Σελίδες

10 Σεπ 2010

Θράσος...


Μιλάνε χωρίς μέτρο και χωρίς αιδώ οι «νεκροθάφτες» των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτοί που επεξεργάζονται και εφαρμόζουν άγρια αντιλαϊκά μέτρα με το μνημόνιο και τις συμφωνίες με την τρόικα, στο όνομα της δήθεν ανόρθωσης του τόπου, αλλά με μοναδικό σκοπό τους την ενίσχυση της ευημερίας και της κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτοί που παρέα με τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα καταργώντας ακόμα και το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές.
Το μέτρο χάθηκε και αντικαταστάθηκε από το θράσος και την πρόκληση από τα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, ο νέος «εκλεκτός» του τουριστικού κεφαλαίου.
Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, για να τον ενημερώσει για τα τουριστικά θέματα, είπε μόλις τον είδε:«Αντεξε ο τουρισμός μας φέτος. Θα μπορούσαμε και καλύτερα, αν δεν είχαμε τις αντιξοότητες, τους θανάτους, τις διαδηλώσεις, τους καταπέλτες με τους συνδικαλιστές επάνω. Αλλά άντεξε. Και του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερα, αν δεν έχουμε τέτοια τραγικά γεγονότα».
Η μικροκομματική, αντιδραστική και προκλητική προπαγάνδα κυβέρνησης και επιχειρηματιών, που ταύτισε την τουριστική μείωση με τους αγώνες του λαού, μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, οδηγεί και σε τέτοια ατοπήματα.
Να ανακατεύεις στο «μίξερ» της αντίδρασης θανάτους, διαδηλώσεις, εργατικούς αγώνες, να τα κάνεις έναν αχταρμά και να τα χαρακτηρίζεις «τραγικά γεγονότα», όταν η τουριστική κίνηση μειώνεται εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας σ' ολόκληρη την ΕΕ, όταν οι τουριστικές εισπράξεις μειώνονται λόγω των «τουρ οπερέιτορ» που ελέγχουν ολόκληρη την τουριστική αγορά, όταν χρήματα δεν έρχονται επειδή διευρύνεται ο «all inclusive» τουρισμός, όταν πολλές από τις εισπράξεις των ντόπιων αφεντικών του κλάδου, μένουν στο εξωτερικό για ...ώρα ανάγκης.
Αλλά αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, αυτό και τα στελέχη του. Βαθιά αντιδραστικοί και διαρκώς φοβισμένοι από το ενδεχόμενο να ξεσηκωθεί ο λαός, οι κατάλληλοι άνθρωποι για την προώθηση των επιταγών του μεγάλου κεφαλαίου, οι ιδανικοί συνεργάτες ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου