει η κυρίαρχη πολιτική τα λαϊκά νοικοκυριά και μεγεθύνουν τα ακριβά συνολάκια της μιας ή της άλλη υπουργού. Κρύβουν τα φιλομονοπωλιακά μέτρα, που ετοιμάζεται να πάρει εκ νέου η κυβέρνηση, για να ενισχύσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες με δισεκατομμύρια ευρώ, με την παράδοση σ' αυτούς της δημόσιας γης και των ακινήτων του Δημοσίου, με τα ΣΔΙΤ και το ΕΣΠΑ. Και όλ' αυτά για επενδύσεις και κερδοφορία.
   Στον αντίποδα, ρίχνουν τα φώτα τους στο πόστο κοστίζει μια νύχτα στο ξενοδοχείο «Μακεδονία», όπου θα καταλύσει η υπουργική κουστωδία. Είναι οι ίδιοι που θέλουν το λαό να μουτζώνει τη Βουλή και να φωνάζει «κλέφτες», και ύστερα να πηγαίνει ανακουφισμένος σπίτι του, έχοντας εκτονώσει ανώδυνα τη δίκαιη αγανάκτησή του για τα βάρβαρα μέτρα και την πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου. Και από πάνω, να το χρησιμοποιούν για να επιτίθενται στο ταξικό κίνημα. Ετσι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα - πυλώνες του, παρά το γεγονός ότι δείχνουν να τους ασκούν δήθεν κριτική. Ο λαός πρέπει να δει πίσω από τη θολούρα που προσπαθούν να του δημιουργήσουν, με μοιρασμένους ρόλους, τα αστικά κόμματα και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ. Η μεγαλύτερη κλοπή σε βάρος του είναι αυτή που κάνει το κεφάλαιο στη σφαίρα της παραγωγής. Αυτήν την κλοπή του πλούτου που παράγει με το μυαλό και τα χέρια του ενισχύει η κυβέρνηση με το μνημόνιο, τους νόμους και την πολιτική της, την οποία στηρίζουν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούν τα πυρά του λαού. Να πληρώσουν πολιτικά, να χάσουν τον πόλεμο που του κήρυξαν.
   Υστερόγραφο: Είχαμε πραγματικά καιρό να δούμε το στέλεχος ενός κόμματος να κάνει μαθήματα στους δημοσιογράφους του «Μέγκα» για το τι πρέπει να τον ρωτάνε τις αμέτρητες φορές που τον βγάζουν στο δελτίο τους. Ο Γεωργιάδης του ΛΑ.Ο.Σ. αγόρευε χτες κατά βούληση και οι δημοσιογράφοι τον άκουγαν ευλαβικά να τους υποδεικνύει ποιες ερωτήσεις είναι σωστές και ποιες όχι. Αν ήταν κανένας του ΚΚΕ, θα του απαντούσαν με ύφος επιθετικό ότι δε δέχονται υποδείξεις πώς θα κάνουν τη δουλειά τους και να τους αφήσει να την κάνουν όπως ξέρουν. Εξόφθαλμη η στήριξη σε όποιον έχουν επιλέξει τα αφεντικά να παίξει ρόλο στο τσάκισμα της λαϊκή πάλης. Οπως ο ΛΑ.Ο.Σ. και το συγκεκριμένο στέλεχός του, βαμμένος αντικομμουνιστής.

Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου