Σελίδες

28 Σεπ 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο λαός να απαντήσει με πόλεμο στον πόλεμο που μας κήρυξαν Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης για το «μνημόνιο της Παιδείας» που εξήγγειλε η κυβέρνηση


«Ολος ο λαός να απαντήσει με πόλεμο στον πόλεμο που μας κήρυξαν. Ολοι στον αγώνα», είναι η προτροπή της ΚΝΕ με αφορμή τις ανακοινώσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση, «το μνημόνιο της Παιδείας», που εξήγγειλε η κυβέρνηση, όπως λέει στη σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:
«Να σημάνει συναγερμός του λαού και της νεολαίας! Απέναντι στο ωμό, ξεδιάντροπο ξεπούλημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις που εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας στους Δελφούς.
Τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, με ομοβροντίες δηλώσεων στα ΜΜΕ, που έσπευσαν να διαφημίσουν τα νέα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, ήταν ξεκάθαροι! Η Παιδεία πρέπει να αντιστοιχηθεί πλήρως στις ανάγκες των μονοπωλίων και της αγοράς. Φέρνουν σαρωτικές αλλαγές!
Ξεθεμελιώνουν ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης. Ιδιωτικοποιούν τα δημόσια ιδρύματα στήνοντας Πανεπιστήμια - επιχειρήσεις. Στρώνουν το δρόμο για να μπουν δίδακτρα. Οι μαθητές θα μπαίνουν πλέον στην ιδιωτικοποιημένη Ανώτατη Εκπαίδευση για να τους "δασκαλεύουν" βιομήχανοι και εφοπλιστές πώς θα γίνουν φτηνή σάρκα στις στοχεύσεις του κεφαλαίου.
Γι' αυτό καταργούν τη φοιτητική μέριμνα, αφήνουν τις εστίες να ρημάξουν, πετάνε τους σπουδαστές στο δρόμο, κλείνουν λέσχες και εστιατόρια, δε δίνουν στους φοιτητές τα πάσο, κόβουν βιβλία και σημειώσεις για να τα ψηφιοποιούν οι μεγαλοκαρχαρίες των εκδοτικών οίκων.
Εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς. Η λαϊκή οικογένεια ήδη με το ζόρι στέλνει τα παιδιά της μέχρι το λύκειο. Τα παιδιά του λαού, που μέχρι σήμερα με δυσκολία τέλειωναν τις σπουδές, πλέον δε θα μπορούν να σπουδάσουν.
Η κυβέρνηση εξήγγειλε μεγάλες μπίζνες μέσα στα ιδρύματα. Διευρύνονται τα πεδία κερδοφορίας στην Παιδεία για το μεγάλο κεφάλαιο. Στήνονται μαγαζιά και παραμάγαζα με όχημα τη "διοικητική και οικονομική αναδιάρθρωση", την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής, τη διάλυση των προγραμμάτων σπουδών, το ξεπούλημα της έρευνας και την ανταποδοτική αξιολόγηση.
Το "μνημόνιο της Παιδείας" είναι σάρκα από τη σάρκα του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, έχει προετοιμαστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είναι η πολιτική της ΕΕ.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ! Κάθε λαϊκό σπίτι που έχει μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, όλος ο λαός να απαντήσει με πόλεμο στον πόλεμο που μας κήρυξαν. Ολοι στον αγώνα. Πολιτικοποιημένο οργανωμένο κίνημα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου